Toma_ 15.09.2010 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 Witajcie Wiem,że przewija się od czasu do czasu temat zabezpieczenia drewna. Ale co wybrać, aby jednocześnie zachowało swój naturalny kolor oraz zabezpieczyło przed robakami ? Produkty wytypowane to: Sadolin, V33, Tikkurila oraz Bondex Podpytywałem w firmach stawiających domy z bala i różnie to bywa, a często wręcz mają swoje patenty , typu woda+sól+jakieś wapno+ coś tam coś tam. Słyszałem również o danym dobrym Cuprinolu, niestety nie do dostania. Co jednak z tych wytypowanych polecacie, a może czym się różnią ? I druga sprawa, potwierdzcie czy prawdą jest ,że zabezpieczenie impregnatem bezbarwnym powoduje, że jednak drewno po pewnym czasie ciemnieje,że lepiej pomalować zamiast impregnatem, lazurą np w kolorze drewna . Mam mętlik w głowie Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszon11 15.09.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2010 A właśnie toczy się dyskusja:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?156350-Jaki-impregnat-do-drewna-wybra%C4%87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts