sylwiamagdalena24 28.01.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Czy ktos wybudowal juz (lub jest w trakcie budowy) portosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ani55 09.03.2010 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2010 Po analizach oraz konsultacjach zamieniliśmy podobny projekt domu Atos na Portosa. Jest troszkę większy wiec mamy szersze pole do poprawek i zmian, które chcieliśmy wprowadzić a Atosie. Jesteśmy dopiero na etapie papierów, wniosków, zezwoleń i całego tego maratonu urząd-urząd.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 19.09.2010 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 (edytowane) Witam wszystkich Portosowiczów !!! Edytowane 20 Września 2010 przez mimix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 19.09.2010 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2010 Po długim i bezskutecznym poszukiwaniach forum "Projekt domu Portos" postanowiłem samemu coś stworzyć. Zapraszam wszystkich wybudowanych, budujących oraz planujących budowę domu Portos i nie tylko. Projekt stosunkowo nowy ale mam nadzieję że znajdą się już osoby chcące podzielić się swoimi dokonaniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 20.09.2010 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Hej Witam was wszystkich ja też buduje ten śliczny domek Zapraszam do dziennika budowy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 20.09.2010 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Prosze dodajcie jakieś zdjęcia Portosika:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 20.09.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Jakie macie wymiary okien i czy macie takie jakie są w projekcie?-ja chyba zrezygnuje z drugiego okna w kuchni, przyznajcie że jest troszke nie ustawna a może mi tak się wydaje może ktoś z was ma już umeblowaną kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 20.09.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 http://images50.fotosik.pl/341/0e12a3860ca02f7em.jpgTo jest nasz domek''portos'' jeszcze nie skączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 20.09.2010 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 http://images50.fotosik.pl/341/4b24b81dc4645c7dm.jpgA to zdjęcie z przodu domu- mamy 4/5m od furtki (która kiedyś będzie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 21.09.2010 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Po pierwsze świetnie że nie będę sam zapełniał to forum i też mam nadzieję ze na dwóch Portosach się nie skończy. Po drugie z chęcią podzieliłbym się zdjęciami ale nie ma zbytnio co jeszcze fotografować Przez ciągnące się w nieskończoność formalności myślałem że nigdy nie zacznę budowę, ale się doczekałem. Teraz mogę mieć tylko nadzieję że zima nie przyjdzie zbyt szybko. Jak na razie jest dobrze ... dzisiaj zostały wykonane wykopy pod fundamenty, a od jutra ekipa zaczyna kręcić druciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 21.09.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) Co do zmian w projekcie to będzie bardzo mało: - dodatkowy balkon w głównej sypialni taki jak na przeciwległej elewacji i likwidacja drugiego okna a w zamian dachowe (rysunek w załączniku); - podniesienie ścianki kolankowej o dwa bloczki - zmiana wymiarów okien: - przy wejściu z 60x60 na 60x90 - w lukarnie likwidacja łuku i podwyższenie z 210 na 220bez Edytowane 27 Września 2010 przez mimix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 21.09.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 (edytowane) http://images50.fotosik.pl/341/0e12a3860ca02f7em.jpg To jest nasz domek''portos'' jeszcze nie skączony. Czy mi się wydaję czy macie wyjście na taras pod skosem a nie jak w projekcie prosto? Czy jesteście w stanie powiedzieć ile czasu Wam schodziło na poszczególne etapy (fundamenty, parter, strop)? Edytowane 21 Września 2010 przez mimix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 21.09.2010 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Czy mi się wydaję czy macie wyjście na taras pod skosem a nie jak w projekcie prosto? Czy jesteście w stanie powiedzieć ile czasu Wam schodziło na poszczególne etapy (fundamenty, parter, strop)? Tak wyjście na taraz jest pod skosem (+) więcej mniejsca na jadalnie i więcej słońca w domu (-) mniej zadaszony taraz ale i tak planujemy jakąś altanke w ogrodzie więc to nie kłopot. Z tym czasem to wygląda tak że wykop był w kwietniu 17 na dzień dzisiejszy jesteśmy na takim etapie jak widać na zdjęciach ale ekipa budująca nam buduje równierz na innej budowie bo troche czasu nieraz trzeba czekać na zamawiane materiały np: strop (płyty żerańskie), betoniare z pompą, drzewo na dach itp nieraz nic na to nie można poradzić proponował bym zamawiać wszystko dużo szybciej w mniare możliwośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 21.09.2010 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Co do zmian to mamy:- poszerzony garaż i kotłownia o 30 cm.- równierz mamy podniesioną ściane kolankową.- likwidujemy mniejsze okno w pomieszczeniu 2/7 a większe zostaje przesunięte bardzie na środek pokoju.- kominek nie na ścianie dzielącej salon z kotłownią tylko na ścianie w salonie tej małej po prawej jak się wyjechodzi z kuchni (ma to wpłynąć na większe i lepsze rozprowadzenie ciepła po domu).- okna te po bokach drzwi wejściowych troche przesunięte- powiększoną klatke schodową kierownik budowy zaproponował podobno w orginalne wymiary troche przymałe na schody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 21.09.2010 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Jeśli macie kominek na innej ścianie to co z kominem? Będziecie mieli 3 kominy w domu? Czym planujecie ogrzewać? A co do klatki schodowej to ciekawa wskazówka - czy przymałe to wydaje mi się że zależy od kształtu schodów. Od jakiegoś czasu obserwuje forum atosa i tam spora część zostawia wymiary oryginalne. Pewnie wszystko okaże się w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 23.09.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2010 (edytowane) Wiem że zamawialiśmy ostatnio kominy ale tylko 2 ten 3 to chyba wentylacyjny bedzie. Ogrzewać bedziemy troche kominkiem natomiast w łazienkach ,kuchni i wiatrołapie ma być podłogówka. Noi jakiś w miare dobry piec centralny na zimniejsze dni ( z ustawianiem na czas czyli z zegarem). Tak jak piszesz wszystko wyjdzie w praniu:rolleyes: Edytowane 23 Września 2010 przez cinek@julia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 24.09.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Ciekawe czy ta cisza na forum jest spowodowana że w rzeczywistości jest tak mało Portosowiczów, czy wszyscy ciężko pracują żeby zdążyć przed zimą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 25.09.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Podejrzewam że nie każdy wie że istnieje takie forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 25.09.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2010 Trochę osób znalazłem na necie budujących Portosa ( oczywiście tych którzy się tym chwalą ) i ... zaproszenie zostawiłem ... mam tylko nadzieję że się doczekamy a tak na boku to nie wiecie po co ma padać przez następny cały tydzień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 26.09.2010 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 Nie oglądałem pogody musze zobaczyć, nie dobrze jak by faktycznie padało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts