Trompe loeil 13.10.2010 17:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 No i właśnie za to Cię uwielbiam!!!!! Ja też słucham enty raz!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 13.10.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Witaj! Ciesze sie ze znalazlam ten watek. ogrodowo-muzyczny, super. I ogrod Twoj jest super! A ja poszalalam tej jesieni z różami i zamowilam w necie ich chyba ze 20szt, m.in tez flamingo, reszta wielkokwiatowa, troche rabatowych bialych do podsadzenia ciemnobordowej budlei. Nakupowalam a potem dopiero zrozumialam ze moja rabata musi miec tylko 3 kolory, max 3 kolory i teraz musze zagospodarowac kilka zoltto-herbacianych roz, moze dam rade:-) A na tej rabacie posadzilam kolory bialy i odcienie, czerwony i różowy. Zobaczymy co mi wyrosnie w przyszlym roku:-) A tak a propos róż angielskich - to to sa wlasnie kolosy - róże parkowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 13.10.2010 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Hej , w ogrodzie masz pieknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 14.10.2010 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Hej Dorbie Kusisz mnie tymi różami...ja tej jesieni jeszcze nie kupiłam żadnej, ale...narazie przekonałam się do iglaków i dyskretnie wtrącam je tu i ówdzie, tak dla kontrastu. Ja mam białą budleję i juz widziałam jak kwitnie i... właśnie mnie kusi fioletowa. Wtym roku mało kwitło tych moich białości, pewnie dlatego, że to pierwszy rok po posadzeniu. Jak tak się zastanowię to mam tego całą masę... a narazie wcale tego nie widzę . Ha! no i w takim razie muszę zamówić jeszcze tych kolosów skoro to u nich to takie normalne, więc powodzenie hodowli gwarantowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 14.10.2010 05:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Madzia! Jak tam w pracy? Wygospodarowałaś dla siebie w końcu trochę czasu? Muszę koniecznie do Ciebie "wpaść". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.10.2010 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Masz mnostwo roslin, tylko musza sie rozrosnac. A nie chcesz do tych bialych dodac fioletu i różu? Ja tak lubie, to moje ulubione kolory w ogrodzie. Tak sie zaangazowalam w robienie rabaty rózanej, ze caly czas o niej mysle. Brakuje mi jeszcze 5 róż czerwonych i 4 amarantowe Venrosa. I tak bedzie kolorowo bo mam tam róże: Chopin, Polstarn, Quuen Elizabeth, Flamingo,Kronenburg, Nostalgie,Mundial, Ena, dama de Cur, Venrosa, razem w odcieniach bialego, rózu jasnego/ ciemnego, czerwieni i bordo. Zobaczymy co z tego wyrosnie. A odcienie żóltego i herbaciane posadzilam u sąsiadki - mam nadzieje ze bedzie zadowolona:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 18.10.2010 17:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dorbie, przecież mój ogród to właśnie te trzy kolory z przewagą białego...Mam rośliny tylko w tych trzech kolorach. Tego lata niefortunnie pojawiły się żółteeee ...bosze jak to się nazywało ???...., no nic, szybciutko je wykopałam i podrzuciłam na działkę mamy. Ten sam los spotkał pomarańczowe i czerwone tulipany. Jestem bardzo konsekwenta jeżeli chodzi o tę kolorystykę. :stirthepot:Tak naprawdę to wszystkich tym denerwuję, bo często próbują mi coś podrzucić i jeśli nie jest to w odpowiedniej barwie, nie obawiam się odmówić. Ostatnio spodobały mi się Naparstnice białe i dwie odmiany róż: Jasmina i Cinderella. Zaraz odnajdę jakieś zdjęcia. W sobotę zrobiłam też na trawniku zieloną wysepkę z różnych odmian, wygląda ciekawie i bardzo mi się podoba. Twoja rabata będzie na pewno świetna, pamiętaj żeby skompletować apteczkę dla nich. Jeżeli potrzebujesz mogę przesłać Ci listę niezbędników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 18.10.2010 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 A o to właśnie moi kolejni wybrańcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 18.10.2010 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 biała to naparstnica ale te różowe ...nie mów że też ??? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 18.10.2010 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 ...jasne, a co? niepodobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 18.10.2010 18:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Iza, dobrze może, że my blisko siebie nie mieszkamy...bo jak byśmy na żywo zaczęły to coś czuję, że kaftany gotowe...jak nic masz moje poczucie humoru:rotfl: Te róże to Jasmina i Cinderella...ładne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 18.10.2010 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 zabezpieczyć te dwa kaftany ...??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 18.10.2010 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 śmiało! :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.10.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Dziewczynki, nie obrazicie sie jak zamieszcze tu projekt mojej rabaty różanej?http://lh3.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TLNzgZvmZ7I/AAAAAAAACGM/ajjBnIivcfE/rabata%20rozana%20plan.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 21.10.2010 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Przestań Dorbie, tu można wszystko. Fajny pomysł na wizualizację , ja to wszystko chomikuję w głowie, a potem podczas realizacji i tak wszystko zmieniam. Rabata będzie cudna,mi także podoba się połączenie iglaków z różami. Ja między swoimi powsadzałam globosy i cyrprysy. W tym tygodniu przydałoby się te wszystkie prace wykonać, bo z tym śniegiem nie wiadomo jak będzie. A kiedy Ty zamierzasz chwycić za łopatę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 21.10.2010 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Wiecie co, Polacy to jednak lubią odstawiać buractwo...nie mogę ...jeszcze kobieta się nie nacieszyła wygraną to już muszą jej pluć za kołnierz...ha! i to jacy komentatorzy. Laikiem jestem, nie ukrywam...i może właśnie dlatego szanuję autorytet komisji XVI Konkursu Chopinowskiego, przecież decydowali ludzie, którzy sami wygrywali ten konkurs a nie jakaś gromada pożal się boże pismaków lub wątpliwej wrażliwości amatorów Chopina. Nie wiem, może uważają, że im bardziej będą jadaczkować to w oczach opinii wyjdą na bezwględne autorytety? Naprawdę nie rozumiem, że nie potrafią uszanować decyzji komisji, przecież to naturalne że nie każdemu się podobała... Aaaa...szkoda gadać...może czegoś posłuchamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 21.10.2010 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 A to jeszcze dwa kawałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.10.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Napisalam maila i mi zżarło:-(Mialo byc o tym ze byla cisza o konkursie przycmiona polityka i moj Kuba za to mial koncert w szkole i Hubi byl w filharmonii na koncercie Chopin is cool A to moja rabata w realu - posadzilam dzis świerki Conica. jeszcze tylko kilka różhttp://lh4.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TMBuIj1xLBI/AAAAAAAACKU/_fsemAhMMX4/s512/DSC01559.JPG http://lh5.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TMBuHwX5m8I/AAAAAAAACKQ/Sn0WCvrygtE/s512/DSC01558.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 22.10.2010 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Kilka róż... kilkanaście chyba , ja wczoraj zrobiłam zdjęcie dla swojej "zielonej wysepki" na trawniku, i jak dziś wieczorem nie będę się wstydziła to wrzucę tutaj fotkę. Bo ja od razu bym chciała żeby wszystko było od razu duże i dorodne... To u Ciebie przyjemnie będzie wyglądała droga do domu ...wśród róż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 22.10.2010 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Dorbie rozochociłaś mnie tymi roślinkami i o to nowe wybory bo...mam nowe pomysły. Nie dość, że będzie u mnie za dużo drzew to jeszcze wszystko chyba zarośnie pnączami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts