gosia29KP 18.09.2010 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Witam, mieszkamy w naszym domku od roku, ale nie wykańczaliśmy poddasza bo ciągnęła się sprawa ubezpieczeniowa... teraz się za to zabraliśmy a ja wszystko pozapominałam. No i teraz mam kilka wątpliwości. Część użytkowa jest ocieplona wełną 25 cm, do tego dołożymy 5 cm. Ścianki kolankowe będą ocieplone też wełną. Damy też folię paroizolacyjną ( chyba dobrze piszę ?) . Strop w części nieużytkowej ociepliliśmy wełną 25 cm na to płyty OSB. No i po ostatniej zimie padł pomysł, żeby dodatkowo ocieplić dach w części nieużytkowej. Mąż powiedział, że przynajmniej przy mrozach jakie były w tym roku po -25 stopni będziemy mieli jeszcze lepiej ocieplone to poddasze. Moje pytanie i wątpliwości: czy takie dodatkowe ocieplenie dachu w części nieużytkowej ma sens? Jeśli tak, to czy na tą warstwę wełny moża czy należy dodatkowo dołożyć jakąś folię czy włókninę ( mąż mówi, żeby się nie pyliło od tej wełny itp, bo tą części nieużytkową dachu planujemy doraźnie przeznaczać na jakieś cele magazyowe typu składowanie choinki i ozdób itp). mam nadzieję, że wyraziłam się w miarę zrozumiale będę wdzięczna za jakąś podpowiedź pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiesiek30 20.09.2010 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 ocieplenie części nieużytkowej nic nie da, no chyba że ta choinka będzie miała cieplej, lepiej poprawić ocieplenie części użytkowej, będzie mniejszy obszar domu do ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia29KP 20.09.2010 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts