jaszczur_wro 14.09.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2010 Witam, remontuję dach dwuspadowy i buduję lukarnę. Plan był prosty - zamawiam rynny stalowe w wybranym kolorze określonego producenta. I wszystko było ok do momentu, w którym usłyszałem, że wyceniono dla mnie tylko standardowe, bo tych o średnicy 70 mm (do odprowadzenia wody z lukarny) nie mają w ofercie. Zacząłem szukać i... nie znalazłem na razie żadnego systemu rynien stalowych w tym rozmiarze Czy ktoś w ogóle produkuje takie rynny stalowe? Średnica ok. 70 mm, a rura spustowa ok. 50 mm? Będę wdzięczny za szybkie info, bo pojutrze dekarze wchodzą na dach. Pozdrawiam, Jaszczur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 15.09.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 u mnie boki lukarny zrobione z takiej samej rynny jak cała reszta, wygląda ok, takich samych wymiarów jest też deska okapowa i jej obróbki, wiec wszystko identyczne, myślę, ze na jednym dachu, połaci różne rynny mogą dziwnie wyglądać a balkon sobie orynnowałem już nie stalą tylko plastikiem 80/50w zbliżonym kolorze, ale tu sobie mozna mniejsze i nie identyczne dawać bo się z dachem ani rynnami stalowymi nie styka i optycznie jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 15.09.2010 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Zamówić u blacharza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 15.09.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Olać takie małe rynny i zrobić takie jak reszta. Mam takie małe i wystarczy trochę piachu czy liści i już nie dają rady. Będę wymieniał na duże. Wprawdzie to nie mała lukarna ale też wydawało mi się, że takie małe będą ok. Raczej nie warto. pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczur_wro 15.09.2010 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Dziękuję bardzo za rady. Chyba zamówię takie same i nie będę kombinował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.09.2010 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Rozsądna decyzja! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts