chrisowaty 14.09.2010 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 (edytowane) Witam. Potrzebuję pomoc w doborze grzejników aluminiowych.W chwili obecnej posiadam następujące grzejniki żeliwne:1. Pokój 15m2 15 żeberek2. Pokój 10m2 12 żeberek3. Kuchnia 4m2 4 żeberka Parametry pracy instalacji 95/70 C, minimalne ciśnienie pracy 1MPa. Według administracji moce grzejników powinny być następujące:1. 2025W2. 1610W3. 620W Wstępnie upatrzyłem sobie grzejniki f-my KFA Pozdrawiam Edytowane 14 Września 2010 przez chrisowaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 08.07.2011 18:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Minął rok od założenia tematu. W tym roku wróciłem do tematu wymiany grzejników żeliwnych na aluminiowe. W przyszłym tygodniu przyjadą zamówione G 500F (producent KFA), a montaż przewiduję na początek Sierpnia. W planach jeszcze wymiana termostatów grzejnikowych na Danfoss Living Eco: http://www.living.danfoss.pl/#/living-eco-12 Podobno mają być w sprzedaży od Września tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAOLOZJO 04.07.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Witam. Wstępnie upatrzyłem sobie grzejniki f-my KFA Pozdrawiam Ja polecałbym raczej grzejniki stalowe płytowe. Rozstaw w żeliwnych grzejnikach wynosi 50 cm a standardowe grzejniki purmo 55 (innych producentów również) natomiast są jeszcze grzejniki renowacyjne stalowe płytowe różnych firm (nie będę reklamował) o rozstawie zgodnym z grzejnikami żeliwnymi 50cm poniżej jest link do takich przykładowych grzejników http://sklepaqua.pl/?423,pl_grzejnik-reno-compact-rc22-550-x-900-rozstaw-przylaczy-50-cm-renowacyjny-plytowy-stalowy-stelrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 05.07.2013 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 A tu dwa latka już minęły. Widać że PAOLOZJO bardzo chce pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts