szopen 19.09.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Znacie? To posłuchajcie jeszcze raz. Nie znacie? To posłuchajcie tym bardziej. Zamiast się za przeproszeniem podniecać obrońcami krzyża i tym, co powiedział Donald, a co Jaro. DJFunkyKoval | 14 wrz 2010 Opowiem historię o długu publicznym, Nazwijmy go długiem kosmicznym. Można wysłać - nie, to nie farsa, Za te pieniądze Polaka na Marsa. Warto zapytać kto dług zaciągał, Kto od problemu uwagę odciąga. Kogo należy za stan rzeczy winić, A komu krzywdy zadośćuczynić. Problem stanowią kolejne rządy, Wdrażają stare, socjalne przesądy. Nie ma różnicy partia jaka, Taktyka kradzieży zawsze jest taka: Wydoić budżet po samo dno, PiS SLD PSL i PO. Rządzenie dla nich, to kręcenie lodów, Starają się nie zostawiać dowodów. Czasem tylko ktoś gdzieś wyczai, Minister dostał zanim uchwalił. Dziura w budżecie wynikiem grabieży, Minister roztrwonił, włos się jeży. Gdy sprawa przecieknie do wrogich mediów, Używają wtedy innych remediów. Wystarcza zwykłe bicie piany, Krzyż uwielbiany, krzyż wyśmiewany. Lud spiera się w sprawie pomników, A nie, kto okrada podatników. Młodzi, wykształceni i chyba z rezerwatu, Drąc ryj pod krzyżem o podwyżce VAT-u zapomną. Kiedy na to patrzę, w fotel mnie wgniata, Biorę bas i na basie wymiatam. 2xREF.: Gdy gram na basie, Myślę jak Polska zadłuża się, Jak rząd bezkarnie okrada, Ciebie, mnie i dziecko sąsiada. Gdy walę w kontrabas, To tak się w&*%#iam na was, Hołoto zwana rządem, Niech bas razi was prądem. ... Niech bas razi was, razi... ZWR.: Nie, refren to nie żadna groźba, To tylko prośba i to całkiem zbożna. Lepiej dla Ojczyzny naszej by było, Gdyby przestępców w rządzie zwęgliło. Wyjaśniam, bo nie chcę spotkać BOR-owików, Gdy tuman z rządu dotknie palcem drucików. O nienawiść niech mnie nikt nie posądzi, Ja kocham rząd gdy mądrze rządzi. To nie moja wina, że rządzą głupio, Skupiają się tylko nad własną dupą. Żyłoby się lepiej bez budowy orlików, Wszystkim, nie tylko znajomym królików. Rząd tak bardzo dobrze nam "służy", Sto osiemdziesiąt miliardów nas zadłużył. Trzydzieści trzy miliardy odsetek rocznie, Z tego powodu dług ciągle rośnie. Dług w całości to siedemset miliardów, I jeszcze dziesięć, będzie na kloszardów. Siedemset dziesięć to piękna liczba, Ale nie, gdy musi na to tyrać Ojczyzna. Bo żeby dać, choćby w dobrej wierze, Urzędnik co wypłaca drugie tyle bierze. Przerost biurokracji związek ma z długiem, Wracam do basu, bo biurw nie lubię. 2xREF.: Gdy gram na basie, Myślę jak Polska zadłuża się, Jak rząd bezkarnie okrada, Ciebie, mnie i dziecko sąsiada. Gdy walę w kontrabas, To tak się w&*%#iam na was, Hołoto zwana rządem, Niech bas razi was prądem. ... Niech bas razi was, razi... ZWR.: Wszystkie rządy roztrwoniły sporo forsy, Nasz ostatni jest chyba najgorszy. Czarował wyborców liberalizmem, Pomylił go wyraźnie z socjal-etatyzmem. Zamiast wprowadzić gospodarczą wolność, Znacząco zmniejszyć biurokrację, nieudolność. Obniżyć podatki, zlikwidować składki, By pieniędzy nie miał ZUS, tylko biedne dziadki. W górę VAT, brak cięcia wydatków, Łatwo przychodzi podnoszenie podatków. Wolą kraść więcej, niż reformować. Lubią gadać, nasz czas marnować. Wszystko obiecał nasz "cudny" rząd, Drugą Irlandię nie wiadomo skąd. Zapomniał, że Irlandia dobrze miała, W okresie, gdy podatki obniżała. W rządzie umysłowo ograniczeni, Zamiast ciąć wydatki, Łapę do kieszeni naszej i pokoleń przyszłych wsadzają, Żadnych skrupułów gnoje nie mają. Od lat dobrze robią tylko sobie, W państwie wszystko stoi na głowie. Gdyby nie straszne byłoby komiczne, Gram na basie terapeutycznie. 2xREF.: Gdy gram na basie, Myślę jak Polska zadłuża się, Jak rząd bezkarnie okrada, Ciebie, mnie i dziecko sąsiada. Gdy walę w kontrabas, To tak się w&*%#iam na was, Hołoto zwana rządem, Niech bas razi was prądem. ... Niech bas razi was, razi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 19.09.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 bardzo smutna piosenka bo prawdziwa:( powoli dochodzę do wniosku że wszystkie rządy są takie same:( Bo są. Dlatego ważne jest mieć mocną opozycję oraz bezstronne media, która będzie patrzyła rządzącym na łapy, tak by rządzący czyli cały czas na plecach ich oddech. Obawiam się, że w Polsce nie mamy ani jednego, ani drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 20.09.2010 01:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 (edytowane) - Gdy trwoga to do Boga - - przydałaby się t e r a z silna opozycja i niezależne media oraz dziennikarza a nie sfora Lisów - nikt jednak nie p r o t e s t o w a ł gdy ze dwa lata temu PObito Wojciecha Sumlińskiego - pisał na temat WSI - instytucji z którą jest związany o b e c n y prezdęt Bronisław - i gdy weszli mu do mieszkania i zabrali komputer i wszystkie materiały do nowej książki . Nikt nie protestował gdy obecny rząd szczuł Palikota i jemu POdobnych na Lecha i Marię Kaczyńskich - opozycja nie bierze się z powietrza - teraz proszę bardzo obywatele POlacy - stwórzcie sobie opozycję jeśli to takie ł a t w e zajęcie :p:p:p - Edytowane 20 Września 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 20.09.2010 02:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 (edytowane) - Pytanie natury technicznej - skoro opozycja w postaci związków zawodowych jest - be . Prezydencka - też była zła . Spod znaku krzyża - jeszcze gorzej . Dziennikarska - starannie tępiona . To w jakiej formie ma się w POlsce objawić ? Ma przycwałować na białym koniu ? - . Edytowane 26 Listopada 2010 przez barakuda1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dzej 26.11.2010 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Dlaczego panstwo nas osadza o ten dlug jak to tylko i wylacznie ich wina dlaczego polacy nic z tym nie robia tylko czekaja na podwyzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barakuda1 26.11.2010 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 - Bo PO lacy są ................. odPOwiednio wpisać . :D:D:D Trzeba było myśleć w c z e ś n i e j - a nie z ręką w nocniku :lol::lol: Może zwróćcie się z tym do TVN u lub niezależnych dziennikarzy w rodzaju Lisa ? :D:D:D Mają PO lacy to na co sobie pracowali i zasłużyli przez ostatnie 5 lat :lol::lol: - nie tylko ostatnie 5 , ale te były najbardziej u d a n e :D:D:D - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts