revalidon 16.09.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Witam serdecznie... Piszę tutaj, bo ten podział forum na tematy woła o pomste do nieba... Instalacje niby wydzielone, a dla gazu nie ma miejsca...Mam następujacy problem... Wykonywałem ostatnio domową instalację gazową, a więc od szafki do domu, wszystko było robione jak należy, a więc zrobiłem projekt, złozyłem wniosek o pozwolenie na budowę, otrzymałem je, wykonałem instalację, zrobiłem inwentaryzacje geodezyjną, o jednej rzeczy tylko zapomniałęm... Zapomniałęm złozyć w PINB zawiadomienie o rozpoczęciu budowy... No i teraz się zastanawiam... Czy takie zawiadomienie jest mi do czegoś potrzebne..? W gazowni tego nie potrzebują, czy to jest tylko papier dla sztuki... Skądinąd wiem, że dla gazu nie trzeba składać zawiadomienia o zakończeniu budowy... Mógłbym jeszcze złozyć to zawiadomienie i przerobic papiery, ale mam juz inwentaryzację geodezyjną z wczesniejszą datą... Czy ktoś coś może doradzić... Czy coś grozi za brak takiego papieru..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.09.2010 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Przypuszczalnie nikomu do niczego nie jest to potrzebne, ja też nikogo nie zawiadamiałem. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamykkamyk2 17.09.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Wydaje mi się że trzeba było zgłosić rozpoczęcie budowy i zakończenie również. Ja w swoim pozwoleniu na budowę instalacji gazu mam napisane, żeby zgłosić rozpoczęcie budowy 7 dni przed terminem rozpoczęcia (napisane w pouczeniu) oraz złożyć zawiadomienie o terminie rozpoczęcia użytkowania instalcji gazowej 21 dni wcześniej (napisane w warunkach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
legioner1980 22.04.2013 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 witam!mam podobną sytuację, zapomniałem zgłosić rozpoczęcia rozbudowy instalacji gazowej. Według decyzji nie muszę zglasza zakończenia budowy. Czy Panowie mieli z tego tytułu jaskieś kontrole, albo nieprzyjemności? Mam zacząć się bać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys111719511668 06.09.2013 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Oczywiście każdą budowę czy to na zgłoszenie czy to na Pozwolenie trzeba zgłosić ... bezsprzeczniei lepiej jak najszybciej to wyjaśnić aby w przyszłości nie było z tego tytułu problemówPozdrawiamMyslę że nie będą piętrzyć trudności .. stało się ale na początku drogi to mały problem potem może być gorzejwłaśnie ... przy inst. gazowej powinna być osoba odpowiedzilna która nie powinna zacząć budowy bez takiego zgłoszeniaZacznijcie drążyć temat przez tą osobę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 06.09.2013 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 Naprawdę sądzisz, że autor wątku od kwietnia cały czas szuka pomocy? J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts