Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Dzięki bcadriana że mnie tu przywiodłaś :) !!!

Ja własnie złożyłam dokumenty do urzędu teraz pozostało mi tylko czekać :). Jeżeli chodzi o zmiany to my trochę namieszaliśmy na dole. Zrezygnowaliśmy z gabinetu i tam zrobimy łazienkę z wydzielona kotłownią, a gabinet trochę zmniejszyliśmy na koszt większej kuchni (przesuneliśmy ścianę nośną o 60 cm w stronę byłego gabinetu). Też zrezygnowaliśmy z dużych okien w salonie i zostawiamy jedne przesówne no i oczywiście zrobiliśmy duzo większy przedsionek bo przyznam szczerze, że jak dla mnie to była najwększa wada projektu :(. A no i zmieniliśmy strop na monolityczny :) Mam pytanie czy zrezygnowaliście z jakiś okien na poddaszu?? Nie jest tam ich ciut za dużo??

Pozdrawiam seredecznie!!

Anka

Witam!!

Ja właśnie staram się o pozowolenie na budowę TK8GL2 i mam do Was pytanie, czy zmieniliście coś w swoim projekcie?? Jakieś sugestie?? Będę wdzięczna za info!!

Witam, dokonałam wielu zmian, ale o szczegóły proszę o kontakt na maila: [email protected]

Pozdrawiam Maja

Witam,

jeśli chodzi o sso to ceny u nas (kujawsko-pomorskie) kształtują się tak: murarz 25 000 zł, ekipa od dachu 20 000 zł. Ludzie sprawdzeni, pewni.

Mam już wszystkie pozwolenia, czekamy na pogodę.

Wprowadziłam trochę zmian, np. wyrzuciłam ścianę nośną w salonie, schody zamieniłam na drewniane, powiększyłam garaż i tam jest kotłownia, nad garażem pralnia, suszarnia, garderoba. Tak ogólnie dom ma 20 m długości i 8 m szerokości. Zainteresowanym zmianami mogę przesłać na maila rzuty z projektu.

witam wszystkich, jednak zdecydowalismy sie na projekt indywidualny, w klimatach tk8gl2 jednak z duuuużą iloscioa swoich udogodnien, zostala dodana loggia, zupelnie gdzie indziej umieszczona kotlownia, (powiekszony garaz i w zdluz dodana kotlownia), a w miejsce kotlowni garderoba oraz przejscie do garazu, generalnie induwidualny dal naprawde duzo swobody w zmianach :)

Witam

Cieszę się że pomoglam

Ja mam już wylane ławy fudamentowe i teraz mamy przerwe technologiczną

Co do cen to nie jestem w stanie odpowiedzieć

U nas buduje jedna firma do stanu deweloperskiego za 305 tysięcy( zależy nam na czasie bo co miesiąc płacę 1600 zł za wynajem mieszkania!!!)

Dom zgodnie z umową ma byc oddany do użytku w 4 miesiące od wytyczenia budynku, czyli w lipcu już się wprowadzamy:lol2:

jeśli chodzi o okna dachowe to również z części zrezygnowalismy, zwłaszcza ze one są olbrzymie 140/78 więc na pewno doswietlą powierzchnie

Trzymam kciuki

Pozdrawiam

• 4 months później...
  • 5 months później...