kocimieta 15.04.2011 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2011 Witam! Widzę zmianę koncepcji. Jeżeli parterówka to będę śledzić poczynania. Uważam, że to najfajniejsze domy, takie na "ludzką skalę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 11.05.2011 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2011 Tak z ciekawości się spytam, jakim programem robisz te wizualizacje? Fajnie to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 26.05.2011 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 (edytowane) Program to Google SketchUp .Jest darmowy ,prosty i bardzo pomocny Edytowane 27 Maja 2011 przez makow11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 30.05.2011 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 (edytowane) Jeśli masz wjazd od południa to w pokazanym rzucie niepotrzebnie tracisz miejsce na najcieplejszej scianie na wejście.Drzwi wejsciowe przenies np na wschód, dodaj tam ganek osłaniający od pólnocnych wiatrów/sniegu: http://img228.imageshack.us/img228/6647/makow11.png ogólnie % komunikacji do % pomieszczeń chyba przekracza tu odrobine optimum.Część gospodarczą masz kilometr od wejscia...czesc prywatną masz rozrzuconą po domu, instalacje (np ciepła woda długie..) a najlepiej na róg płd/zach wrzuc salon, a wsch/płd kuchnię:http://img8.imageshack.us/img8/6647/makow11.png Edytowane 30 Maja 2011 przez oresund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 31.05.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Dzięki oresund za koncepcję ,niestety tak nie mogę zrobić ,dlaczego(?) Powodem jest moja nieszczęsna linia zbudowy1) Linę zabudowy mam 5m. więc nie uśmiecha mi się mieć salon i pseudo taras tak blisko drogi ,lokalnej to fakt ,ale zawsze to droga - czułbym się niekomfortowo2) samochód będzie zaparkowany na pd-wsch ,więc wejście do domu byłoby niewygodne .Domu bardziej niż 4m.od wsch. granicy nie chcę odsuwać, ponieważ ogród będę miał z krótszego boku ,więc każdy metr jest ważny .Brałem już pod uwagę koncepcję podobną do Twojej - wejście z boku ,wejście z narożnikaMam świadomość ,że korytarz to długa kiszka o powierzchni 10,7 m2 ,ale inaczej tego nie mogę rozplanować gdy wejście jest od frontu.Strefami prywatnymi nie przejmuję się ,sypialnia będzie od pn-zach strony .Co do ciepłej wody ,to właśnie tu nie widzę żadnego babola .Łazienka jest przy pom.gosp ,a obok zaraz kuchnia ,więc cyrkulacja nie będzie potrzebnaŻeby lepiej zobrazować jak to wygląda na mojej działce wrzucę poprzednią koncepcję we właściwej skali- widać na niej jak niewygodne byłoby wejście do domu . Po bokach samochodu zostaje po ok .1m.http://images49.fotosik.pl/896/7157c62abbacdcc8med.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 31.05.2011 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Żeby lepiej zobrazować jak to wygląda na mojej działce wrzucę poprzednią koncepcję we właściwej skali- widać na niej jak niewygodne byłoby wejście do domu . Po bokach samochodu zostaje po ok .1m.http://images49.fotosik.pl/896/7157c62abbacdcc8med.png czemu wg ciebie to rozwiązanie jest niewygodne?ja zawsze samochód parkuję tyłem:łatwiej manewrować rozgrzanym i szybciej wyrusza się do przodu,łatwiej wypakować manele z bagażnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makow11 01.06.2011 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Jeżeli posadzę jakiś żywopłot to zostanie nawet mniej niż 1m luzu z każdej strony samochodu , nie widzę tego .Ciągłe przeciskanie się z zakupami i innymi pierdołami ocierając się wręcz o samochód. Trzeba pamiętać ,że tak będzie już zawsze i nie będę mógł już tego zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts