SamurayX 14.09.2010 01:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam! Mam spory problem.Dzisiaj żona pojechała do marketu po drzwi z fachowcami, a tutaj okazało się, że trzeba 5 tygodni czekać na drzwi ... Oczywiście pełna zaskoczka, bo fachowcy myśleli, że drzwi są już zamówione i trzeba je tylko odebrać, a żona też zaskoczona bo myślała, że takie standardowe drzwi są dostępne od ręki. Dlatego pytam czy są jakieś miejsca w tym pięknym kraju, gdzie przyjeżdża się i za kilka godzin wyjeżdża z drzwiami (totalny standard 80x200) ? Od razu powrócił pomysł robienia drzwi u znajomego stolarza, chce 1400 PLN z kasetowymi ościeżnicami, pełne drewno. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 14.09.2010 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam! Mam spory problem. Dzisiaj żona pojechała do marketu po drzwi z fachowcami, a tutaj okazało się, że trzeba 5 tygodni czekać na drzwi ... Oczywiście pełna zaskoczka, bo fachowcy myśleli, że drzwi są już zamówione i trzeba je tylko odebrać, a żona też zaskoczona bo myślała, że takie standardowe drzwi są dostępne od ręki. Dlatego pytam czy są jakieś miejsca w tym pięknym kraju, gdzie przyjeżdża się i za kilka godzin wyjeżdża z drzwiami (totalny standard 80x200) ? Od razu powrócił pomysł robienia drzwi u znajomego stolarza, chce 1400 PLN z kasetowymi ościeżnicami, pełne drewno. Warto? jaka grubość skrzydła ? co to znaczy pełne drewno ? jeśli dosłownie rozumieć to odpuść sobie ! Nawet Marketom Budowlanym nie opłaca się tworzyć stanów magazynowych bo to koszta. Dlatego trzeba czekać bo te drzwi musi wyprodukować ich producent albo z Chin idzie kontener Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.09.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Szukać trzeba po marketach. Tanizna jest do kupienia, z marnymi ościeżnicami stałymi. Z producentów wg mojej wiedzy najszybciej robi Centurion. Można się zainteresowac, chociaż w serwisie mają człowieka, który jest totalnym spychaczem /pewnie jak w serwisach wielu innych producentów. / Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamurayX 15.09.2010 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Pełne drewno to chyba znaczy z normalnych desek , anie z płyty HDF ... Dlaczego odpuścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 13.05.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2011 Pełne drewno to chyba znaczy z normalnych desek , anie z płyty HDF ... Dlaczego odpuścić? Nie odpuszczaj, jak dobry stolarz to zrobi ci napewno lepsze drzwi drewniane niż jakakolwiek "fabryka". Tylko zobacz najpierw jego poprzednie "prace". A co do pełnego drewna, to oczywiście że chodzi o deski klejone, bo w naszych warunkach nie zdarza się spotkać deski o szerokości 80 cm.. a nawet gdyby się zdarzyło, to żaden stolarz z takiej deski płatu drzwiowego by nie zrobił. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek80 22.03.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Powiedzcie mi czy jakiś producent byle nie marketowi dostarczył by mi najszybciej drzwi. Myślałem o Porcie ale powiedzieli w salonie że możliwe że trzeba czekać nawet 6 czy 8 tygodni :/. Może kogoś innego proponujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta_75 03.09.2012 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam serdecznie! szukam drzwi do łazienki co możecie powiedzieć o tych? http://panelmarket.pl/drzwi-erkado-brand/735-drzwi-erkado-brand-lazienkowe-1-4-soft.html myślę, że zakup przez sklep internetowy to najlepsza opcja, ceny niższe niż u producenta. Czy ktoś z Was posiada te drzwi? Oraz drzwi do pozostałych pokoji podobają mi się te: http://panelmarket.pl/drzwi-dre-scal...scala-a-5.html czy macie jakieś zdanie na ich temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blokno 03.09.2012 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Powiedzcie mi czy jakiś producent byle nie marketowi dostarczył by mi najszybciej drzwi. Myślałem o Porcie ale powiedzieli w salonie że możliwe że trzeba czekać nawet 6 czy 8 tygodni :/. Może kogoś innego proponujecie?? Najszybciej kupić można prawdopodobnie w jakimś salonie firmowym funkcjonującym przy fabryce. Taki widziałem np. w Lublinie w firmie Pol-Skone, ale chyba też w Sokółce. Jeśli producent ma na magazynie jakieś "wolne" drzwi, to chyba taki salon najszybciej będzie w stanie je wyciągnąć.. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.09.2012 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Obawiam się że w takim salonie przyzakładowym to są wyprzedawane pomyłki, zwroty itp. Oczywiście pełnowartościowe drzwi też. Ale nie wierzę, by producent faworyzował swój salon pod względem terminu realizacji. Oczywiście wyklucza to drogę przez wszelkich pośredników, co może oznaczać dobry tydzień. Wg mojej wiedzy szybkie terminy ma Centurion - realnie ok 3 tygodni. Dobry, w miarę pewny termin to ich zaleta. Z tym że najszybciej to i tak będzie w supermarkecie.. (ale tu już innych, pozytywnych "naj" trudno się doszukiwać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 03.09.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Witam Obawiam się że w takim salonie przyzakładowym to są wyprzedawane pomyłki, zwroty itp. Oczywiście pełnowartościowe drzwi też. Ale nie wierzę, by producent faworyzował swój salon pod względem terminu realizacji. Oczywiście wyklucza to drogę przez wszelkich pośredników, co może oznaczać dobry tydzień. Wg mojej wiedzy szybkie terminy ma Centurion - realnie ok 3 tygodni. Dobry, w miarę pewny termin to ich zaleta. Z tym że najszybciej to i tak będzie w supermarkecie.. (ale tu już innych, pozytywnych "naj" trudno się doszukiwać) no termin to chyba JEDYNY atut marketu pod warunkiem, że wybiera się najtańsze modele dostępne "od ręki", innych atutów produktów marketowych nie stwierdzono a i tak dzień w dzień każdy market opuszcza kilkadziesiąt skrzydełek Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta_75 05.09.2012 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Właśnie dla tego nie chcę kupić w markecie. Wolę trochę dłużej poczekać i mieć dobre drzwi Przeglądając wczoraj sklep internetowy natknęłam się na te drzwi [MODEROWANO LINK REKLAMOWY bardzo mi się podobają. A do łazienki co polecacie? Edytowane 21 Marca 2015 przez finlandia reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 05.09.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 (edytowane) Witam Właśnie dla tego nie chcę kupić w markecie. Wolę trochę dłużej poczekać i mieć dobre drzwi Przeglądając wczoraj sklep internetowy natknęłam się na te drzwi *** bardzo mi się podobają. A do łazienki co polecacie? no skoro TE Ci się podobają to do łazienki takie same tylko z wentylacją u dołu i po sprawie. Pozdrawiam Edytowane 21 Marca 2015 przez finlandia Moderowano link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Invado 07.09.2012 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Drzwi "od ręki" można kupić w markecie, ale są to zazwyczaj najprostsze modele i nie ma pełnego wyboru kolorów. Ciężko, żeby markety czy dystrybutorzy dysponowali powierzchnią, która pomieściłaby wszystkie modele drzwi, o wszystkich szerokościach, stronach otwierania i pełnej kolorystyce. Są jednak hurtownie, które mają stany magazynowe kilku modeli we wszystkich szerokościach i stronach otwierania (ograniczona kolorystyka). Warto zadzwonić do BOK i zapytać, jakie modele mają na stanie. Zamawiając drzwi musimy się liczyć z czasem oczekiwania od 3 do 5 tygodni. Ważne jest, aby salon posiadał wzornik kolorów, a nie jedynie katalog - w druku zawsze będą mniejsze lub większe przekłamania kolorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta_75 10.09.2012 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 (edytowane) Czy drzwi filmy Erkado warte są swojej ceny? Podrzucam link MODEROWANOCzy warto je zakupić? Edytowane 21 Marca 2015 przez finlandia link reklamowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 10.09.2012 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Co Ty tak z tym panelmarketem? W każdym poście ten sam link.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 10.09.2012 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2012 Witam Co Ty tak z tym panelmarketem? W każdym poście ten sam link.. ... hmmmm różnie to może być choć przyznam, że wybór mają spory więc w jednym miejscu można zapoznać się z większością producentów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolanta_75 13.09.2012 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Witam,wrzucałam ich linka bo mają dużą ofertę drzwi wewnętrznych, a nawet zaczęli już wprowadzać drzwi zewnętrzne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.09.2012 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Witam, wrzucałam ich linka bo mają dużą ofertę drzwi wewnętrznych, a nawet zaczęli już wprowadzać drzwi zewnętrzne. Może jestem przewrażliwiony, ale.. tu właśnie zachowujesz się niekonsekwentnie... Przeciętny klient szukając drzwi wewnętrznych dawno już jest po zewnętrznych i zwykle ta działka go nie interesuje.. Ale co ja tam wiem:) PS. W ŻYCIU NIE KUPIĘ DRZWI W INTERNECIE (problemy oceny jakości, reklamacji itp). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gombro 13.09.2012 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Najlepiej pojechać na Bartycką! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 13.09.2012 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 Pełne drewno to chyba znaczy z normalnych desek , anie z płyty HDF ... Dlaczego odpuścić? Są takie sosnowe drzwi wewnętrzne w marketach, np. firmy Radex z Iławy, tanie jak przysłowiowa woda. Po sezonie grzewczym masz "na bank" szpary pomiędzy deskami i rozwarstwienie desek. Drzwi wewnętrzne dobrze zrobione to konstrukcyjny ramiak drewniany wykonany z klejonki trzywarstwowej + płyta + obłóg na płycie z odpowieniego drewna + odpowiednia technologia lakierowania. Jeśli stolarz zapewnia, że wykona drzwi z pełnego drewna tzn., że uwielbia strzelać sobie w stopę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts