mazo 20.09.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Tak, suszarka kondensacyjna ma swoje zalety - w łazience cieplutko i przy okazji szybciej schnie to, czego nie można w niej wysuszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 22.09.2010 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Morfeusz sprobuj sprzedać ten sprzęt na allegro i kupić dwa odzielne urządzenia. Ja w suszarcę suszę wszystko , nawet to czego teoretycznie nie można suszyć(obniżam wtedy tylko temp. suszenia), swetry też suszę i niekoniecznie na programie wełna , chociaż taki posiadam. Strat narazie nie odnotowałam , nic się nie skurczyło. a nie pomyślałam o tym, że może ją sprzedać. Pogadam o tym z mężem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Keja 22.09.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Witam, to mój pierwszy post, więc jeśli "coś nie tak" to wybaczcie Ja mam pralko-suszarkę już kilka lat i dla mnie to objawienie bo nie muszę prasować - co jest boskie!!!....przy dwójce dzieci! Rzeczywiście jest tak, że jak naładuję całą pralkę prania (5 kg) to potem do suszenia muszę to podzielić na pół. Sama wybieram czas suszenia - przeciętnie to jest 50-60 min. i wyciągam ciepłe (a to ważne! - bo jak ostygnie mi w pralce to sie zagniecie!), składam ładnie ....i do szafki!!! Jak wyprasowane także ja polecam, polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 23.09.2010 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Witam, to mój pierwszy post, więc jeśli "coś nie tak" to wybaczcie Ja mam pralko-suszarkę już kilka lat i dla mnie to objawienie bo nie muszę prasować - co jest boskie!!!....przy dwójce dzieci! Rzeczywiście jest tak, że jak naładuję całą pralkę prania (5 kg) to potem do suszenia muszę to podzielić na pół. Sama wybieram czas suszenia - przeciętnie to jest 50-60 min. i wyciągam ciepłe (a to ważne! - bo jak ostygnie mi w pralce to sie zagniecie!), składam ładnie ....i do szafki!!! Jak wyprasowane także ja polecam, polecam a suszysz wszystko? po 50-60 minutach wyciagasz całkowicie suche? i jeszcze: jakiej firmy masz pr.-suszarkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Keja 23.09.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 W zasadzie suszę wszystko (może oprócz delikatnej bielizny i swetrów z wełny). Ale jest kilka zasad których przestrzegam, mianowicie po wyjęciu prania, "strzepuję" każdą rzecz żeby ją rozprostować po wirowaniu (1200 obrotów) i dopiero wrzucam na suszenie, no i wrzucam połowę na raz. W zasadzie nigdy nie wyciągnęłam mokrego prania, czasami wręcz przeciwnie- trochę za suche Suszę wszystkie nasze ciuchy i w większości nie trzeba ich prasować natomiast mężowskie koszule niestety trzeba , aha no i pościel ze względu na swoją wielkość zazwyczaj się wygniecie. Pralko -suszarkę mam Siemensa Wash&Dry 1260 W niej sama ustawiam czas suszenia - 10 min, 20, 30, 50, 60 itd., praktyka wykazała że najczęściej to jest 60 min. a jak są mniejsze rzeczy (niemowlakowe) to 50 min.. Mam ten sprzęt zabudowany, tzn. blat iszafka z boku i nic ansolutnie się nie dzieje, w łazience rzeczywiście jest ciepło ale to nie przeszkadza. Ubrania wyciągam mocno ciepłe ale nie gorące , tylko że suszarka przez ostatnią chwilę suszenia chłodzi ubrania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 25.09.2010 05:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Keja - dzięki za odpowiedź. Ja niemal od razu wyciągałam rzeczy po suszeniu - teraz poczekam, może faktycznie się schłodzą. Ale pogniecione mam wszystko niestety i nic się nie nadaje do włożeni do szafy. kupiłam ostatnio w Lidlu chusteczki zapachowe do suszarki - jeszcze nie wypróbowałam, ale maja sprawić, żeby po suszeniu pranie ładnie pachniało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts