Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom Czupurków

Recommended Posts

• Odpowiedzi 177
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tola - tak przesuwane i z oranżerii i z saloniku, z tym że ten fragment tarasiku z oranżerii to, raczej ciąg komunikacyjny (żeby łatwiej przejść do kotłowni) bo, ma cosik 1,2m szerokości i raczej stoliczków nie będzie.

Osowa - test jak czytałaś był tylko w pojedynkę niestety. jeszcze jakiś czas nie odkręcę w wanience wody bo, nie mam baterii, a ta co mi się podoba to, kosztuje 1,4k :cry:

a co do pomysłów - to narazie elementy budowlane, jak mi pójdzie z wykończeniem nie wiem, bo mało we mnie artysty.

za to, twoje dzieła trudno nie skomentować inaczej jak tylko - piękne :p

Boże jak Ty już jesteś daleko. Oranżeria, luksferki, sufity się robią, taras gotowy - lada dzień PRZEPROWADZKA. :D :D

A oranżeria - cudo - usiąść z książeczką i czytać przy zachodzie słońca.

Oj, mi jeszcze trochę zostało.

Piękny domek i piękny dziennik (zdjęcia również). Człowiek czytając rośnie na duchu i nabiera sił na spotkanie z "fachowcami". Czasami ogarnia już zwątpienie, że problem, który nas dotyczy jest jedyny i nie do rozwiązania. Nic mylnego, wystarczy poczytać doświadczenia innych na forum i od razu zmienia się punkt widzenia. My tu wydajemy nasze pieniądze i ma być tak jak my chcemy, i koniec.

Jeszcze raz przyłączem się do pochwał i gratulacji. :D

Pozdrawiam

• 1 month później...

Dziennik przesympatyczny, zaglądam tu od dość dawna - czas na wpis.

Jak to miło pooglądać czyjeś wykańczanie (domu oczywiście).

Fajnie masz, że jesteś juz tak daleko i jednocześnie blisko końca.

Przede mną jeszcze wiele pracy i masa straconych nerwów.

Ale po lekturach Twojego i innych dzienników na forum wiem że damy radę :wink:

Pozdrawiam

tak, tak. niestety ostatnio to, fajnie tylko na ekranie. ale mnie też z rozmaitych dołów w które wpadam, podnosi lektura forum.

muszę przyznać, ze choć jeszcze nie użytkuję, ale ostatnio często bywam w tej mojej oranżerii. i niestety na lato i upały to, do przebywania się ona zupełnie nie nadaje chyba, że potraktujemy ją jako saunę. :lol:

gorąc tam panuje niesamowity. i jeszcze jeden problem - owady. wlatują chmarami i koczują na oknach połaciowych dachu oranżerii. a następnego dnia mam na podłodze mnóstwo trupów owadzich. brrr...

chyba będzie z tym mały problem

owady. wlatują chmarami i koczują na oknach połaciowych dachu oranżerii. a następnego dnia mam na podłodze mnóstwo trupów owadzich. brrr...

chyba będzie z tym mały problem

Proponuję gniazdko odkurzacza centralnego w pobliżu.

Zamykasz okno - potem kilka minut szermierki z rurą w ręku - wyłapujesz towarzystwo w locie i masz problem porannej trupiarni rozwiązany :D:D:D

pozdrawiam

• 4 months później...

oj długo tu nic nie wklejałam, ale nie było co.

dopiero teraz wzięłam się za ocieplanie i resztę większych prac.

uwaga... poniżej to...... moje świeżo wstawione

grudzień 2004 - drzwi zewnętrze - fotografowane w pewnym oddaleniu żeby nie wywołać szoku oglądających

http://foto.onet.pl/upload/1/35/_400439_n.jpg

cóż... trochę jakby to, powiedzieć przerosły (w każdym tego słowa znaczeniu) nasze oczekiwania. :o podsumowując - z tą wizją architekt nieco przesadził. :-? ale cóż, zapłacone, wstawione i już