newyork 16.09.2010 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2010 Mój przedpokój to 120cm x 310cmPrzy tak wąskim suficie chciałem pominąć tą cała zabawę z profilami i wierceniem ...Czy mogę zrobić to tak:-wokoło profile UD przykręcone do ścian-w te profile wsadzone poziomo profile CD [bez skręcania żeby nie było w 100% sztywno] Czy nie wynikną z tego jakies problemy o ile jakieś wogóle mają zamiar ?Wole sie spytać bo nieraz sie na czyms przejechałem :]http://www.otofotki.pl/img15/obrazki/oy4276_Bez nazwy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 17.09.2010 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Zostane jednak przy tym swoim rysunku.1-No właśnie się zastanawiam czy przykręcać płyty tylko do poprzecznych CD czy również do przyściennych UD ?2-Druga sprawa to czy poprzeczne profile CD skręcać z przyściennymi UD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzykos 17.09.2010 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Nie kręcić do UD. Również nie skręcać UD z CD. Płyty kręcimy tylko do CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
newyork 17.09.2010 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Czyli tak to może wyglądać ?Kropki to łączenia płyt gk z profilami przyściennymi UD http://www.otofotki.pl/img15/obrazki/su7502_wd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 17.09.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Rozstaw profili cd wynosi 40cm . Jest to sztywny wymiar wynikajacy z podzialu na trzy plyty GK . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 18.09.2010 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 oj.. w tym wątku dobrze tłumaczą... zostaje. powiedzcie mi dlaczego nie przykręca się płyt do profili UD .... chodzi o mozliwość "ruchu" sufitu i uniknięcie pęknięć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 18.09.2010 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 40cm to optymalna odleglosc pomiedzy profilami sufitowymi . Odleglosc ta wynika z wymiarow plytyGK . Przy podziale pomieszczenia , profile mozna zagescic , zwiekszenie odleglosci musi doprowadzic do powstania zwisow . Pytanie brzmi : kiedy to nastapi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netbet 18.09.2010 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 generalnie tak, masz racje. lecz w systemach stelazy stalowych sa jeszcze inne powody. ???? możesz Flash objaśnic.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejgus 04.09.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Witam Ja podepnę się pod wątek w podobnym temacie. Otóż zamierzam robić okładzinę ścienną na profilach CD w drewnianym domu, ale... ... od sufitu do podłogi jest jakieś 3.12 m. Na suficie legary 15x20 (jak na szkicu) Pytanie brzmi, czy można wykonać tę okładzinę bez profili UD na suficie - już tłumacze dlaczego pytam: nie jest problemem przykręcenie profila UD między legarami, ale, żeby włożyć w niego profil CD musi on mieć ok 3.10m, więc 3m za krótki, a z 4 metrowych trzeba odcinać spore kawałki, które może się gdzieś przydają (np. pod i nad oknami i drzwiami), albo i nie z drugiej zaś strony i tak między legarami na suficie będzie wykonywana tzw: "ślepa podłoga" więc będzie ona obniżona do takiego poziomu, że spokojnie zasłoni górną krawędź płyty g-k (jak na szkicu) a poza tym ona będzie pełniła również zadanie "trzymacza" ścianki górą profile CD i tak trzymają się na wieszakach ES przy tym rozwiązaniu i mógłbym ich dać więcej w pionie - powiedzmy 4 szt na profil (koszt jednego profila CD 60 to około 30 szt. wieszaków ES) po prostu to rozwiązanie wydaje mnie się trochę tańsze (mniej profili CD, kosztem wieszaków ES) i mniej pracochłonne i tak będę musiał wycinać płytę wokół legarów a to już sporo zabawy wg mnie. co o tym sądzicie Drodzy Forumowicze - będzie się toto trzymało równie dobrze jak z UD na suficie? Pozdrawiam bejgus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DIY 04.09.2011 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2011 Dla zabudowy a tym samym doboru rozwiązania istotna jest konstrukcja budynku. Szkielet czy bal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejgus 05.09.2011 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Bal o przekroju prostokątnymWiem do czego zmierzasz, czy będzie się miała czego trzymać ta przedściankaBędzie miała inaczej bym głowy nie zawracał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejgus 06.09.2011 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 To jak z tą moja przedścianką, będzie stała bez UD na suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejgus 08.09.2011 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 A dlaczegóż to FlashBack?Ja nie zamierzam dawać żadnego ocieplenie między płytą a ścianą.Dom będzie ocieplany od zewnątrzCo niby ma zabić szybko moja okładzinę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bejgus 08.09.2011 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 czyżbym zapomniał dodać, że chałupa ma z 50 może lepiej lat i projekt pewnie zabrał do grobu jej budowniczy, bo miał go w głowiezaryzykuje jednak i zobaczę, co się będzie działo bez kompensacjinie mam zielonego pojęcia jak "pływa" ta chałupa na przełomie roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts