mimka27 16.09.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Pytanie mam nieogrzewany garaż w bryle domu ocieplone mury od zewnątrz 10 styropianemsrodek garażu póki co bez tynku czy jest sens ocieplic garaż również od środka i na to ewentualnie tynk lub klej ze siatką.czy w ten sposób nie sparzy się ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 16.09.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 tak, wszystkie sciany oddzielajace garaz od budynku, czesciowo sciany wychodzace z bryly bydynku jak rowniez strop. do izolacji powinnas uzyc welny lub np. plyt ytong. by sie nie wychylac mozesz rowniez jak wszyscy zrobic to normalnie styropianem. prace wykonac przed posadzka w garazu. a jak grubośc wełny czy styropianu? czy w przypadku ściany 3W też nalezy ocieplać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monti2008 16.09.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Jak masz nad garażem pomieszczenie mieszkalne/suszarnia/pralnia itp. to ocieplaj koniecznie. Ja tak mam i dam 10-15cm styro na sufit (w stropie 3cm styropianu) i myślę o 3cm na ścianę. Wiadomo,że w garażu nie będzie 20 stopni w zimie, szczególnie, że bardzo szybko się wychłodzi nim wjedziesz samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.09.2010 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Ja ociepliłam tak samo jak na zewnątrz - czyli 12 styropianem. Wiem, że za bardzo nie powinno się ocieplać, bo ściana może się pocić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimka27 17.09.2010 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 nad garażem jest sypialnia,sufit garażu został ocieplony 15 styropianem a podłoga w sypialni 3. Mam jeszcze takie pytanie czy ściany zewnętrzne mogę ocieplić 10 styropianem od wewnątrz czy musi być cieńszy styropian.Dodam że troche zostało mi 10 i chciałabym ja wykorzystać. Czy można płytę 10 przeciąć na pół i ocieplić 5 powstała z 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts