eugenia 14.09.2010 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam, w załączeniu zdjęcie gdzie widać spoiny pomędzy bloczkami. Są one grubości prawie 3,5 do 4,5 cm. Czy to jest ok ?http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img0910/bloczki2600.jpgDrugie pytanie. Czy to prawda, że nie można malować dysperbitem ścian piwnic od wewnątrz, tylko trzeba je tynkować ? Czy by wówczas źle pachniało czy jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 28.09.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 spoina gruba, ale to chyba nie jakiś duży problem? u nas było ok. 1,5- max 2cm, a o malowaniu ścian to poczytaj właśnie w tym linku, niektórzy dają, nie którzy nie, chodzi o szkodliwe wpływy- był nawet w TV spory reportaż bo Deweloper dał takie czarne mazidła od wew. domu jako izolację posadzki, a potem lokatorzy narzekali na zapachy- ale te mazidła też są różne, także myślę że to zależy od zastosowania które podaje producent, jeśli już- to tylko taki który nie wchodzi w reakcję ze styropianem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hydrogenium 29.09.2010 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Wszyscy wiedzą że dzwoni tylko w którym kościele ? 1. Uświadom sobie że w własnym domu ściany możesz sobie pomalować czym tylko chcesz bo to twój dom i twoje pieniadze, tylko czasami należy sobie zadać pytanie: po co ???2. Dysperbitem też można (tylko po co) i nic nie będzie śmierdzieć ponieważ dysperbit jest oparty na bazie wody (w końcu pisze że to emulsja) a nie rozpuszczalnikach organicznych (wtedy na opakowaniu pisze że to np. masa asfaltowa a nie emulsja asfaltowa) 3. W każdej instrukcji mazidła pisze, czy można stosować wewnątrz pomieszczeń, generalnie nawet środki rozpuszczalnikowe można tylko rozpuszczalnik musi w całości odparować przed użytkowaniem pomieszczenia ponieważ w przeciwnym razie będzie "śmierdzieć" w pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkun 10.10.2012 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Witam, mam pytanie - wszyscy pisząjakie to grube spiny są między bloczkami. Ja wymurowaem sobie ściany fundamentowe z bloczków (robiem to po raz pierwszy w życiu) i mnie spoiny przeciwnie wyszy strasznie cienkie. Teraz mnie to martwi jak nie wiem co. Czy to wielki bląd? Dodam, że w jwdnym miejscu (narożnik musiale obniżyć) spoina pozioma ma ok 3 mm. Reszta jest tak od 0,5 do 1 cm. W ostatniej, siudmej warstwie jest ok 2 cm. Poza tym ściana trochę mi zjexhaa od pionu do wwnątrz ok 0,5 cm choć narożniki pion trzymają. Jak myślicie - rozbieać to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkun 10.10.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 ale ja pisze ostatnia warstwa jest oczywiście siódma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 21.10.2012 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2012 dysperbit jest oparty na bazie wody (w końcu pisze że to emulsja) Skąd to przeświadczenie, że gdy pisze "emulsja" to znaczy, że na bazie wody ? Nie wnikam w to, czy akurat ten dysperbit jest na bazie wody czy nie bo tego nie wiem, termin "emulsja" natomiast oznacza, że nie jest to mieszanina jednorodna a po prostu zawiesina jednej cieczy w innej cieczy - nie oznacza to wcale, że z automatu któraś z tych cieczy musi być wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts