Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tylko na krótko...i tak od niechcenia...

Recommended Posts

Konstancjo te róże to flamingo i ... ta druga to nie wiem miała być angielska biała z różowym środkiem, a wyrósł jakiś kolos. Wysokość prawie 170 cm!! a kwiaty nie mieszczą się w dłoni.. prawie. Mutant, każdy kto ją widzi to jest zaskoczony jej rozmiarami, grubość łodyg to prawie jak szczebelki w dziecinnym łóżeczku!

Arctica... nie wiem co to jest, kwitnie na biało i przywlokła to do mnie moja mama powsadzała gdzie popadło. Miało to rozmiar 10 cm z trzema listkami na takim wiotkim pędzie. Nawet moja mam jest w szoku, że to tak się rozrosło bo u niej ta roślina wygląda jakby była zupełnie "kimś innym". Popularnie zwą ją żołnierzykiem? Nie wiem czy Ci to coś da, ale to się podobno rozsiewa, więc jak na wiosnę mi powschodzi w różnych miejscach to mogę Ci wysłać kilka. U mnie te krzakocie porosły z pojedynczych pędów.

• Odpowiedzi 226
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Aaaa, trochę wrzosów jutro złapię w obiektyw. Znalazłam niedaleko mojej miejscowości plantację, ale kiedy przyjechałam były już tylko różowe i fioletowe, udało mi się dostać gratisem kilka białych niedobitków. Za rok jadę tam w czerwcu to podobno najlepszy czas i mają mnóstwo różnych gatunków. Cena 1,60. Kupiłam ponad 40 sztuk.

Zaczyna się jesień, więc będę miała więcej czasu na rozwijanie swojego hobby. Co jakiś czas robię sobie takie gadżety i potem kombinuję gdzie je postawić.DSCF9895..jpgDSCF9896..jpg To była karafka z czystego szkła na wino, ale szklany koreczek został podstępnie rozbity przez teściową, ;)więc karafka stała się wazonem Edytowane przez Trompe l'oeil

Teraz zdjęcie dla wszystkich z dobrą wyobraźnią, to co na dole...te dziwne szare elementy w pozycji poziomej toooo....coś co zniknie i zastąpi to kamień...kiedyś. Ważniejszym elementem jest to zielone na rudym. Tak sobie wymyśliłam, że dzięki rdestowi zniweluję optyczną granicę mojego ogrodu iiii nie ukrywam wzbogacę się o szczyptę prywatności.

Rdest posadziliśmy na długości ponad 50 m ogrodzenia i oby wyrósł tak jak sobie wyobrażam to będzie super. Może później zrobimy mu dodatkową "drogę w górę", tak przynajmniej na 2 metry, wtedy będzie miodzio. Ostatnio przyjeżdżam do domu a właśnie pod tą częścią ogrodzenia stoi 3 ludków i gapi się na nasze zabudowania, coś tam debatują, łażą, zaglądają przez to grodzenie w każdy kąt. Widzą, że przyjechałam, więc jak by coś interesowało to by standardowo było dzień dobry..przepraszam itp. Jednak nie, dalej ciągną swój proceder:mamusia, tatuś i syn. Weszłam do domu, stanęłam w drzwiach tarasowych i z pytającym wzrokiem czekam...a Ci nic dalej na beszczela...jak w zoo. Dlatego naprawdę świetnie robią ci, którzy od razu stawiają 2,20. Myśmy także jeździli, oglądali...ale staraliśmy się to robić dyskretnie...Tak bywa...Teraz obiecana fotkaDSCF9912..jpg

Orzesz tyyy!!! to są meble na mój taras!!! Takie, tylko takie i żadne inne!!! Poduszki se sama uszyję... w róże właśnie:rolleyes:... proszę, na złotych kolanach o adres sklepu, a jeszcze lepiej o pamięć o mnie jak będziesz szukać;)

i mogą se nawet milion złotych kosztować... najwyżej będę zbierać na nie do końca życia:wiggle:

Chyba udało mi się "wynorać" jak mówi Konstancja ziarenka tej rośliny, która Was interesuje, proszę więc o adresiki na priv i wysyłam :)

Muzyczka...http://www.youtube.com/watch?v=yAO6zd-q48E&feature=related ... mam ochotę poczynić plagiat owego obrazka ... na własny użytek zaznaczam.

Druga wersja powyższego http://www.youtube.com/watch?v=0Su8LXNS16A

W sumie to na deszczowe, smutne dni trzeba nam czegoś pozytywniejszego, więc moja ulubienica do małej czarnej z dużą ilością cukru ... http://www.youtube.com/watch?v=lb_a0K01t2Q&ob=av2e

Hmmm...mam nadzieję, że słuchacie tego co Wam podsyłam...inaczej... będę ryczeć :cry::lol2:

Zapieszczę Was dzisiaj....łaaaaa....kolejny ulubieniec o powalającym głosie!!! Ten kawałek można puszczać jedynie na fuuul głośnikach...inaczej się nie da...nawet czasem towarzyszę mu wokalnie ;), bo w takim hałasie mnie nie słychać a wykrzyczeć można całą frustrację i na przekór wszystkim - Feeling Good...!!!! Jeżyk mogłaby sobie to puszczać w ramach terapii, chyba zaraz jej to podrzucę :rolleyes: