lelelek 19.09.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 mam pytanie dotyczące montażu stelażu WC na podłodze 34cm (25cm styropianu, 7 cm wylewki i 2 cm na płytkę)z tego co się orientuję to stelaże mają możliwość regulacji do 20 cm a co z pozostałymi, czy pod niego powinienem podmurować bloczki fundamentowe, czy są jakieś przedłużki?Korzystając z okazji mam jeszcze pytanie dotyczące warstw podłogi na stropie piętra z podłogówką, czy pomiędzy strop a styropian dawać folię ( na piętrze też podłogówka więc będzie na styropianie folia )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.09.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Producenci stelaży mają w ofercie zwykle przedłużki, a niezależnie od tego można kombinować skolko ugodno samemu, chodzi przecież tylko o podniesienie ustrojstwa o jakieś 20cm. Podmurowanie tam bloczków fundamentowych (może jednego rozbitego na dwie połówki) jest całkiem niegłupim pomysłem, można tez po prostu do oryginalnych nóg coś dospawać. Co do drugiego pytania - opinie tu na forum są różne, ja tam dałem. Koszt żaden, przeszkadzać w niczym nie przeszkadza, a zawsze to dodatkowa bariera w razie jakiegoś zalania itp. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts