MD. 06.10.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Jaką pianę wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 06.10.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 crossin attic soft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.10.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 mioszenko, czy na wilgotny strop można aplikować pianę?Postawiłeś na pianę ZK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jkazan 06.10.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 (edytowane) Proszę o kontakt osoby, które mogłyby polecić (lub wykonują) ocieplenia pianką w warm.mazur. (okolice Elblaga). Zlecę wykonanie ocieplenia poddasza w domku jednorodzinnym w stanie surowym zamknietym; instalacje, posadzki, tynki - zrobione.Powierzchnia dachu okolo 240 m2 /projekt aleta mala z podwojnym garazem/. Rekuperacja zrobiona.Dach bez deskowania /jest membrana wysokoparaprzepuszczalna + dachówka ceramiczna/. Jeszcze dwa pytania:1)Tej zimy nie planuje jeszcze ogrzewac domku. Czy to bedzie przeszkadzac dla pianki jak dom nie bedzie ogrzewany i czy mozna klasc pianke w obenych temperaturach okolo 10 stopni? 2) Jaka grubosc pianki jest zalecana na ocieplenie poddasza? Pozdrawiam Edytowane 6 Października 2016 przez jkazan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miloszenko 06.10.2016 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 mioszenko, czy na wilgotny strop można aplikować pianę? Postawiłeś na pianę ZK? Właśnie potrzebuję zweryfikować czy to jest dopuszczalne, jeśli nie trzeba będzie coś bardziej tradycyjnego/czasochłonnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Favor 06.10.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2016 Proszę o kontakt osoby, które mogłyby polecić (lub wykonują) ocieplenia pianką w warm.mazur. (okolice Elblaga). Zlecę wykonanie ocieplenia poddasza w domku jednorodzinnym w stanie surowym zamknietym; instalacje, posadzki, tynki - zrobione. Powierzchnia dachu okolo 240 m2 /projekt aleta mala z podwojnym garazem/. Rekuperacja zrobiona. Dach bez deskowania /jest membrana wysokoparaprzepuszczalna + dachówka ceramiczna/. Jeszcze dwa pytania: 1)Tej zimy nie planuje jeszcze ogrzewac domku. Czy to bedzie przeszkadzac dla pianki jak dom nie bedzie ogrzewany i czy mozna klasc pianke w obenych temperaturach okolo 10 stopni? 2) Jaka grubosc pianki jest zalecana na ocieplenie poddasza? Pozdrawiam 1) Piana po wykonaniu jest wstanie przetrwać w temperaturze -30* przez okres 48h bez całkowitego uszczerbku na parametrach, także myślę, że niema obawy. Natomiast jeżeli chodzi o wykonanie izolacji, jeśli bierzemy pod uwagę natrysk na membranę to temperatura +10* jest akceptowalna lecz nie zaszkodzi dogrzanie pomieszczeń nagrzewnicą przed natryskiem (membranę bardzo szybko można dogrzać) 2) 18cm spełnia normę dla dachów, więc jest to grubość minimalna i zarazem wystarczająca. Jeśli sa fundusze, warto rozważyć jednak 20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktorant 08.10.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2016 Panowie, a kto z was ma piankę z Polychemu Purex lub PCC Ekoprodur i mógłby polecić firmę z mazowieckiego i powiedzieć jak wygląda u was piana? Ostatnio spotkałem się z przedstawicielem firmy, która używa piany firmy Honter, czyli Foam-Lok 500, który mówi, że te polskie nie mają europejskich certyfikatów, nie trzymają stabilności wymiarowej w niskiej i wysokiej temperaturze, a co najważniejsze nie mają gwarancji 40 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 09.10.2016 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) Panowie, a kto z was ma piankę z Polychemu Purex lub PCC Ekoprodur i mógłby polecić firmę z mazowieckiego i powiedzieć jak wygląda u was piana? Ostatnio spotkałem się z przedstawicielem firmy, która używa piany firmy Honter, czyli Foam-Lok 500, który mówi, że te polskie nie mają europejskich certyfikatów, nie trzymają stabilności wymiarowej w niskiej i wysokiej temperaturze, a co najważniejsze nie mają gwarancji 40 lat. Nic innego już tym firmom nie pozostało jak opowiadanie "bajek". pianka Honter, czyli jak pamiętam Lapolla, ma jeden z najwyższych znanych mi parametrów sorbcji wody. Jakich to niby europejskich certyfikatów nie mają? To on nie ma zielonego pojęcia co jest obecnie w EU wymagane względem pianek. W tym kontekście prawie wszystkie polskie pianki mają stosowne, wymagane dokumenty. Stabilności wymiarowej, z reguły, nie trzymają pianki "chrzczone" lub robione na reaktorach o niskiej jakości. W takiej sytuacji możliwe jest wykonanie pianki niezgodnej z zaleceniami i wymaganiami technologicznymi. To jest istotny problem i dlatego szukaj firmy uczciwej, godnej zaufania i pracującej na dobrym (czytaj: drogim) sprzęcie, zgodnie z wymaganiami technologii i normowymi. Co do gwarancji to dla mnie większą realną wartość ma 10-lat od Prodex'u na CROSSIN'a (polska firma, polski sąd jakby co) niż "dożywotnia" do walki przed sądem w Texasie. Pozdrawiam Edytowane 9 Października 2016 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 09.10.2016 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Właśnie potrzebuję zweryfikować czy to jest dopuszczalne, jeśli nie trzeba będzie coś bardziej tradycyjnego/czasochłonnego... Na wilgotne podłoża można aplikować pianki ZK wyłącznie spieniane wodą. Niestety na tą chwilę są znacząco droższe. Takiego problemu nie ma z piankami OK ponieważ "in gremio" spieniane są wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sony87 09.10.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 Zastanawiam się nad hiszpańska pianą tecnopol oraz polska crossin na poddasze, która z tych polecacie ? 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat3006 09.10.2016 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2016 (edytowane) Crossin. Szczerze przyznaję, że nie jestem, do końca, obiektywny ale to o wiele lepsza piana. Pod względem parametrów nie ustępuje ICY a pod względem aplikacji ją przewyższa. Edytowane 9 Października 2016 przez mat3006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doktorant 12.10.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Dzięki za odpowiedź. Jutro przychodzi firma pianować mi dach. Z tego co widzę, jest raczej godna zaufania. Wybrałem Polychem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 24.12.2016 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Zna może ktoś piankę o lambdzie niższej niż 0,037? Gdzieś przeczytałem o piankach 0,035 tylko nie mogę teraz znaleźć.Będę wybierał między nią a wełną 0,032. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 24.12.2016 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Ekoprodur s0329 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 24.12.2016 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Zapomniałem dodać, że chodzi oczywiście o piankę otwartokomórkową Icynene ma jakąś piankę Plus o parametrach niby 0,0355, ale nie wiem czy to jest lambda tuż po natryśnięciu czy starzeniowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 24.12.2016 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Tuż po natrysku będzie miała około 0.025. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hubertsain 24.12.2016 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2016 Purinova Izopianol klasy FR 0,033 ---> http://izopianol.pl/pl/produkty/systemy-piany-otwartokom%C3%B3rkowej/izopianol-03-10-n-fr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 26.12.2016 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 No i to się chwali - że nie obiecują lambdy na kiju .. choć ciężko samo z siebie jest przebić izolacyjność białego EPS'u bo to za jedno jest..tak na marginesie i w tym i w tym wypadu lambdę determinuje gęstość materiału - dla białego EPS'u jest to 40 kg/m3 wtedy ma najlepsze parametry termiczne.A przez pewien fakt powstał szary styropian - który jest wyznacznikiem możliwości izolacji materiałów - bez gazoszczelnej osłony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorcia94 26.12.2016 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2016 Witam Państwa. Nie chce zakładać nowego tematu więc napiszę tu. Mam docieplone poddasze Pianka pur, bodajże 23cm ( krokwie 20cm), pianka otwarto komórkowa. Jestem na etapie wykończenia tzn sufitów podwieszanych. Skosy w całym domu mam właśnie w/w Pianka natomiast sufit czyli podłogę strychu mam wełnę mineralna 20cm pomiędzy krokwiami. Proszę mi powiedzieć czy stosować tutaj jeszcze jakieś folie izolacyjne ( jeśli tak to jakie i gdzie) czy ta Pianka nie potrzebuje izolacji dodatkowej a folie dac jedynie tu gdzie wełna czyli sufit powierzchni użytkowej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 27.12.2016 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2016 Witam Państwa. Nie chce zakładać nowego tematu więc napiszę tu. Mam docieplone poddasze Pianka pur, bodajże 23cm ( krokwie 20cm), pianka otwarto komórkowa. Jestem na etapie wykończenia tzn sufitów podwieszanych. Skosy w całym domu mam właśnie w/w Pianka natomiast sufit czyli podłogę strychu mam wełnę mineralna 20cm pomiędzy krokwiami. Proszę mi powiedzieć czy stosować tutaj jeszcze jakieś folie izolacyjne ( jeśli tak to jakie i gdzie) czy ta Pianka nie potrzebuje izolacji dodatkowej a folie dac jedynie tu gdzie wełna czyli sufit powierzchni użytkowej. Pozdrawiam Pianka o otwartej strukturze musi być zabezpieczona folią paroizolacyjną. Wełna również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts