aigel 16.09.2010 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Czołem na bramie garażowej, słupach podpierających balkon oraz na fundamencie pojawiły mi sie białe zacieki . Pls pomóżcie , co to może być, skąd sie wzięło ? Jak to usunąć ? i którego z wykonawców za to opier.....?? Szczegóły na fotach . Pls pomóżcie aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kevinlomax 16.09.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 A czy przypadkiem po ułożeniu tego nie była jakiegoś cięcia przed domem? Cięcia np betonu, płytek kamiennych, chodnikowych, krawężników itd? Może po prostu wszystko Ci się zapyliło i przy pierwszym deszczu ścieka i robi zacieki skoro masz to wszędzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 16.09.2010 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 A czy przypadkiem po ułożeniu tego nie była jakiegoś cięcia przed domem? Cięcia np betonu, płytek kamiennych, chodnikowych, krawężników itd? Może po prostu wszystko Ci się zapyliło i przy pierwszym deszczu ścieka i robi zacieki skoro masz to wszędzie? nie , nie było już potem żadnego cięcia aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek_796 16.09.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Witam! Wygląda mi to na wykwity soli zawartych w cemencie, szczególnie w "dodatkach". Mogą wyjść na nieszkliwionych płytkach. Odparowująca woda z wylewek je zostawia. Nie wiem tylko, skąd to się wzięło na drzwiach garażowych.Jak najwięcej trzeba wyszczotkować na sucho, resztę delikatnie zmyć wodą. Będzie się znów pojawiać, ale nie wiecznie. Trzeba zabezpieczyć te miejsca przed zamakaniem.Z powodu tych wykwitów właśnie zaleca się np. do murowania klinkierem specjalnych zapraw lub czystego cementu, no i żadnego wapna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aigel 20.09.2010 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 hmmm nie do końca sie zgoze bo wylewki to były robione 2 lata temu... poza tym tarasu nie zabezpiecze przed zamakaniem.... am ktoś jeszcze pomysła ??? bede wdzieczny za każdą pomoc... bo nie wiem jak sie pozbyć tego... aigel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts