Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w doborze zasłon

anna_2323

Recommended Posts

Witajcie. Ja mam podobny problem z zasłonami. Mam salon połączony z jadalnią. Meble są koloru wenge. Potrzebuję zasłon do jadalni, w którym ściany są dwie bordo i dwie kremowe. Okno jest na ścianie bordo. Podłoga jest koloru kawa z mlekiem, stół kolor wenge, obicia krzeseł kremowe, narożnik bordo z kremowymi poduszkami. Problem teraz czy zasłony wybrać bordo czy kremowe? Firanka jest kremowa. Proszę o wasze rady. Bardzo będę za nie wdzięczna. Nata

Zdecydowanie KREM. Widzę 3 opcje:

- gładkie zasłony z kremowym upięciem

- gładkie zasłony z upięciem w kolorze bordo

- kremowe zasłony z jakąś aplikacją w kolorze bordo (o ile nie masz jakiś innych aplikacji na ścianach, meblach itp...)

PS. Wklej zdjęcie jak masz - będzie łatwiej doradzić, ale i chętnie pooglądamy :)

Pozdrawiam

M

Zapewniam Cię, że nie mam takiego koloru ścian, jeszcze nie oszalałam ;-) Aksamitny Agat z magnata to bardzo jasny kolor, taki trochę ecru zależy jak pada światło.

A co myślicie dziewczyny o pomyśle, żeby w tym mniejszym oknie były tylko rolety? W ogóle stosuje się takie rozwiązania? Przyszło mi to dzisiaj do głowy, ponieważ na ścianie obok okna będzie TV i zależałoby mi, aby pozostało tam jak najwięcej miejsca, a zasłona na pewno mi go trochę zabierze....

Powracając do mojego tematu, jeszcze raz zapytam, co myślicie o pomyśle powyżej?

Witajcie ponownie,

wreszcie udało mi się zrobić zdjęcia. Z góry przepraszam za jakość i bałan. Niestety czekamy jeszcze na meble i pomieszkujemy w dwóch miejscach :-(

Z góry uprzedzam, że wklejam po raz pierwszy zdjęcia i nie wiem czy się uda ;)

http://img59.imageshack.us/img59/3789/1010103uk.jpg

I co teraz powiecie o zasłonach?