Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czarne płytki - opinie, kolekcje, inspiracje, realizacje

jaksie

Recommended Posts

• Odpowiedzi 43
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam do wyboru dwa kolory: czarne albo białe. W przypadku białych widaćkażdy mój włos, poza tym białe fugi, czytaj białe przez bardzo krótki okres :evil:

Dlatego wolę czarne, ale niekoniecznie na wysoki połysk, bo chyba własnie na takich znać najgorzej każdy zaciek, prawda?

izaa dzięki

Mam do wyboru dwa kolory: czarne albo białe. W przypadku białych widaćkażdy mój włos, poza tym białe fugi, czytaj białe przez bardzo krótki okres :evil:

Dlatego wolę czarne, ale niekoniecznie na wysoki połysk, bo chyba własnie na takich znać najgorzej każdy zaciek, prawda?

izaa dzięki

No wlasnie zapomnialem napisac,ze byly matowe i te na podlodze i te na scianach. Wszystkie fugi byly czarne.

izaa dzięki

No wlasnie zapomnialem napisac,ze byly matowe i te na podlodze i te na scianach. Wszystkie fugi byly czarne.

Ale na czym dokładnie polegał problem,w czym było gorzej niż gdyby płytki były dajmy na to kremowe?

To ze wszystko na nich widac, kazdy najmniejszy wlosek, kazda kropelke, czy to na scianie, czy na podlodze to wiesz. Dochodzi jednak jeszcze sprzatanie, mimo stosowania najrozniejszej chemi do zmywania (probowalismy, szukalismy

i eksperymentowalismy z roznymi rzeczami) pozostawaly po zmyciu smugi.

Nie moge powiedziec, raz byly bardziej, a raz mniej widoczne, ale nie pamietam zeby bylo tak idealnie, nie bylo tak jak byc powinno. Wszystko jeszcze zalezalo od kata patrzenia, ale zawsze one jednak byly widoczne.

Kiedys o ile dobrze pamietam inni wypowiadali sie na temat takiego wykonczenia lazienki, wc i mieli podobne spostzrezenia.

czarne, ale lapatto, pół poler lub pół mat, nie widać absolutnie nic, ani kropelek, ani moich włosów, no może białe paprochy,ale te jestem w stanie przeżyć.

http://www.ceramiczneplytki.pl/index.php?page=galeria

drugi rząd od dołu, zdjęcie pierwsze z lewej, są gładkie i w kwiaty - oba na żywo piękne. Niestety zdjęcie nie do końca to oddaje.

No właśnie, z marnym skutkiem szukam płytek do łazienki, wszystko co mi oferują w sklepach podchodzi pod grafit, a ja potzrebuje czystej czerni.

Czy ktoś takie ma bądź widział?

Zastanów sie dobrze nad tym kolorem, ja mam ciemne prawie czarne płytki i teraz wiem, że nigdy więcej. Najbardziej uciążliwy jest pył/kurz osadzający sie ze wszystkiego z ręcznikow, papieru i nie wiadomo skąd. Po każdym użyciu łazienki przez domowników latam z mopem i mało tego najpierw musze odkurzyc ten pylek bo inaczej pozostaja smugi. Tak, że serdecznie współczuję.

Dzięuje wam wszytskim za rady i podpowiedzi.

Okazała się, że płytki są dosyć problematyczne. Nie jest to tak głęboka czerń, jak wyglądało to na ekspozycji. Wpadają w brąz.

Całe szczęście w dolnej łazience nie ma okna. Znaleźliśmy takie matowe o nierównej powierzchni. Nie pamiętam producenta. Seria Lawa. mam nadzieję, że na takich nie bedzie znac każdego paprocha.

• 1 year później...

Jestem na etapie poszukiwania czarnych płytek do łazienki. (format 60x60, najlepiej 120x60, ale takich nie znajdę w granicy założonego limitu cenowego).

Cena gra rolę - mogę wydać max. 200zł/m2.

Oglądałam już dużo i byłam prawie zdecydowana na Stone Age (nawet nie wiem, jaki to producent), ale później zobaczyłam jeszcze Caledonię z Paradyża i Magmę z Nowej Gali (tu drożej, ale format 120x60) i jeszcze Spazio z Nova Bell i zgłupiałam.

Może ktoś ma u siebie któreś z ww płytek?

A moze ktoś może zaproponować coś innego w tej cenie?