Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie, jestem nowym członkiem formum, może pomożecie mi... mam zamiar zamienić dom na mieszkanie( przede wszystkim ze wzgledu na dojazdy ;/), chcę to zrobić w przyszłym roku, myślę o mokotowie najlepiej sadybie. Może wiecie coś o inwestycjach które powstają, które są warte polecenia w tamtej okolicy, albo może, możecie coś odradzić. Z góry dziękuję za odpowiedź.

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie, jestem nowym członkiem formum, może pomożecie mi... mam zamiar zamienić dom na mieszkanie( przede wszystkim ze wzgledu na dojazdy ;/), chcę to zrobić w przyszłym roku, myślę o mokotowie najlepiej sadybie. Może wiecie coś o inwestycjach które powstają, które są warte polecenia w tamtej okolicy, albo może, możecie coś odradzić. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ja osobiście szukałam na Mokotowie ale blisko metra i znalazłam prawie idealne - Wielicka 45. Mały deweloper więc dbają o klienta, budynek kameralny bo będzie tylko 15 sąsiadów :) A do metra Wierzbno bardzo miły i krótki spacerek. Ceny nie są niskie ale tutaj też można ponegocjować.

A ja niedawno kupiłem mieszkanie w nowej inwestycji Neovillage od dewelopera Neocity. Jest to bardzo ładne, spokojne osiedle na Gołąbkach. Dopiero się buduje, w 2013 r. zostanie oddane do użytku, ale prace idą tak szybko, że pewnie zdążą na czas.

Ja też kupiłam mieszkanie w tej inwestycji. Ładna okolica, no i ceny były dość przystępne. A przy okazji lepszy dojazd do Centrum niż np. z Wawra.

• 2 weeks później...
Troche obawiam sie "malych" deweloperow... tyle mozna przeczytac zlego w necie na temat trefnych inwestycji. A Wawel service tez ma paru niezadowolonych klientów... a z drugiej strony kto nie ma. Możea pojedziemy tam w weekend, przy okazji oglądania innych miejsc.

Troche obawiam sie "malych" deweloperow... tyle mozna przeczytac zlego w necie na temat trefnych inwestycji. A Wawel service tez ma paru niezadowolonych klientów... a z drugiej strony kto nie ma. Możea pojedziemy tam w weekend, przy okazji oglądania innych miejsc.

No nie, ten deweloper, od którego kupiłam mieszkanie, nie jest wcale "małym" deweloperem. Wywodzi się z Neocity Group, firmy, która budowała inwestycje na terenie całej Europy i jakiś czas już działa w Polsce. Oczywiście zgodzę się z Tobą, że wcześniej przed zakupem mieszkania trzeba sprawdzić dewelopera. Ja sprawdziłam i jak na razie nie mam żadnych przykrych niespodzianek, ale zobaczę w trakcie oddania mieszkania do użytku.

Witam wszystkich, rozważam kupno mieszkania w ostoi Wilanów, developer to Fadesa Polnord. Osiedle jest piękne, bardzo mi się podoba, ale co Wy o tym myślicie? Czy Fadesa to developer godny zaufania? Słyszałam kilka pozytywnych opinii ale chciałabym poznać więcej wypowiedzi na ten temat. Pozdrawiam

.

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...
W Warszawie działa bardzo wielu deweloperów i mnóstwo jest atrakcyjnych inwestycji. To chyba najbardziej dynamicznie rozwijający się rynek mieszkań w Polsce... Ja bym ufał tym deweloperom, którzy mają na koncie jakieś większe osiągnięcia, prestiżowe projekty... Można na przykład zerknąć w archiwum konkursów na najlepsze inwestycje z poprzednich lat... Nie mówię, że od razu trzeba kupować mieszkanie w nagrodzonym budynku, ale już samo zorientowanie się w temacie daje wiele. Weźmy na przykład laureata konkursu na Budowę roku 2011: http://tnij.org/ukuf Myślę, że jeśli deweloper ma coś takiego na swoim koncie, to pozostałe projekty też trzymają poziom.

• 1 month później...
Witam wszystkich, rozważam kupno mieszkania w ostoi Wilanów, developer to Fadesa Polnord. Osiedle jest piękne, bardzo mi się podoba, ale co Wy o tym myślicie? Czy Fadesa to developer godny zaufania? Słyszałam kilka pozytywnych opinii ale chciałabym poznać więcej wypowiedzi na ten temat. Pozdrawiam

.

Podbijam pytanie, sama rozpatrzam kupno mieszkania w Ostoi i równiez bede wdziexzna za wasze opinie i doswiadczenia. Pozdrawiam

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...