nieosiagalny 17.09.2010 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Robię ogrodzenie i przeżyłem już małą powódź na działce przez spływ wody opadowej z górki na mnie. Nie podobało mi się to...Wymyśliłem więc, że do betonu pod siatkę od tej strony dodam jakąś domieszkę, która by uszczelniła ten beton i nie pozwoliła wodzie na swobodny przepływ przez niego. Szukam od kilku dni właściwej domieszki i trochę mnie już trafia. Znalazłem Hydromur-R, ale cena to blisko 200zł./5l. Produktów Ceresit cc92 i cc93 już w zasadzie chyba nie ma bo słyszałem o wycofaniu ich ze sprzedaży. Znowu strony firm, które zajmują się dodawaniem domieszek do betonów to jakiś kosmos ponieważ raczej mnie nie interesuje używanie środków do uszczelniania tam i mostów. W związku z tym, zdesperowany lekko, chciałbym się Was zapytać, czy ktoś już stosował do ręcznie (betoniarką no...) robionego betonu domieszki, które spowodowałyby uszczelnienie tego murku pod ogrodzenie. Jeśli tak, to jak się nazywają i czy te środki są aż tak drogie jak wspomniane 200zł./5l. czy może stosowaliście jakieś tańsze produkty? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/148169-domieszka-do-betonu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts