mxxxx 24.12.2014 04:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2014 Cena za m2A gdzie jest napisane, że to cena za 1 m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epterode 25.12.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Witam czyli jak mam dachówkę pod nią membranę to można bezpośrednio dawać pianę czy nie na mębranę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 25.12.2014 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Witam czyli jak mam dachówkę pod nią membranę to można bezpośrednio dawać pianę czy nie na mębranę. Można, jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.12.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 Można wszystko tylko po co ta folia??? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 25.12.2014 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 No właśnie śmieszne jest to, że to Ty napisałeś a nie sprzedawca. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.12.2014 03:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 (edytowane) widzę że coś nie halo to w takim razie zacytujmy cały opis ze strony producenta: Cena netto: 152,32PLN 129,47PLN Cena brutto: 187,35PLN 159,25PLN Opis Produktu Cena za m2 Płyta poliuretanowa obustronnie laminowana aluminium, dodatkowo górna warstwa papa polimerobitumiczna . Zastosowanie: Płyta termoizolacyjna, obustronnie laminowana aluminium. Z wierzchniej strony polimerobitumiczna papa z 10 cm samoprzylepnym zakładem poziomym i pionowym.Łączenie na pióro i wpust. Dane techniczne: - wymiar płyt: 1800x1200 mm, - warstwy kryjące: obustronne aluminium dodatkowo górna warstwa papa polimerobitumiczna, - współczynnik przewodzenia ciepła: WLS 025 W/(m•k), - produkt posiada niezbędne dokumenty uprawniające do stosowania. i teraz podkreśl który fragment nie jest od producenta Edytowane 26 Grudnia 2014 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.12.2014 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 Tak dokładnie to żaden bo to oferta sprzedawcy choć opis z karty producenta. Oczywiście masz rację jeżeli przyjmiemy, że "m2" to to samo co "1 m2". Czasami widzi się to co się chce widzieć i ja tego nie zobaczyłem. Z całą pewnością koszt 1 m2 będzie oscylował w granicach 120 ~130,- z VAT 8% gdy załatwi to wykonawca. Pozdrawiam świątecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.12.2014 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 m2 czego ?? 180mm grubo czy 200mm grubo ?? bo 140mm grubo bez łaski kosztuje 135zł, a ty w tym wątku się chwaliłeś że najczęściej robisz 160mm U=0,14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.12.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 m2 czego ?? Ty cytujesz sprzedawcę "Cena za m2" no to ja się pytam czy to to samo co "Cena za 1 m2"? Dla mnie to nie to samo. Ja się niczym nie chwalę tylko po prostu informuję. Skoro mogę mieć grubość 160 mm w cenie 140 mm to stosuję 160 mm. Decyzja zawsze należy do inwestora ja co najwyżej mogę tylko doradzić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 26.12.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 (edytowane) czyli wracając do tematupłyta PIR PLUS grubość 200mm U=0,13 kosztuje u ciebie VAT-8% ~160/m2 (normalnie 180zł/m2)wełna 0,033 U=0,11 30cm grubo to koszt 39zł/m24 razy taniej i do tego troszkę cieplej Edytowane 26 Grudnia 2014 przez mxxxx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 27.12.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 (edytowane) Trzeba, przy wacie, doliczyć koszt ołtarzyka, żeby regularnie i intensywnie, wnosić modły o "suchość powietrzną wiekuistą" bo minimalne zawilgocenie odmienia ją cudownie wręcz, podwajając U waty. Można w tym celu użyć ołtarzyka polowego, niezbędnego w czasie montażu waty, kiedy to należy intensywnie, wnosić o szczelność i dokładność bo już 1% nieszczelności daje 10% strat. Do litanii należy obowiązkowo dołączyć prośby o nieosiadanie i nieobsuwanie izolacji z "korzystnej" cenowo waty. Nie pomińcie też prośby o to by tych co ich nie ma (wg popława) dalej nie było. A jeżeli już są...(choć ich nie ma) to zaprawdę powiadam Wam, że macie przesr... ! Oddalcie zarazem pokusę klimatyzowania poddasza bo tym prędzej możecie porzucić nadzieję na "suchość powietrzną wiekuistą", waty Waszej. Tak w Świątecznym nastroju... Edytowane 27 Grudnia 2014 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 27.12.2014 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2014 i dyskusja po raz 10 zatacza koło, i po raz dziesiąty trzeba zapytać dlaczego na tym forum tysiące osób chwalą się domkami z wełną, mieszkają i mają w praktyce niskie rachunki za CO i jakoś takoś nikt nie zauważył żadnej z tych plag egipskich ?? i od razu po raz dziesiąty warto dopowiedzieć że mat3006 jest natryskiwaczem pianek który wyjątkowo boi się wykupić płatny profil, oraz udzielać porad publicznych, jego specjalność to matactwa, kalumnie, bajki wyssane z palca, generalnie każdy bajer dobry żeby złapać inwestora, poniżej co forum o nim sądzihttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?206248-pianka-ocieplaj%C4%85ca-kontra-welna&p=5811018&viewfull=1#post5811018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.12.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2014 Dyskusja czy wymiana poglądów jest po to aby czytający ten wątek na bazie przytaczanych argumentów podjęli odpowiednią rozsądną decyzję. Jak kogoś nie stać na montaż izolacji nakrokwiowej zastosuje wełnę w konstrukcji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 31.12.2014 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 w ramach wymiany poglądów warto zapytać:skoro nie widać różnicy w rachunkach za CO to po co przepłacać 4 razy za piankę ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 31.12.2014 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 w ramach wymiany poglądów warto zapytać: skoro nie widać różnicy w rachunkach za CO to po co przepłacać 4 razy za piankę ?? Co by już ten stary rok zakończyć to w ramach wymiany poglądów warto zapytać. Po co kupować BMW skoro Dacia to też samochód. Nie dość że z 10 razy tańszy to jeszcze przecież mniej pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 31.12.2014 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 LOL i to pisze ktoś kto już 3 lata temu zauważył że pianka rożni się tylko ceną, wszystko inne podobne, czyli to BMW to tak naprawdę taka sama dacia do której sprytny sprzedawca naciągasz kierownicę od BMW założył i frajera do ogolenia szuka idźmy dalej w tej terminologii, po co ci domek samodzielnie postawiony za 1000-2000zł/m2, jest tyle ofert deweloperów, do wyboru i koloru, po 5000zł/m2 po 10000zł/m2 za taką kasę mogą się nazywać jak tylko ci się podoba, płacisz i wymagasz to ci nakleją dowolną nalepkę BMW, Merc, Rolls-Royce etc. jak sobie zażyczysz to ci nawet wszystkie trzy jednocześnie nalepią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.12.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Urok życia polega na dokonywaniu wyborów. Takich retorycznych pytań można zadawać wiele. Jak na razie widać, że jesteś zauroczony jednym materiałem izolacyjnym i to tyle. Natomiast są produkty dla trochę bogatszych lub tych, którzy chcą mieć nowsze technologie. Należy zwrócić uwagę na fakt, że montaż izolacji to jednorazowy wydatek. Życzę wszystkim czytelnikom tego wątku trafnych i rozsądnych wyborów. Pozdrawiam noworocznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 31.12.2014 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2014 Wniosek z dyskusji jest jeden.Pianka jest materiałem lepszym dla wykonawców. Nie pyli. Ten kto choć raz popracował przy wełnie wie co to za przyjemność. Po ocieplaniu poddasza wełną we własnym domu miałem dosyć. Już wolałbym zasuwać łopatą. Różnica w cenie też niebagatelna. Jeśli materiał sprzedaje wykonawca, to np. 30% marży z pianki 160zł/m2 nijak się ma do 30% marży z wełny 40zł/m2.Staranność wykonania izolacji jest tak samo ważna i decydująca w obu przypadkach. Jednak przy piance, nawet perfekcyjnie wykonanej, dochodzi ryzyko popękania przy pracującej więźbie. Przed tym nie obroni nawet najlepszy natryskiwacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 01.01.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 Jak na razie widać, że jesteś zauroczony jednym materiałem izolacyjnym zauroczony to ja jestem aerożelem, i czekam sobie cierpliwie na szklane domy w całości z aerożelu, a ponieważ chwilowo technologia niedopracowana to głosuję za styropianem, bo najlepszy stosunek ceny do efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 01.01.2015 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2015 marży z pianki 160zł/m2 za tyle kasy to ile mam wełny ? 133 cm wełny .. dziękuję .. nie przepłacę za piankę OT która parametrami = jest temu białemu EPS'owi z marketów .. świetny marketing .. działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts