paula8122 14.09.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Kochani, podpowiedzcie proszę czy karnisz 16 mm nie jest za słaby. Jak wygląda wizualnie i czy da radę powiesić na nim firany Przede mną zakup 14 karniszy znalazłam na allegro karnisze metalowe podwójne w atrakcyjnej cenie. Drewniane są tańsze ale takie przytłaczające. Jeśli macie u siebie to proszę pomózcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 14.09.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 w ikea widzialam nawet linki do zawieszania zaslon,ale sa podane wartosci ich obciazeniatakze zapytaj sprzedawce ile kilogramow mozesz powiescic na takim karniszu i juz bedziesz wiedziala czy Ci pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 14.09.2010 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Karnisz z rury 16 spokojnie starczy. Co prawda lepszy byłby z 20 ale 16 jest w zupełności wytrzymałym materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula8122 14.09.2010 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetkaWi 06.10.2010 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Ja też chciałam zapytać w kwestii karniszy. Gdzie kupujecie? Może polecicie jakiegoś sprzedawcę. Na allegro są naprawdę bardzo tanie ale jak jest z ich jakością? Wiem tyle że lepsze są galwanizowane ale wszyscy twierdzą że takie mają. Też się zastanawiam czy wybrać te z rurkami fi 16 czy może grubsze. Czy te 16-ki nie będą wyglądały tak "cienko"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 06.10.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 1. A po co Ci galwanizowane do wnętrz? Ocynkowane czy tego typu daje się z reguły na zewnątrz. 2. Jak powiesisz zasłony i firanki to ostatnia rzeczą na jaką zwrócisz uwagę będzie grubość rurki przy karniszu. Jak masz jakieś ciężkie zasłony albo duży rozstaw podpór pod karniszem to daj rurę 20 i już ale nie jest to koniecznością i 16 to udźwignie. 3. Jak chcesz coś naprawdę wspaniałego pod względem jakości wykonania to mam znajomego kowala który takie rzeczy robi i robi to wspaniale. Każdy indywidualny wzór. No ale tez za to sobie liczy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts