Trompe loeil 26.10.2010 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Nad komodą powieszę lustro w złotej ramie...nie znalazłam zdjęcia tego wzoru, który chcę tylko trochę podobne... coś w tym rodzaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 26.10.2010 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2010 Codziennie odbieram małą z przedszkola i tam właśnie zakochałam się w białych pelargoniach...mają ciemno zielone listki i śnieżno-białe kwiaty...uszczypnęłam jedną odnóżkę, ale muszę kupić nasiona bo potrzebuję przynajmniej 20-30 sadzonek. Wszystkie będą w donicach, postawię je w ogrodzie, na ganku i tarasie gdzie chcę mieć 6 wielkich prostokątnych skrzyń z roślinami. Taras ma 36 m2, więc zostanie miejsca jeszcze dla nas, urządzę tam dwa różne kąciki wypoczynkowe: wschodni na poranną kawkę i zachodni na pozostałe okoliczności. Słupy drewniane przy wejściu obsadzę clematisami w dwóch kolorach...normalnie dżungla będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 28.10.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 90% kwiatów w tym roku to u mnie biel i zupełnie nie pojmuję jak mogłam o białej pelargonii nie pomyślec ... w przyszłym roku pomyślę z całą pewnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 28.10.2010 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2010 No właśnie, tylko opcja z nasionami okazuje się nietrafiona, lepiej jednak kupić sadzonki. dziś dzwoniłam do centrum ogrodniczego i na wiosnę będą mieli sadzonki średnio po 4-5 zyla...czyli na allegro będzie taniej. Zakupy przeniesione na wiosnę, mam tylko nadzieję, że zdążę jeszcze przed mrozem posadzić to co kupiłam ostatnio. Do posłuchania...nie zwracać uwagi na faceta... bosze co za fryz...:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 29.10.2010 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Doszło w końcu do mnie, dlaczego nie mogę pozbyc się w swoim domu nieopanowanego pociągu do pewnych tendencji "w wystroju"...mimo tego, że tak bardzo podoba mi się styl np. prowansalski czy zdecydowany cotage...chyba równie dobrze można u mnie wyhodować styl kolonialny, choć narazie sporo mam rzeczy w stylu angielskim..ale dość gadania. Patrząc na ponizsze zdjęcia widzę, że niewielkim nakładem mogłabym zmienic swój dom na coś ciekawszego...chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 29.10.2010 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Taką skrzynię chciałabym mieć w swojej sypialni , kolejne zdjęcie to fajny pomysł na tarasik w stylu kolonialnym no i ten salon, w którym ta zieleń to wg mnie gwóźdź powoli wbijany w głowę...brrr i belki powinne byc ciemniejsze a te kanapy białe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 29.10.2010 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Ale mam pociąg również do takich pokojów w stylu angielskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.10.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Ale super ta skrzynia.My nie mamy jeszcze gotowej sypialni i dobrze, bo znow zmienilismy koncepcje. Teraz chcemy miec meble Aspelund z ikeihttp://lh6.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM1OQldy8tI/AAAAAAAACLc/OHB2RwwEam0/0098940_PE240329_S4.jpghttp://lh6.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM1OQ9FZ_MI/AAAAAAAACLg/tCg3VKfTADk/0096810_PE241237_S4.jpghttp://lh4.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM1OROlyhdI/AAAAAAAACLk/IuYcysHBWMA/0099340_PE245259_S4.jpgI chyba juz jestesmy zdecydowani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 31.10.2010 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 A co z resztą kolorów w sypialni? Jakaś koncepcja jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.10.2010 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 (edytowane) A tak, juz sa nawet od 2 lat:-) kawa z mlekiem na 2 scianach, kolankowa jest ciemne kakao, ale zmienie na cynamonowy deser i ciemne beda kwiaty z szablonu tylko dwa na srodku scianyO tak bylo w 2008 czyli jak sie wprowadzilismy, teraz łóżko przy tej lewej scianie na szczyt, po prawej komodahttp://lh4.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM2Zm6d3g9I/AAAAAAAACMM/oTAuGtI9-Ts/s576/2008r%20%2882%29.JPGpotem takhttp://lh4.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM2awOO--hI/AAAAAAAACMQ/Ye-M_ocDr4M/s576/domek2010%20%289%29.JPGi lampkihttp://lh6.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM2cA3Vh7UI/AAAAAAAACMY/GJUT2vouMKs/s576/domek2010%20%2813%29.JPG http://lh3.ggpht.com/_k-vnR2ke4z0/TM2bL6-6xNI/AAAAAAAACMU/CT-KsI9KvPE/s576/domek2010%20%2814%29.JPG Edytowane 31 Października 2010 przez dorbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 31.10.2010 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 (edytowane) Amy Lee jest dla mnie inspirująca...zdolna bestia... to lubię http://www.youtube.com/watch?v=qETOSM73vVA http://www.youtube.com/watch?v=SIlLOjVlM3A&feature=related Edytowane 31 Października 2010 przez Trompe l'oeil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 31.10.2010 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Oooo...cynamonowy deser lubię...ja akurat mam go w kuchni...sama malowałam...zrobię fotki to pokażę...a białe mebelki będą fajnie wyglądały ...a może dasz resztę w szarości i błękity...ja to ostatnio tak się napatrzyłam na tę kolorystykę, że w głowie mi się kręci...podoba mi się, tylko że narazie u mnie za późno na takie zmiany, ale w przyszłości czemu nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.10.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Wiesz, wole beże i brązy, bo ta sypialnia jest od polnocnego zachodu, bylaby sina, poza tym w mieszkaniu mialam duzo intensywnych blekitow - kapa, krzesla w salonie, u dzieci w pokoju bylo niebiesko, znudzilo mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 31.10.2010 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Ysss...właśnie były u nas dzieci cudnie przebrane '''cukierek albo psikus" ...takie fajne były dostały cukierki, a ja wariatka poleciałam i zrobiłam dynię ...taką na Halloween..tak się spieszyłam, że poodrywałam sobie lekko opuszki od paznokci, az w końcu mąż dał mi łyżkę do lodów...wyszło fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 31.10.2010 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Jak się znudziło to dyskusji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 31.10.2010 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 A to bohater wieczoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.10.2010 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Fajowska.Ja w pracy a moje dzieci podobno tez cukierki zbieraly. I Hubi byl niezadowolony ze nikt nie chcial psikusa. A mieli przygotowane! takie diabelki co strzelaja rzucone na podloge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 31.10.2010 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Faktycznie! Mogłam poprosić najpierw o psikusa ... w przyszłym roku lepiej się przygotuję...były u nas cztery dziewczynki...najmniejsza chyba z 4-5 lat, cudnie poprzebierane...jak widzę ile radości ten obcy zwyczaj daje naszym dzieciom jestem gotowa go zaakceptować...świetny mam nastrój po ich wizycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 31.10.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 dzieciaki z całą właściwą sobie maestrią przeniosły juz do nas ten zwyczaj i po swojemu podały w sposób nie do odrzucenia ... mysle że to zmieni trochę podejście do pewnych spraw na przestrzeni pokoleń .. wywołują uśmiech i to ważne a dynia ... no moja droga to też przylepka a prawda jak ciepła i wesoła staje się noc z jej uśmiechem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trompe loeil 02.11.2010 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Masz rację Konstancjo...ciepła i wesoła staje się noc z jej uśmiechem....dlatego będzie gościć u nas co roku. Pokaże Ci kuchnię, pamiętasz postanowiłam zmienić limonkę na kawę z mlekiem...brakuje kilku istotnych detali, ale kolorystykę widać...dodam parę białych gadżetów na ścianę i na okna delikatny haftowany lambrekin na zazdroskach u góry ....listwy przy belkach...dobra nie będę więcej wymieniać bo się wyda jak bardzo jestem nieprzygotowana żeby się pokazywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts