monikaa13 17.09.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Mam bardzo dużo kamienia. W łazience baterie są całe w kamieniu. Nie idzie tego doczyścić. Nie wiem czy istnieje możliwość zamontowania jakiegoś filtru na całe mieszkanie ale chciałabym chociaż do kuchni. Nie wiem zupełnie czego szukać i gdzie. Chciałabym taki pod kran, żeby z kranu woda leciała czysta. Najlepiej nie za drogi ale skuteczny. Możecie polecić coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfa36 20.09.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 up, tez jestem zainteresowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 20.09.2010 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 ja tez ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 20.09.2010 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Monjan, jak ja Cię rozumiem Woda w naszym mieście to tragedia ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.09.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jest coś takiego jak stacja uzdatniania wody. Posiadam takie cudo. Niestety nie jest to tanie bo coś około 2tyś. ale moim zdaniem warto. Przed podłączeniem miałem podobny problem a po podłączeniu problem kompletnie zniknął. Woda jest tak miękka, że trzeba wszystkiego połowę używać, proszków, szamponów, płynów do naczyń, żadnej soli do zmywarki żadnych odkamieniaczy. Nawet mydło nie powinno być za tłuste bo ciężko spłukać. Żadnego kamienia na kranach, kabinie prysznicowej i w czajniku.Mam stację Viessmanna ale jak znajdziecie tańszą to kupujcie bo z tego co wiem różnią się tylko obudową i firmą.Do tego trzeba kupować sól w pastylkach ale jest to wydatek około 50-60zł rocznie. Na innej chemii tyle spokojnie się zaoszczędzi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 20.09.2010 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 takie coś?http://allegro.pl/stacja-uzdatniania-wody-viessmann-aquahome-20-i1235030460.html Joliska no właśnie chcę zainwestować w takie cuś...chyba się opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.09.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Dokładnie takie coś. Jednak jak znajdziesz taniej to kup. Nie patrz, że to VIESSMANN bo wiem że to tylko naklejka a inne tańsze są identyczne. No może obudowa trochę inna. Niestety nie wiem pod jakimi firmami jeszcze je sprzedają ale samo urządzenie sprawdza się świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 20.09.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 a jak z montażem?sam robiłeś? jest jeszcze takie na allhttp://allegro.pl/stacja-uzdatniania-wody-loga-nice-12-i1236195741.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.09.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Spoko, to też będzie dobre. Nie wiem jak ta firma ale w VIESSMANNIE masz zapłacone za rozruch. Przyłącze zrobi ci hydraulik ale na sam rozruch przyjedzie do ciebie serwisant i ustawi odpowiednio twardość wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monjan 20.09.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 to Buderus więc też nie powinno być z tym problemuczy to urządzenie się jakoś obsługuje?czy tylko ustawia i działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.09.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ustawia i działa. Raz na 4-5 miesięcy dosypujesz tylko worek pastylek soli i znowu spokój:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 20.09.2010 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 my mamy z tapworksa. rozeznawałam temat dość długo. nawet jest wątek na forum gdzie się kłócą sprzedawcy czyje najlepsze zdecydowalismy się na markowy sprzęt żeby nie ryzykować. oczywiście kupilismy z usługą montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 20.09.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Hmm... A czy woda na wyjściu nie jest przypadkiem słona? Skoro się do tego soli używa... Nie chciałbym kiedyś się napić herbatki z takiej wody "morskiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.09.2010 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Bez obawy:) Jest słodziutka że palce lizać a sól jest potrzebna do regeneracji złoża. Powiem tak, po roku życia z tym uzdatniaczem namawiać będę wszystkich mających problem z twardą wodą na to urządzenie. Zacząłem od rodziców:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinezio 20.09.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Ok, dzięki za info W sumie to ja od pewnego czasu jestem za tym, aby coś takiego sprawić w moim domku, ale blokują mnie koszta, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.09.2010 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Radzę ci poszukać trochę grosza. Im szybciej tym lepiej. Kamień to cholerstwo, które niszczy wszystko co stanie mu na drodze. Ja też nie mam nic zrobione dookoła domu ze względów finansowych. W samym domu jest jeszcze dużo do zrobienia ale wolałem zainwestować właściwie na samym początku w tą stację i nie żałuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 20.09.2010 18:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Poproszę o linka do czegoś o wiele tańszego i mocowanego pod zlewem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 20.09.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jak mi się zdaje takie cudeńka niewiele mają wspólnego z odkamienianiem a tylko z filtrowaniem wody. Ale może się mylę i są takie jednopunktowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 21.09.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 monika przejrzyj sobie tehttp://www.woda.com.pl/index.php?k15,filtry-do-kuchni-podzlewozmywakowesą także w wersji do wody twardej. możesz też zastosować normalny narurowy na wkłady i zastosować wkłady zmiękczające wszelkie takie rozwiązania są tylko namiastką i nie spełnią swojej roli. chyba że chodzi o komfort psychiczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaa13 21.09.2010 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Chodzi o to, żeby po przelaniu wodą nie zostawał biały osad na baterii albo zostawał mniejszy choć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts