Basia Tomek 17.09.2010 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2010 Witam! Czytam, szukam ale nic z tego nie rozumiem... niestety Więc może ktoś z Was miał podobną sytuację: - Działkę budowlaną kupiłam w 2007 roku - Dom zaczęliśmy budować w 2007 roku - Dom odebrany ( budowa zakończona ) w 2009 r - Meldunek w 2009r I teraz moje pytanie: które prawo podatkowe będzie nas obowiązywało jeśli sprzedam dom w 2010r. Te z 2009r gdyż wtedy wybudowałam/skończyłam dom? Czy te z 2007r. kiedy zakupiłam działkę? Różnica w podatku kolosalna.... Byłam w US ale oni każą nam pisać o interpretację do Bydgoszczy.......na którą się czeka 3 mieś.....dla nas za długo...więc może ktoś z Was miał podobną sytuację i potrafi pomóc? Pozdrawiam Barbara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 21.09.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Jak widać tu też może byc długo uzyskać informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 21.09.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Moim zdaniem: Obowiązywać będzie to z 2009r. W zasadzie dla Ciebie nie stanowi to różnicy, bo w obu przypadkach zapłacisz 19% podatku od dochodu. Od dochodu – czyli kwota ze sprzedaży, minus poniesione i udokumentowane „wydatki” (koszt zakupu działki + koszty wybudowania domu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 21.09.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Moim zdaniem: Obowiązywać będzie to z 2009r. W zasadzie dla Ciebie nie stanowi to różnicy, bo w obu przypadkach zapłacisz 19% podatku od dochodu. Od dochodu – czyli kwota ze sprzedaży, minus poniesione i udokumentowane „wydatki” (koszt zakupu działki + koszty wybudowania domu). Rozumiem, że udokumentowane ozanacza z fakturą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts