MD. 21.02.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Dlaczego uważasz, że masz super? Ile masz tej piany? I czy dając tyle samo wełny ze szczelną izolacją od dołu miałbyś gorzej? Bo tu chodzi o koszty... Bo jeśli jest tak samo jak przy wełnie przy dokładnym poklejeniu szczelin w membranie dachowej paroprzepuszczalnej od góry i dokładnym zaizolowaniu paroszczelnym od dołu, to nie widzę sensu przepłacać za piankę. Pozdrawam W moim przypadku mam bardzo skomplikowany dach. Nie było żadnej szansy, żeby jakakolwiek ekipa ociepliła mi dach idealnie. Piana wypełniła każdy zakamarek. Za 25 cm piany zapłaciłem 58 zł/m2 brutto. Wątpię aby wełna z ułożeniem dużo taniej mnie wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 21.02.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Z tego co pamiętam to u mnie wyszło 35 zł za m2 robocizny plus koszt materiału.więc cena piany jest dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kerad85 21.02.2017 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2017 Jak wygląda sprawa wygłuszania przy zastosowaniu pianki? Nigdzie nie znalazłem żadnych papierów i w końcu wybrałem wełnę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajloren 06.03.2017 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 (edytowane) Jak wygląda sprawa wygłuszania przy zastosowaniu pianki? Wygłusza super. Kuzyn dom nie dawno wybudował ( 3 lata temu). Dach przykryty blachodachówką, membrana, 20 cm pianki. W czasie deszczu nic nie słychać, jak np u ojca na poddaszu, w domu krytym również blachą i ocieplonym dachu wełną. W zimie dużo cieplej przy mniejszych nakładach na ogrzewanie (ekogroszek), w lecie natomiast, przy upałach nigdy nie ma gorąca - jest po prostu ciepło jak w lecie, ale upału nie odczuwa się. Ja też teraz buduję i już zdecydowałem się na pianę. Edytowane 6 Marca 2017 przez Tomaszs131 Reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.03.2017 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 20 cm pianki na ocieplenie dachu to dużo za mało.Pochodzę z Gorlic, wychowałem się w tym mieście. Pamiętam dobrze jak mroźne potrafią być zimy w beskidzie sądeckim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 06.03.2017 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 Wygłusza super. Kuzyn dom nie dawno wybudował ( 3 lata temu). Dach przykryty blachodachówką, membrana, 20 cm pianki. W czasie deszczu nic nie słychać, jak np u ojca na poddaszu, w domu krytym również blachą i ocieplonym dachu wełną. W zimie dużo cieplej przy mniejszych nakładach na ogrzewanie (ekogroszek), w lecie natomiast, przy upałach nigdy nie ma gorąca - jest po prostu ciepło jak w lecie, ale upału nie odczuwa się. Ja też teraz buduję i już zdecydowałem się na pianę. A gdzie patriotyzm lokalny. Masz w swoim mieście producenta płyt PIR i takie lepiej zastosować nakrokwiowo. Dwa razy cieplej za te same pieniądze. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 06.03.2017 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2017 płyt PIR i takie lepiej zastosować nakrokwiowo. Dwa razy cieplej za te same pieniądze. A skąd taka cena? Ja dziś dostałem ofertę na ocieplanie pianą fundamentów 10cm PIR z 8%vat za 86zł/mkw a strop za 30cm piany PUR 70zł/mkw - płyty jak dostałem ofertę to były jeszcze droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 07.03.2017 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 A skąd taka cena? Ja dziś dostałem ofertę na ocieplanie pianą fundamentów 10cm PIR z 8%vat za 86zł/mkw a strop za 30cm piany PUR 70zł/mkw - płyty jak dostałem ofertę to były jeszcze droższe. A ja dostałem ofertę na płytę w aluminium gr 120mm za 45,- zł netto o lambdzie 0.023. Powłoka foli aluminiowej jest naprawdę gazoszczelna. Dowiedz się jaka lambda ocieplenia jest w Twojej ofercie i dopiero przelicz na złotówki. Pozdrawiam Cezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wujekbaniu 23.03.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam, wertuje temat i widziałem że ktoś pisał o gorstal. (chcialem kupić thermano ale nie mają grubszych płyt niż 12cm i są drozsze).Mam pytanie, czy ten gorstal jest jakosciowo ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 23.03.2017 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2017 Witam, wertuje temat i widziałem że ktoś pisał o gorstal. (chcialem kupić thermano ale nie mają grubszych płyt niż 12cm i są drozsze). Mam pytanie, czy ten gorstal jest jakosciowo ok? To spora fabryka, więc nie stać ich na utratę dobrego imienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes_ 11.05.2017 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2017 Witam,Czy ktos moze sie wypowiedziec na temat hiszpanskiej pianki OK Synthesia? Mam oferty w tej samej cenie na Crossin i Synthesia co byście wybrali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 15.05.2017 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Nie daj się nabrać na zagraniczne wynalazki, bierz Polychem lub Purinova, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Favor 15.05.2017 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Nie daj się nabrać na zagraniczne wynalazki, bierz Polychem lub Purinova, W części się zgodzę odnośnie zagranicznych pian, natomiast Crossin to Polski produkt i Polychem czy Purinova zostawia mocno w tyle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 15.05.2017 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 “Grupa PCC jest centralnie zarządzana przez niemiecką firmę PCC SE”Jakościowo może być dobra, ale z tym daleko w tyle to bym nie przesadzał. No i nie wygląda na polski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Favor 15.05.2017 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Sama kwestia gwarancji na wykonanie izolacji to już jest przepaść wg. mnie, nie wchodząc nawet jeszcze w kwestie parametrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 15.05.2017 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 (edytowane) Ktoś tu widzę chce komuś wcisnąć kit, ewentualnie naiwnych szuka. Parametry są te same, otwarta komórka λ=0,036 Edytowane 15 Maja 2017 przez Tom1000k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Favor 15.05.2017 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Patrząc na samą lambdę to i wełny wystarczy 20 cm na poddaszu, prawda? W wolnej chwili poczytaj i porównaj nasiąkliwość, klasę palności czy wspomnianą gwarancję na wykonanie, której nie dostaniesz ani od Polychemu bądź Purinovy.... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 15.05.2017 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2017 Patrząc na samą lambdę to i wełny wystarczy 20 cm na poddaszu, prawda? W wolnej chwili poczytaj i porównaj nasiąkliwość, klasę palności czy wspomnianą gwarancję na wykonanie, której nie dostaniesz ani od Polychemu bądź Purinovy.... Pozdrawiam Coś próbujesz udowodnić a tak naprawdę nie wiesz nic! W kolejności: Twój Crossin, Polychem, Purinova: współczynnik przewodzenia ciepła λ =....... 0,037,....... 0,038,......... 0,035 Crossin nie przoduje krótkotrwała nasiąkliwość wodą 0,85 ,.....0,14-22,.......≤ 0,17 kg/m2 Crossin - porażka współczynnik oporu dyfuzyjnego pary wodnej, μ 3,....3-4,....≤ 5,47 klasa reakcji na ogień F..... F......F Pokaż mi w którym miejscu Crossin zostawia mocno w tyle Polychem czy Purinovą Jeżeli chodzi o gwarancję na wykonanie to daje ją wykonawca a nie producent pianki.Jak wykonawca spartoli to producent systemu nie bierze tego na siebie, w jakim świecie ty żyjesz? A gwarancję na system Polychem czy Purinova dają nie gorszą niż Crossin łaski nie robią. Poza tym pianka się nie psuje. Jak jest przetwarzana we właściwy sposób to nie ma mowy o reklamacji materiału. Najczęstsze reklamacje wynikają z błędów wykonawczych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Favor 16.05.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Kolego chyba słabo w temacie jesteś, dlatego zerknij niżej na DWU Crossina z klasą palności E Lambda różniąca się o 0,001 - to żadna różnica Kolejno nasiąkliwość Purexu 0808 to min 12 kg, a mają w ofercie również pianę jak dobrze pamiętam +20 Następnie Purinowa przy niecałych 10 kg... Sumując różnica sam chyba przyznasz ogromna ..., a wszystko oficjalnie dostępne na stronach producentów, więc zanim napiszesz - poczytaj Jeżeli chodzi o gwarancję to w przypadku Crossinu jest to kolego gwarancja nie tylko wykonawcy ale głównie producenta, a dlaczego? Crossina nie dostanie każda firma, tylko autoryzowani wykonawcy, którzy zajmują się tym profesjonalnie/systematycznie itd. Wnioski są proste, jeżeli producent jest pewny firmy której sprzedaje i jej wykonania to również może gwarantować wykonane prace i w przypadku Crossina właśnie tak jest. Miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tom1000k 16.05.2017 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2017 Kolego chyba słabo w temacie jesteś, dlatego zerknij niżej na DWU Crossina z klasą palności E [ATTACH=CONFIG]389256[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]389257[/ATTACH] Kolego, dane wziąłem ze strony http://crossin-spray.pcc.eu/produkty/#crossin-attic-soft Jeżeli inaczej podają w specyfikacji to znaczy że gdzieś naciągają, poza tym przeoczyłem że PUREX NG 0808 NF-B2 ma klasę palności E zresztą to jest szczegół, bo E czy F pali się równie ładnie jak już dojdzie do pożaru. Lambda różniąca się o 0,001 - to żadna różnica Tutaj zgoda, ale "żadna różnica" to nie jest "zostawianie kogoś daleko z tyłu", nie sądzisz? Kolejno nasiąkliwość Purexu 0808 to min 12 kg, a mają w ofercie również pianę jak dobrze pamiętam +20 Następnie Purinowa przy niecałych 10 kg... Zapewniam cię, że Crossin pociągnie tyle samo a jak nie to niewiele mniej, to otwarta komórka, więc za dużo nie da się tu zdziałać. Sumując różnica sam chyba przyznasz ogromna ..., a wszystko oficjalnie dostępne na stronach producentów, więc zanim napiszesz - poczytaj No właśnie różnica nie jest ogromna a na pewno nie na korzyść Crossina Podałem dane producentów. Czytaj ze zrozumieniem Jeżeli chodzi o gwarancję to w przypadku Crossinu jest to kolego gwarancja nie tylko wykonawcy ale głównie producenta, a dlaczego? Crossina nie dostanie każda firma, tylko autoryzowani wykonawcy, którzy zajmują się tym profesjonalnie/systematycznie itd. Wnioski są proste, jeżeli producent jest pewny firmy której sprzedaje i jej wykonania to również może gwarantować wykonane prace i w przypadku Crossina właśnie tak jest. Dobra dobra, taką marketingową gadkę szmatkę zachowaj dla klientów. Wiem jak jest w praktyce. Ps. Handlujesz tym? Nie chodzi tu żeby wykazać, która pianka jest lepsza, bo w otwartej komórce nie ma już dużego pola do udoskonaleń i producenci więcej już nie pofikają. Jak widać po parametrach są to produkty podobne, różnią je drobne szczegóły które nie mają wpływu na całokształt ocieplenia. Dlatego nie ma sensu przepłacać za np amerykańca. Miłego Wysokiej sprzedaży życzę;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts