Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tylko na krótko...i tak od niechcenia...

Recommended Posts

• Odpowiedzi 226
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Codziennie odbieram małą z przedszkola i tam właśnie zakochałam się w białych pelargoniach...mają ciemno zielone listki i śnieżno-białe kwiaty...uszczypnęłam jedną odnóżkę, ale muszę kupić nasiona bo potrzebuję przynajmniej 20-30 sadzonek. Wszystkie będą w donicach, postawię je w ogrodzie, na ganku i tarasie gdzie chcę mieć 6 wielkich prostokątnych skrzyń z roślinami. Taras ma 36 m2, więc zostanie miejsca jeszcze dla nas, urządzę tam dwa różne kąciki wypoczynkowe: wschodni na poranną kawkę i zachodni na pozostałe okoliczności.

Słupy drewniane przy wejściu obsadzę clematisami w dwóch kolorach...normalnie dżungla będzie:)

7D06C8AB-D72D-4732-&.jpgA2C907E2-ED68-4402-&.jpg1251570868..jpg

No właśnie, tylko opcja z nasionami okazuje się nietrafiona, lepiej jednak kupić sadzonki. dziś dzwoniłam do centrum ogrodniczego i na wiosnę będą mieli sadzonki średnio po 4-5 zyla...czyli na allegro będzie taniej. Zakupy przeniesione na wiosnę, mam tylko nadzieję, że zdążę jeszcze przed mrozem posadzić to co kupiłam ostatnio.

Do posłuchania...nie zwracać uwagi na faceta... bosze co za fryz...:o:sick:

Doszło w końcu do mnie, dlaczego nie mogę pozbyc się w swoim domu nieopanowanego pociągu do pewnych tendencji "w wystroju"...mimo tego, że tak bardzo podoba mi się styl np. prowansalski czy zdecydowany cotage...chyba równie dobrze można u mnie wyhodować styl kolonialny, choć narazie sporo mam rzeczy w stylu angielskim..ale dość gadania. Patrząc na ponizsze zdjęcia widzę, że niewielkim nakładem mogłabym zmienic swój dom na coś ciekawszego...chyba

3264093958178770660&.jpghm01sp..jpg48084126..jpgstyl-kolonialny2&#4.jpg1012348717..jpg

A tak, juz sa nawet od 2 lat:-) kawa z mlekiem na 2 scianach, kolankowa jest ciemne kakao, ale zmienie na cynamonowy deser i ciemne beda kwiaty z szablonu tylko dwa na srodku sciany

O tak bylo w 2008 czyli jak sie wprowadzilismy, teraz łóżko przy tej lewej scianie na szczyt, po prawej komoda

http://lh4.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM2Zm6d3g9I/AAAAAAAACMM/oTAuGtI9-Ts/s576/2008r%20%2882%29.JPG

potem tak

http://lh4.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM2awOO--hI/AAAAAAAACMQ/Ye-M_ocDr4M/s576/domek2010%20%289%29.JPG

i lampki

http://lh6.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM2cA3Vh7UI/AAAAAAAACMY/GJUT2vouMKs/s576/domek2010%20%2813%29.JPG

http://lh3.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM2bL6-6xNI/AAAAAAAACMU/CT-KsI9KvPE/s576/domek2010%20%2814%29.JPG

Edytowane przez dorbie

Oooo...cynamonowy deser lubię...ja akurat mam go w kuchni...sama malowałam...zrobię fotki to pokażę...a białe mebelki będą fajnie wyglądały ...a może dasz resztę w szarości i błękity...ja to ostatnio tak się napatrzyłam na tę kolorystykę, że w głowie mi się kręci...podoba mi się, tylko że narazie u mnie za późno na takie zmiany, ale w przyszłości czemu nie!

Ysss...właśnie były u nas dzieci cudnie przebrane '''cukierek albo psikus" ...takie fajne były :) dostały cukierki, a ja wariatka poleciałam i zrobiłam dynię ...taką na Halloween..tak się spieszyłam, że poodrywałam sobie lekko opuszki od paznokci, az w końcu mąż dał mi łyżkę do lodów...wyszło fajnie :)

Faktycznie! Mogłam poprosić najpierw o psikusa ... w przyszłym roku lepiej się przygotuję...były u nas cztery dziewczynki...najmniejsza chyba z 4-5 lat, cudnie poprzebierane...jak widzę ile radości ten obcy zwyczaj daje naszym dzieciom jestem gotowa go zaakceptować...świetny mam nastrój po ich wizycie :)

dzieciaki z całą właściwą sobie maestrią przeniosły juz do nas ten zwyczaj i po swojemu podały w sposób nie do odrzucenia ... mysle że to zmieni trochę podejście do pewnych spraw na przestrzeni pokoleń .. wywołują uśmiech i to ważne :) a dynia ... no moja droga to też przylepka a prawda jak ciepła i wesoła staje się noc z jej uśmiechem :)

Masz rację Konstancjo...ciepła i wesoła staje się noc z jej uśmiechem....dlatego będzie gościć u nas co roku.

Pokaże Ci kuchnię, pamiętasz postanowiłam zmienić limonkę na kawę z mlekiem...brakuje kilku istotnych detali, ale kolorystykę widać...dodam parę białych gadżetów na ścianę i na okna delikatny haftowany lambrekin na zazdroskach u góry ....listwy przy belkach...dobra nie będę więcej wymieniać bo się wyda jak bardzo jestem nieprzygotowana żeby się pokazywać

DSCF9965..jpgDSCF9962..jpg

DSCF9965..jpg

DSCF9962..jpg