Spirea 13.09.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 czy ktoś coś wie na temat tego materiału? Byłam umówiona z wykonawcą na porotherm 25 P+W. Dzisiaj okazało się na budowie, że przywiózł i zaczął murować z krotermu. Szukałam w necie i w zasadzie nie znalazłam żadnych różnic. Czy to rzeczywiście nie ma znaczenia i jest to jedno i to samo? Czy kroterm będzie miał lepsze parametry skoro ma lambdę 0,38? Przy porothermie podają U =1,02.? Nie wiem czy się upominać o kupienie następnym razem porothermu czy sobie odbić ewentualną różnicę w cenie na kolejnym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 14.09.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 A jak się umawiałaś z wykonawcą? Na cenę za robociznę i materiał? Skąd ta różnica w cenie? Jeżeli byłaś umówiona na samą robociznę i pokrycie kosztów kupionych materiałów ( w załozeniu porothermu ) to poproś go na koniec o stosowną fakturę. Na niej pewnie będzie, że to nie porotherm tylko ten kroterm. Wtedy możesz powiedzieć, że nie zrobił tak jak się umawialiście i nie płacisz tej nadwyżki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts