Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 283
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj mimix,jestem pod wrażeniem,mam kilka pytań;jaka to dachówka ,czy to sirius?,czy wydłużyłeś dach ,jeśli tak to o ile dachowek,jak wysoką masz ściane kolankową?,czy wystarczająco ?ile wyszło ci dachówek?jaki kolor okien wstawiałeś ?To wszystko jest w moim guście ,po prostu cudeńko,gratuluję!!!!

Coś tu się cicho zrobiło ... wszyscy urlopują czy co ...

U mnie kolejny etap zakończony :) i prezentuje się tak ->

Mimix gratuluję postępów w budowie, portosik wygląda świetnie. Mam pytanie jakiej firmy masz okna i jaki kolor my myślimy o oknoplaście kraków w kolorze orzech ale jeszcze nie zdecydowaliśmy. A jeszcze jedno pytanie dlaczego zmniejszyłeś okna?

[quote name=';4834349]Witaj mimix' date=' sory,nie doczytałam ,wiem ,że wydłużyłeś dach o jedną dachówkę i ścianę kolankową podniosłeś o 2 pustaki,to ile ona ma teraz wysokości?Z czego masz ściany działowe na poddaszu bo mam wielki dylemat;) pozdrawiam,wrocławianka.[/quote']

Na dzień dzisiejszy jest ok. 115 cm ale podłoga trochę zabierze ( ok. 10 cm ) i zabudowa skosów ( ok. 5 cm ), więc powinno być 100 cm. Jeśli chodzi o ściany działowe to są z robena 12.

[quote name=';4834327]Witaj mimix' date='jestem pod wrażeniem,mam kilka pytań;jaka to dachówka ,czy to sirius?,czy wydłużyłeś dach ,jeśli tak to o ile dachowek,jak wysoką masz ściane kolankową?,czy wystarczająco ?ile wyszło ci dachówek?jaki kolor okien wstawiałeś ?To wszystko jest w moim guście ,po prostu cudeńko,gratuluję!!!![/quote']

To dla przypomnienia dachówka Tondach Holenderka 11 kolor angoba brązowa i do tego orynnowanie Galeco w kolorze czekoladowy brąz. Dach jest dłuższy o jedną dachówkę i trochę szerszy (dokładnie nie wiem ile) ale powierzchnia wyszło ok. 240 m2.

Mimix gratuluję postępów w budowie, portosik wygląda świetnie. Mam pytanie jakiej firmy masz okna i jaki kolor my myślimy o oknoplaście kraków w kolorze orzech ale jeszcze nie zdecydowaliśmy. A jeszcze jedno pytanie dlaczego zmniejszyłeś okna?

Okna są również z oknoplastu ale w kolorze winchester a podbitka pomalowana Altax kolor dąb ( tak dla zainteresowanych ). Co do okien to wymiary jak w projekcie a przy drzwiach są nawet większe. Jeśli wydają się za małe to, jeśli nie jest za późno, bierzcie większe, takie niestety są w projekcie. Osobiście wydaje mi się że nie jest tak najgorzej. Można wziąć jeszcze większe okna przy głównych drzwiach i w łazience na górze bo jest trochę ciemna. Poza tym ewentualnie okno w jadalni można zwiększyć ale obok są bardzo duże drzwi tarasowe, więc wymiar oryginalny jest ok. Wszystkie inne wydają się być akurat. Może z czasem, gdy będzie się mieszkać dojedziemy do innych wniosków, ale miejmy nadzieję że nie.

Mimix, czy mógłbyś wstawić zdjęcia ze środka domku - bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda... domek z zewnątrz super!!!

Kilka fotek ...

1. kuchnia

2. salon

3. salon cd. ( jadalnia jak ktoś woli )

4. główna sypialnia 2/7

5. sypialnia 2/4

Jeśli potrzebujesz coś konkretnego to pisz a ja jak będę miał chwilę to zrobię :)

DSC_214.jpg

DSC_207.jpg

DSC_208.jpg

DSC_210.jpg

DSC_212.jpg

To dla przypomnienia dachówka Tondach Holenderka 11 kolor angoba brązowa i do tego orynnowanie Galeco w kolorze czekoladowy brąz. Dach jest dłuższy o jedną dachówkę i trochę szerszy (dokładnie nie wiem ile) ale powierzchnia wyszło ok. 240 m2.

Witaj , dziękuję za cenne wiadomości,ciekawa jestem czy jesteś zadowolony z jakosci dachówki,bo o siriuszu coraz więcej złych opinii ,a twoja mi się podoba.Zdjęcia super i proszę o więcej szczególnie z poddasza:D

• 2 weeks później...

[quote name=';4843483]Witaj ' date=' dziękuję za cenne wiadomości,ciekawa jestem czy jesteś zadowolony z jakosci dachówki,bo o siriuszu coraz więcej złych opinii ,a twoja mi się podoba.Zdjęcia super i proszę o więcej szczególnie z poddasza:D[/quote']

Witam, nie mam jak na razie żadnych ale do dachówki, cena lepsza i jakość (według hurtowników i dekarzy) niż np. roben. Jeśli chodzi o zdjęcia to jak się uporam z bałaganem to dodam więcej ( może będzie to już z tynkami )

Witam, nie mam jak na razie żadnych ale do dachówki, cena lepsza i jakość (według hurtowników i dekarzy) niż np. roben. Jeśli chodzi o zdjęcia to jak się uporam z bałaganem to dodam więcej ( może będzie to już z tynkami )

Witaj ,mam prośbę,czy byla by mozliwość obejrzenia Twojego portosa w 1-wszej połowoie września?Jesteśmy z Wrocławia ,więc to rzut beretem.Gdzie zamawiałeś dachówkę i w jakiej cenie?Jestem pod wrażeniem ,a jakby można było dotknąć i popatrzeć to już poezja.Gratuluję

mimix jedziesz ostro :)

napisz mi proszę mimix: czy jak podnosiłeś kolankową o 2 pustaki to podnosiłeś kalenice, czy tylko zmieniłeś kąt nachylenia dachu?

i jak masz zrobione te rolety?? w nadprożach?

Edytowane przez Porthos

[quote name=';4865421]Witaj ' date='mam prośbę,czy byla by mozliwość obejrzenia Twojego portosa w 1-wszej połowoie września?Jesteśmy z Wrocławia ,więc to rzut beretem.Gdzie zamawiałeś dachówkę i w jakiej cenie?Jestem pod wrażeniem ,a jakby można było dotknąć i popatrzeć to już poezja.Gratuluję[/quote']

Z obejrzeniem nie ma najmniejszego problemu - jak najbardziej. Co do dachówki to zamawiałem z Złotoryi, bo jedna hurtownia jest bezpośrednim sprzedawcą i cena wraz z dostawą wyszła tak samo jak w internetowych sklepach. Dokładną cenę napiszę następnym razem bo nie mam pod ręką faktury.

mimix jedziesz ostro :)

napisz mi proszę mimix: czy jak podnosiłeś kolankową o 2 pustaki to podnosiłeś kalenice, czy tylko zmieniłeś kąt nachylenia dachu?

i jak masz zrobione te rolety?? w nadprożach?

Podnosiłem kolankową ale nie zmieniałem kąta dachu, dzięki czemu jest większy strych i cały dom jest przez to wyższy niż w oryginale. Co do rolet są montowane nad oknem w podniesionym nadprożu do których rewizja jest od środka. Bo są jeszcze rolety montowane na zewnątrz w cofniętym nadprożu z rewizją na zewnątrz ale tych nie mam bo wyszły drożej.

Z obejrzeniem nie ma najmniejszego problemu - jak najbardziej. Co do dachówki to zamawiałem z Złotoryi, bo jedna hurtownia jest bezpośrednim sprzedawcą i cena wraz z dostawą wyszła tak samo jak w internetowych sklepach. Dokładną cenę napiszę następnym razem bo nie mam pod ręką faktury.

Witam,cieszę się ,że jest możliwość obejrzenia Portosa .Podam e-maila w celu określenia lokalizacji

Pana budowy i uzgodnienia terminu, [email protected]JĘ I POZDRAWIAM:wiggle:

• 2 weeks później...

Witam

cisza tu straszna ;)

co u Was drodzy Portosowicze słychać?

u mnie rosną mury parteru - jeszcze dzień dwa i kładziemy terive

wiem wiem już coraz bliżej do zimy - ale majster mnie pociesza że w październiku budynek będzie przykryty dachem - nie pozostaje mi nic innego jak mu zaufać i "siedzieć na plecach"

jakiej firmy i jaki model dachówki planujecie zapodać lub zapodaliście na swoje domki?

• 2 weeks później...
[ATTACH=CONFIG]75390[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]75391[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]75392[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]75394[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]75395[/ATTACH]

Witam,

A oto mój domek. Już niedługo będzie stał w całości

Wygląda super już nie mogę się doczekać następnych zdjęć. A ja cały czas czekam na okna no ale żeby nie tracić czasu elektryk już pracuje no i mooooże uda się położyć tynki przed zimą. Zobaczymy?