Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Secret Edeno - nowość z Paradyża

agnie-cha

Recommended Posts

Witam Fanki Secret Edeno.

Mimo , iż założyłam wątek nie położę tych płytek , skusiłam się na Hanabi w łazience dla swoich nastolatków i drugi raz bym ich napewno nie wybrała.

Dałam dekory : listwy "tygrysie" i listwę czerwoną wanna obłożona szklaną mozaiką ( jak na zdjęciu Kathi powyżej) , mimo to jak wchodzę to mam wrażenie zimna , szpitala i takiej przesadnej sterylności , nie umiem tego opisać .

Mozaika traci swój urok jak jest zafugowana .

Obok łazienki mam pralnię i tam zwykłe płytki w 2 gat jakiś złamany beż z takim fajnym dekorkiem , każdy kto zajrzy do łazienki a potem do pralni mówi " o jakie fajne płytki...... " szkoda , że to o płytkach pralniowych.

Nie byłam przekonana na 100 % i teraz nie jestem happy a koszt łazienki był powalający.

• Odpowiedzi 106
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 4 months później...

Witam,

jakie macie, drodzy forumowicze, doświadczenie z kupowaniem płytek przez allegro, czy sklepy internetowe? Chcemy położyć secret edeno w naszej niu łazience, ale cena trochę boli. I tak będzie położona ale może można jakoś przeskoczyć te ceny?

Nie będę tu podawać konkretnych sprzedawców, chce tylko zasięgnąć opinii, czy takie płytki, kupowane przez sklepy internetowe różnią się czymś od tych kupowanych z salonu? Cena jest o ok 20/30 zł niższa. Rozsądek mówi, że musi być to czymś podyktowane. Wszędzie napisane , że I gatunek, no ale wiadomo...

Jak najbardziej polecam zakupy przez internet.

Wszystki płytki do swojego domu zamówiłam wlaśnie w ten sposób i dużo na tym zaoszczędziłam. A różnicy jakości nie zauważyłam, tym bardziej, że zabrakło mi kilku płytek do łazienki i dokupiłam je w salonie firmowym (oczywiście spisałam nr serii i datę produkcji). Niczym się nie różniły.

Moja łazienka w płytkach Secret Edeno jest w wątku PARADYŻ-wszystkie serie,aranżacje, inspiracje.

ja również polecam zakupy przez Internet. Mam 3 serie paradyża: secret edeno, maxima foresta, affron. Wszystko w kupowane przez internet w 1 firmie, którą mogę Ci polecić jeśli chcesz. Dostawa szybka, jakosć super, no i cena extra! uszkodzona tylko 1 płytka i zwrot za nią dostałam od ręki.

• 1 month później...
Witajcie, mam takie pytanko, jeśli tu jeszcze ktoś zaglądnie.. jaka grubosc fugi stosowaliście do secretów? U mnie fliziarz swierdził że 1,5mm to najmniejsza jaką może zrobić, jednak w salonie wydawało mi się że są ułożone prawie bezfugowo.. Pozdrawiam! Edytowane przez Lykke

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Bardzo zastanawiam się nad tą kolekcją. Natomiast nie chcę miec białej podłogi i jasnych fug. Na dole mam beżowo-brązowo łazienkę, z jasną podłoga i mam dość szorowania fug.

Dlatego skłaniam się ku szarościom, które tez mi się podobają. Co myślicie o kolekcjach Affrona na podłogę- grafit półpoler. a na ściany biało- czarne Secrety z jakimś czarnym dekorem i elementy mozaiki na wannę?

Agiek, u mnie białe płytki na podłodze mają szarą fugę - mnie się podoba. Poślij maila to wyślę fotki, sama ocenisz. Natomiast ja połączyłam secret z szarą amandą i jest ok. Co do łączenia affrona z secretem - też o tym myślałam ale zrezygnowałam - affron ma maziajki i jest taki bardziej "gruboskórny" a secret delikatny i nie wiem jaki byłby efekt końcowy.

• 3 weeks później...
madzioochna, mam pytanie jaką fugę robisz chodzi mi o wielkość i kolor? Ja mam czarne i białe płytki oraz szklana mozaike tez czarna(projekt w mojej galerji)

Nie mam zielonego pojęcia. Zdaje się na glazurnika, on ma nam zaproponować co i jak. Dam znać w jakoś w przeciągu kilkunastu dni, bo dopiero wchodzi we wtorek.

• 2 weeks później...

U mnie prace dobiegają końca a przyznam ze nie jest łatwo.Projekt i wizualizacja to jedno a wykonanie drugie. Ciemne płytki przy szlifowaniu do kata odpryskują a jest jeszcze gorzej przy moich póleczkach wnekowych które tez sa od czoła z ciemnej płytki. Tak odpryskuje,zy wyglada to okropnie.A przeciez listw nie wstawie wiec pan w sklepie mi doradził zeby oddac do wycinania woda.W poniedziałek zawoze te trzy płytki mam nadzieje ze wyjdzie dobrze bo mam już dosc tej łazienki.

Moze ktos napisze jaki kolor fugi robi bo ja już głupieje.

zarówno nero jak i bianco odpryskują.. jednak tylko co poniektórym ;/ Pewnie tym, którzy mają niezbyt ostre narzędzia do cięcia.. i tak się składa że właśnie u mnie tak było..a glazurnik niestety nie zaproponował żadnego cięcia wodą..;/ Mam nadzieje że z czasem nie będe już zwracać na to uwagi.

Jeśli szukacie zdjęć gotowych łazienek w secretach to w watku "Paradyż - wszystkie serie, aranżacje, inspiracje itd." znajdziecie parę fajnych aranżacji.. a co do podłogi - także bałam się tej bieli i zdecydowałam się na Brillante Nero (ceramica marconi) - prezentują się niesamowicie ;-)

u mnie secret/edeno w wc i lazience i nie było jakiś większych problemów z cięciem, szlifowaniem...fakt mówił glazurnik że są miękkie ale dał radę

Jeśli chodziło o zwykłe cięcie i szlifowanie oryginalnego boku to tez było ok. Problem pojawił sie przy docinaniu płytek do półki wnekowej. trzeba było dociac płytki na czoło połeczek. dwie w kształcie litery U i jedna H

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/70ae31b5e1ea6f4a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5812c3bd67cf26f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/475c3cefa90fb626.html