qbek17 25.03.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2015 Wszystko bardzo fajnie ale czy są tańsze zmiękczacze do domu? Bo taki koszt to już na prawdę przesada.. Dużo tańszych nie znajdziesz... już te tańsze z linka są "wersjami ekonomicznymi" (czyli mniej złoża, chińska głowica). Dobry zmiękczacz to 2-3 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzyk 02.04.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 A jakbym do systemu RO dorzucił coś takiego?http://filtrwody.pl/pl/p/WKLAD-ZMIEKCZACZ-AQUAFILTER-FCCST-FILTR-WODY-/29jest sens takie coś instalować? I tu też jest tańszy za 1500 nada się taki do domu? czy serio tandeta?http://filtrwody.pl/pl/p/20L-ZMIEKCZACZ-WODY-DLA-CALEGO-DOMU/165 Pozdrawiam I z tego co widzę to nawet sklep jest blisko mojej pracy mógłbym tam podjechać się też zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 02.04.2015 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 A jakbym do systemu RO dorzucił coś takiego? jest sens takie coś instalować? Przed RO - ma to sens bo ochroni membranę przed wytrącaniem się kamienia (czyli wydłuży żywotność membrany). Ale wymieniając wkład zgodnie z zaleceniami (co średnio 3 miesiące) trochę średnio się to opłaca a wydajności tego wkładu starcza właśnie na taką osmozę... I tu też jest tańszy za 1500 nada się taki do domu? czy serio tandeta? Serio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzyk 08.04.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Same Ro też obniży twardość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 08.04.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2015 Same Ro też obniży twardość? Nie tyle obniży co zatrzyma. Tylko przez to zatrzymanie może się zapchać membrana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
g_osuch 24.04.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Ja mam zamontowany w kuchni 3-stopniowy filtr podzlewozmywakowy z [moderowano] Mam go juz 1,5 roku i póki co jestem zadowolona Koniec z wnoszeniem zgrzewek wody na 4 piętro Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 24.04.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) A ile taka przeciętna stacja potrzebuje wody na regerację?I co ile się regeneruje? Edytowane 24 Kwietnia 2015 przez daamiann88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 24.04.2015 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2015 To zależy czym jest przeciętna stacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daamiann88 25.04.2015 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 No choćby taka: http://allegro.pl/zmiekczacz-wody-buderus-loga-nice-20-kutno-i5289976315.html pierwszy link z brzegu, żadna reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 25.04.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2015 Zazwyczaj zużycie wody na regenerację wynosi ok 100-200 litrów. Zależy to od typu i ilości złoża, typu głowicy i jej ustawień. Częstotliwość regeneracji zależy od zużycia i parametrów wody. Zazwyczaj zmiękczacz dobiera się do regeneracji raz na 1-2 tygodnie. Chociaż czasami regeneracja wypada i co 2 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 27.04.2015 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2015 A ile taka przeciętna stacja potrzebuje wody na regerację? I co ile się regeneruje? Ilość wody zależy od rodzaju i ustawień głowicy. Do 200 litrów. Częstotliwość regeneracji zależy od zużycia wody i objętości złoża w zmiękczaczu wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamWykja 28.04.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Z tymi dzbankami opinie są bardzo podzielone. Ja osobiście jestem zwolennikiem i fanem braku kamienia i osadów na ściankach kubka z herbatą. Dużo o tym można poczytać na filtry.pomorze. Jeśli coś pomoże to zachęcam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kminek 04.05.2015 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 No ja właśnie mam dylemat. Czytałem gdzieś, że tak naprawdę taka woda przefiltrowana - miękka, nie jest dobra dla zdrowia. Lepsza jest podobno twarda z tymi mikroelementami. Chodziło o sprawy sercowe i choroby układy krwionośnego. Ciekawy jestem ile w tym prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qbek17 04.05.2015 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Prawda jest w tym przypadku sprawą indywidualną. Nie ma jednej uniwersalnej reguły jaka twardość wody jest zdrowsza niż inna. Wiadomo, że nie ma co przeginać w żadnym kierunku i woda zupełnie miękka nie jest wodą pitną tak samo jak woda bardzo twarda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorzyk 08.05.2015 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Już z tą twardością wody nie cisne tematu bo teraz jest wszystko ok 2 tygodnie temu kupiłem RO7i na razie jestem mega zadowolony z efektów. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166787-Jaki-filtr-do-wody-kupić-przeciw-kamieniowy/page5&highlight=filtrwody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominowa8 09.11.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2017 (edytowane) Myślę, że sprawdziłby się filtr odwróconej osmozy. Takie rozwiązanie wybrali jakiś czas temu moi rodzice, którzy mieli fatalną wodę u siebie w domu. Wybrali filtr ze sklepu , który usuwa zanieczyszczenia, chlor i inne substancje które "psują" wodę i jakość wody znacznie się polepszyła. Edytowane 9 Listopada 2017 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts