adamrw 18.09.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2010 Ja tam kryzysu na rynku budowlanym nie widzę. Co więcej, coraz częściej czuję się jak intruz, gdy chcę dać zarobić wykonawcom i hurtowniom. Kilka przykładów: 1. Na wycenę materiałów do ocieplenia budynku czekam ponad tydzień 2. Przedstawiciel regionalny producenta systemu ociepleniowego daje mi 1 (słownie: jeden) namiar na hurtownię, która ich produkty sprzedaje w okolicach Wrocławia. Na pytanie o inne hurtownie dostaję odpowiedź: Są inne, ale TĄ ja się opiekuję. Efekt - wysłane zapytanie poprzedzone telefonicznie - od 3 dni cisza. 3. Wykonawca elewacji (polecany na forum) - niby wszystko dogadane, miał dosłać umowę. Od 4 tygodni dzwonię co tydzień z przypomnieniem o umowie i za każdym razem słyszę: przepraszam, zapomniałem, dziś jeszcze wyślę. Od ostatniego telefonu minęło 8 dni, umowy nie ma. 4. Kolejny wykonawca elewacji - stwierdził, że mi tę elewację w tej sytuacji zrobi. Miał tylko dookreślić się co do terminu. 2 telefony, dwie obietnice, że już jutro będzie termin i nic. 5. Wykonawca CO - od 2 tygodni wycenia rozłożenie styropianu i mimo 3 telefonów wyceny i tak nie mam. Czy też macie podobne doświadczenia, czy to tylko ja tak trafiam? Z pozytywów - umówiłem się dziś z wykonawcą tynków na 7.30. Byli 15 sekund przede mną, punktualnie 7,30. Zrobili dobre wrażenie pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 20.09.2010 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 a kto mowil,ze jest jakis kryzys?pracy jest od groma,bo wykonawcy biora po kilka robot na raz,tu zaczna,tam zaczna,wyrobic sie nie moga,a inwestor zgrac terminow za nic nie moze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafsli_rs 20.09.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jeśli chodzi o budowlankę, to popieram, coś tam kryzysu nie widać. Fachman też mi po raz kolejny przesuwa termin rozpoczęcia robót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmiara 22.09.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2010 Z drugiej strony - duże inwestycje - na przetargach dużo wykonawców, oferta wygrywająca zawsze (!) poniżej budżetu na inwestycję, średnia cena wybudowania mieszkania/domu/drogi niższa pomimo inflacji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 23.09.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 Jest na tyle "źle", że mój hydraulik nie ma czasu pojawić się u mnie po pieniądze za ostatnie poprawki. Dla tej stówki chyba mu się nie opłaca do mnie jechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts