Cynamonka 17.09.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 na ścianach w mieszkaniu pojawił się grzybna szybach skrapla się wodaw jednym z pokoi jest szczególnie zimno i nie idzie go nagrzaćtu jest nasza sypialnia - pozostaje uczucie że pościel i ubrania są zimne i jakby lekko wilgotne doszliśmy do wniosku, że chyba jest tu za duża wilgotnośćnajpierw chcielibyśmy to sprawdzić a jeśli się potwierdzi to zastosować osuszacz powietrza czy ktoś był w podobnej sytuacji? chodzi o to czy wystarczy wypożyczyć taki osuszać, wysuszyć i spokój na długi czas? czy to raczej rozwiązanie krótkookresowe i być może trza sobie taki osuszacz zafundować na własność, żeby w miarę potrzeb korzystać oczywiście chodzi o taki osuszacz domowy a nie profesjonalny (cena)a jeśli kupić to jaki? na co zwrócić uwagę? czytałam że dobrze żeby nie tylko pochłaniał wodę ale też oddawał ciepłe powietrze do pomieszczenia które w czasie pracy urządzenia się tworzy aha, a jak/czym można zmierzyć stopień wilgotności powietrza w pomieszczeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morfeusz1 19.09.2010 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Wypożyczenia osuszacza się nie opłaca. Nie jest to kwestia kilku dni i wychodzi, że za kwotę, którą byś zapłaciła za wypozyczenie - mozna kupić osuszacz dla siebie (nie taki super profesjonalny, ale taki nie jest potrzebny do osuszania mieszkania)Nam tak wyszło w wyliczeniach, po telefonach do kilku firm, wypożyczających taki sprzęt. I kupiliśmy firmy FRAL model DRY DIGIT 2020. za 700 zł. Na allegro, bo w sklepie kosztował 200-300 zł drożej. Sporo wody nam sciągnął już. A wilgotność powietrza mierzy się higrometrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarynaM 19.09.2010 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 ......czy wystarczy wypożyczyć taki osuszać, wysuszyć i spokój na długi czas? czy to raczej rozwiązanie krótkookresowe..... W budynku z wielkiej płyty, osuszacz to raczej leczenie objawowe . Szukajcie przyczyn. Przepytajcie sąsiadów, czy mają ten sam problem. Sprawdźcie czy piwnica nie podmaka. Przykładowo..... źródłem problemów może być zła wentylacja pustki powietrznej pod dachem, nieszczelność złącz płyt.....chodnik nachylony w stronę budynku, nieszczelność rur w termoforni. Spróbujcie zasięgnąć języka w firmie zajmującej się osuszaniem po zalaniach - może coś podpowiedzą PozdrawiaM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 20.09.2010 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166417-du%C5%BCa-wilgotno%C5%9Bc-w-mieszkaniu-jaki-osuszacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankes77 26.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Jakie może być zużycie prądu przy osuszaczu dry digit 2020? Czy można to porównac do pracy lodówki w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilus 26.08.2014 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) i archeologia Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Konevka 01.09.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Trzeba zastanowić się co jest przyczyną wilgotności i ją zlikwidować. Np. brak okapu w kuchni. Po zlikwidowaniu przyczyny można zająć się osuszaniem mieszkania ew. zostawić to naturalnemu działaniu ogrzewania i odpowiedniego wietrzenia pomieszczeń. Wydaje mi się że w tym przypadku nie obejdzie się bez mechanicznej wentylacji z odzyskiem ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesss90 16.10.2014 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Dobra rada od mgrudzinski sama walczyłam z wilgocią na starym mieszkaniu więc wiem że nie jest to nic przyjemnego. Znajomi doradzili mi kupno osuszacza, doradzili też bym nie szukała na własną rękę tylko poleciła się specjalisty w tych kwestiach. Wtedy podali mi namiary na firmę z mojego miasta u której sami już dokonywali zakupu różnego rodzaju sprzętu. Chodzi mi o firmę klima-sklep.pl No to za namową zadzwoniłam.. Fachowo doradzili co wybrać więc warto rozejrzeć się za tego typu sprzedawcą, jeszcze raz polecam klima-sklep dla każdego bo to sklep internetowy więc dokonują wysyłki kurierem i to naprawdę szybko I tak w tajemnicy mówiąc mają też dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leśko1719512795 16.10.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Ale sam osuszacz niestety nie rozwiąże problemu... Wilgoć będzie wracać. Także raczej radziłbym wezwać fachowców, bo osuszanie to tylko leczenie objawowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesss90 16.10.2014 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 ja podałam przykład jak to było u mnie, a osuszacz był dobrą inwestycją stąd mój post powyżej mam nadzieje, że po generalnym wysuszeniu przez fachowców o których mówi leśko osuszacz pomoże w utrzymaniu prawidłowego poziomu wilgoci w pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 16.10.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 osuszacz pomoże w utrzymaniu prawidłowego poziomu wilgoci w pomieszczeniu Nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio7511 04.01.2016 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam.Mam pytanie odnośnie osuszacza powietrza Blyss.Co może być przyczyną nie ściągania wilgoci z powietrza,jest załączony już 2 dni a w pojemniku sucho.Zrobiłem taki eksperyment kładąc zwilżoną chusteczkę i nic nadal sucho.W domu jest dosyć ciepło a wilgotność też.proszę o jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 05.01.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2016 A jakie ma parametry ten osuszacz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leda16 28.01.2016 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Tylko Master DH62 - osuszacz budowlany. W miesiąc osuszy najbardziej zawilgocone pomieszczenie. Ale - jak tu pisano - jest to "leczenie" objawowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakub33 21.02.2017 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 (edytowane) Osuszacz oczywiście może pomóc w jednym pokoju, co prawda ich stosowanie właśnie jest takie przede wszystkim jednorazowe np po zalaniu, w nowych domach itd. To nie są jakieś bardzo drogie urządzenia np taki[sPAM] ma wydajność około 21 litrów na dobę i kosztuje niecałe 900 zł - to jest akurat wersja do domu czyli jest cichszy i ładniejszy. I nie musi to być osuszacz budowlany jak to kolega powyżej napisał - do jednego pokoju by utrzymać poziom wilgotności wystarczy taki jak podałem, tylko że będzie on musiał chodzić jednak dosyć często, pewnie najlepiej za dnia by nie przeszkadzał w nocy. Jednak znalezienie przyczyny to podstawa na dłuższą metę, jeśli nie da się jej określić to pozostaje przeprowadzka, bo w bloku za wiele samemu się nie da powalczyć jeśli inni sąsiedzi nie mają takiego dziwnego problemu. Edytowane 21 Lutego 2017 przez Elfir odgrzebywanie starych postów aby lokować produkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czaja2 22.02.2017 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2017 Najpewniej jest słaba izolacja, pomoze tylko gruntowny remont. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turkucpodjadek 19.10.2021 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2021 (edytowane) Mi bardzo pomógł osuszacz. Pierwszy niestety nie wytrzymał i padł, ale od miesiąca mam - nawet daje radę na całym parterze, ale muszą być wszędzie otwarte drzwi. Póki co testuje, sprawdzam, ale widzę w końcu jakiś efekt Edytowane 19 Października 2021 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 01.07.2022 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2022 Zapraszamy do obejrzenia filmu z naszego kanału murator.tv. Osuszacz budowlany jest niezbędny na budowie, bo znakomicie przyspiesza tempo prac. Nie trzeba czekać w nieskończoność aż jesienią czy zimą ściany, podłogi wyschną. Osuszacz budowlany rewelacyjne usunie skutki zalania mieszkania. Osuszacze domowe zadbają o jakość powietrza. Co ciekawe, najlepiej pracują w temperaturze dodatniej. Jeśli chcecie zadbać o powietrze bez stęchlizny w domu letnim, w którym są meble tapicerowane, dywany i książki, najlepszy będzie osuszacz adsorbcyjny, bez sprężarki. Pracuje już od temperatury 1 stopnia Celsjusza. O tym wszystkim na filmie. Zapraszamy do obejrzenia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kpkp1985 03.04.2024 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia Witam, choć temat stary chciałbym się Was poradzić mieszkam w domu, jest on nie ocieplony i na razie nie mogę ocieplić…, chce kupić dwa osuszacze jeden do dużego pokoju a drugi do mniejszego - patrzyłem na Internecie jest tego masa a w castoramie sprzedawca doradzał mi sprzęt bez jakiejkolwiek wiedzy…, możecie polecić jakiś dobry i sprawdzonej firmy. Wolę zapłacić trochę więcej jeżeli będzie to konieczne , ale żeby spełniał swoje zadanie… dobrze jakby załączał się sam w razie potrzeby i zbiornik na wodę był wystarczający a rozmiar samego urządzenia byl w miarę nie za duży dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izuzizu 19.09.2024 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września Podbija temat. Gdzie teraz, w jakiej cenie i jakie osuszacze można kupić dla powodzian? Zarekomendujcie coś z linkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts