Trompe loeil 02.10.2010 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Konstancjo te róże to flamingo i ... ta druga to nie wiem miała być angielska biała z różowym środkiem, a wyrósł jakiś kolos. Wysokość prawie 170 cm!! a kwiaty nie mieszczą się w dłoni.. prawie. Mutant, każdy kto ją widzi to jest zaskoczony jej rozmiarami, grubość łodyg to prawie jak szczebelki w dziecinnym łóżeczku! Arctica... nie wiem co to jest, kwitnie na biało i przywlokła to do mnie moja mama powsadzała gdzie popadło. Miało to rozmiar 10 cm z trzema listkami na takim wiotkim pędzie. Nawet moja mam jest w szoku, że to tak się rozrosło bo u niej ta roślina wygląda jakby była zupełnie "kimś innym". Popularnie zwą ją żołnierzykiem? Nie wiem czy Ci to coś da, ale to się podobno rozsiewa, więc jak na wiosnę mi powschodzi w różnych miejscach to mogę Ci wysłać kilka. U mnie te krzakocie porosły z pojedynczych pędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 02.10.2010 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Tobie Konstancjo również, roślina ta daje ogromnie dużo uroku w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 02.10.2010 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 Aaaa, trochę wrzosów jutro złapię w obiektyw. Znalazłam niedaleko mojej miejscowości plantację, ale kiedy przyjechałam były już tylko różowe i fioletowe, udało mi się dostać gratisem kilka białych niedobitków. Za rok jadę tam w czerwcu to podobno najlepszy czas i mają mnóstwo różnych gatunków. Cena 1,60. Kupiłam ponad 40 sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 02.10.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2010 biorę cokolwiek to jest a mutanta muszę kupić skoro taki dorodny ...i mam nadzieję że u mnie nie "będzie inny" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 03.10.2010 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 W sumie to ja także nie narzekam bo jak tylko posadziłam te rośliny to było bardzo pusto teraz już się zgęściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 03.10.2010 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Teraz trochę wrzosów młodzików i drzewek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 03.10.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Wredna psica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 03.10.2010 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 (edytowane) Zaczyna się jesień, więc będę miała więcej czasu na rozwijanie swojego hobby. Co jakiś czas robię sobie takie gadżety i potem kombinuję gdzie je postawić. To była karafka z czystego szkła na wino, ale szklany koreczek został podstępnie rozbity przez teściową, ;)więc karafka stała się wazonem Edytowane 3 Października 2010 przez Trompe l'oeil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 03.10.2010 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Teraz zdjęcie dla wszystkich z dobrą wyobraźnią, to co na dole...te dziwne szare elementy w pozycji poziomej toooo....coś co zniknie i zastąpi to kamień...kiedyś. Ważniejszym elementem jest to zielone na rudym. Tak sobie wymyśliłam, że dzięki rdestowi zniweluję optyczną granicę mojego ogrodu iiii nie ukrywam wzbogacę się o szczyptę prywatności. Rdest posadziliśmy na długości ponad 50 m ogrodzenia i oby wyrósł tak jak sobie wyobrażam to będzie super. Może później zrobimy mu dodatkową "drogę w górę", tak przynajmniej na 2 metry, wtedy będzie miodzio. Ostatnio przyjeżdżam do domu a właśnie pod tą częścią ogrodzenia stoi 3 ludków i gapi się na nasze zabudowania, coś tam debatują, łażą, zaglądają przez to grodzenie w każdy kąt. Widzą, że przyjechałam, więc jak by coś interesowało to by standardowo było dzień dobry..przepraszam itp. Jednak nie, dalej ciągną swój proceder:mamusia, tatuś i syn. Weszłam do domu, stanęłam w drzwiach tarasowych i z pytającym wzrokiem czekam...a Ci nic dalej na beszczela...jak w zoo. Dlatego naprawdę świetnie robią ci, którzy od razu stawiają 2,20. Myśmy także jeździli, oglądali...ale staraliśmy się to robić dyskretnie...Tak bywa...Teraz obiecana fotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 05.10.2010 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Marzy mi się coś takiego w ogrodzie Pewnie zimą zaczną sie poszukiwania, w sklepie skąd ściągnęłam te zdjęcia narazie nie mają, ale może znajdę cos podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arctica 05.10.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Orzesz tyyy!!! to są meble na mój taras!!! Takie, tylko takie i żadne inne!!! Poduszki se sama uszyję... w róże właśnie:rolleyes:... proszę, na złotych kolanach o adres sklepu, a jeszcze lepiej o pamięć o mnie jak będziesz szukać i mogą se nawet milion złotych kosztować... najwyżej będę zbierać na nie do końca życia:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 05.10.2010 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 To było z decoria.pl, ale już dawno tego nie widzę u nich, może na wiosnę ponownie będą mieli to w sprzedaży. Długo szukałam czegoś podobnego, znalazłam parę firm i osób, ktore robia coś podobnego. Jak odnajdę linki to wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 05.10.2010 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 widziałam podobny komplet w ciemnej zieleni ale cóż to przemalować w NOMI ... no i każda metaloplastyka powinna sobie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 05.10.2010 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Ha! Przemalowywanie to przecież nasz żywioł ...jakby nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 13.10.2010 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Do posłuchania świetny kawałek z dzieciństwa ...wciąż cieszy ucho http://www.youtube.com/watch?v=U_efZerCZoU cuudnnyyy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 13.10.2010 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Chyba udało mi się "wynorać" jak mówi Konstancja ziarenka tej rośliny, która Was interesuje, proszę więc o adresiki na priv i wysyłam Muzyczka...http://www.youtube.com/watch?v=yAO6zd-q48E&feature=related ... mam ochotę poczynić plagiat owego obrazka ... na własny użytek zaznaczam. Druga wersja powyższego http://www.youtube.com/watch?v=0Su8LXNS16A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 13.10.2010 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 W sumie to na deszczowe, smutne dni trzeba nam czegoś pozytywniejszego, więc moja ulubienica do małej czarnej z dużą ilością cukru ... http://www.youtube.com/watch?v=lb_a0K01t2Q&ob=av2e Hmmm...mam nadzieję, że słuchacie tego co Wam podsyłam...inaczej... będę ryczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 13.10.2010 17:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Ciągnąc monolog dalej przedstawiam dwie przedstawicielki troszkę większej populacji w moim ogródku, róża zadarniająca w dwóch kolorach: białym i blado-różowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 13.10.2010 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Zapieszczę Was dzisiaj....łaaaaa....kolejny ulubieniec o powalającym głosie!!! Ten kawałek można puszczać jedynie na fuuul głośnikach...inaczej się nie da...nawet czasem towarzyszę mu wokalnie , bo w takim hałasie mnie nie słychać a wykrzyczeć można całą frustrację i na przekór wszystkim - Feeling Good...!!!! Jeżyk mogłaby sobie to puszczać w ramach terapii, chyba zaraz jej to podrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 13.10.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 netu nie będę miała bo wszystkie bajty wytrzaskam na muzyke kusicielko ale wyje na cały regulator ... a co .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts