Monadmar 23.07.2011 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Witam, U mnie budowa ruszyła 21.07.2011 Poniedziałek, a w piątek postawiono juz szalunki. Jak tak dalej pójdzie, już niedługo stanie cały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 30.07.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Coś tu się cicho zrobiło ... wszyscy urlopują czy co ... U mnie kolejny etap zakończony i prezentuje się tak -> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1719508023 30.07.2011 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witaj mimix,jestem pod wrażeniem,mam kilka pytań;jaka to dachówka ,czy to sirius?,czy wydłużyłeś dach ,jeśli tak to o ile dachowek,jak wysoką masz ściane kolankową?,czy wystarczająco ?ile wyszło ci dachówek?jaki kolor okien wstawiałeś ?To wszystko jest w moim guście ,po prostu cudeńko,gratuluję!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1719508023 30.07.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Witaj mimix, sory,nie doczytałam ,wiem ,że wydłużyłeś dach o jedną dachówkę i ścianę kolankową podniosłeś o 2 pustaki,to ile ona ma teraz wysokości?Z czego masz ściany działowe na poddaszu bo mam wielki dylemat;) pozdrawiam,wrocławianka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 01.08.2011 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Coś tu się cicho zrobiło ... wszyscy urlopują czy co ... U mnie kolejny etap zakończony i prezentuje się tak -> Mimix gratuluję postępów w budowie, portosik wygląda świetnie. Mam pytanie jakiej firmy masz okna i jaki kolor my myślimy o oknoplaście kraków w kolorze orzech ale jeszcze nie zdecydowaliśmy. A jeszcze jedno pytanie dlaczego zmniejszyłeś okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 03.08.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 [quote name=';4834349]Witaj mimix' date=' sory,nie doczytałam ,wiem ,że wydłużyłeś dach o jedną dachówkę i ścianę kolankową podniosłeś o 2 pustaki,to ile ona ma teraz wysokości?Z czego masz ściany działowe na poddaszu bo mam wielki dylemat;) pozdrawiam,wrocławianka.[/quote'] Na dzień dzisiejszy jest ok. 115 cm ale podłoga trochę zabierze ( ok. 10 cm ) i zabudowa skosów ( ok. 5 cm ), więc powinno być 100 cm. Jeśli chodzi o ściany działowe to są z robena 12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 03.08.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 [quote name=';4834327]Witaj mimix' date='jestem pod wrażeniem,mam kilka pytań;jaka to dachówka ,czy to sirius?,czy wydłużyłeś dach ,jeśli tak to o ile dachowek,jak wysoką masz ściane kolankową?,czy wystarczająco ?ile wyszło ci dachówek?jaki kolor okien wstawiałeś ?To wszystko jest w moim guście ,po prostu cudeńko,gratuluję!!!![/quote'] To dla przypomnienia dachówka Tondach Holenderka 11 kolor angoba brązowa i do tego orynnowanie Galeco w kolorze czekoladowy brąz. Dach jest dłuższy o jedną dachówkę i trochę szerszy (dokładnie nie wiem ile) ale powierzchnia wyszło ok. 240 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 03.08.2011 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Mimix gratuluję postępów w budowie, portosik wygląda świetnie. Mam pytanie jakiej firmy masz okna i jaki kolor my myślimy o oknoplaście kraków w kolorze orzech ale jeszcze nie zdecydowaliśmy. A jeszcze jedno pytanie dlaczego zmniejszyłeś okna? Okna są również z oknoplastu ale w kolorze winchester a podbitka pomalowana Altax kolor dąb ( tak dla zainteresowanych ). Co do okien to wymiary jak w projekcie a przy drzwiach są nawet większe. Jeśli wydają się za małe to, jeśli nie jest za późno, bierzcie większe, takie niestety są w projekcie. Osobiście wydaje mi się że nie jest tak najgorzej. Można wziąć jeszcze większe okna przy głównych drzwiach i w łazience na górze bo jest trochę ciemna. Poza tym ewentualnie okno w jadalni można zwiększyć ale obok są bardzo duże drzwi tarasowe, więc wymiar oryginalny jest ok. Wszystkie inne wydają się być akurat. Może z czasem, gdy będzie się mieszkać dojedziemy do innych wniosków, ale miejmy nadzieję że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 03.08.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Mimix, czy mógłbyś wstawić zdjęcia ze środka domku - bardzo jestem ciekawa jak to wszystko wygląda... domek z zewnątrz super!!! Kilka fotek ... 1. kuchnia 2. salon 3. salon cd. ( jadalnia jak ktoś woli ) 4. główna sypialnia 2/7 5. sypialnia 2/4 Jeśli potrzebujesz coś konkretnego to pisz a ja jak będę miał chwilę to zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1719508023 05.08.2011 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 To dla przypomnienia dachówka Tondach Holenderka 11 kolor angoba brązowa i do tego orynnowanie Galeco w kolorze czekoladowy brąz. Dach jest dłuższy o jedną dachówkę i trochę szerszy (dokładnie nie wiem ile) ale powierzchnia wyszło ok. 240 m2. Witaj , dziękuję za cenne wiadomości,ciekawa jestem czy jesteś zadowolony z jakosci dachówki,bo o siriuszu coraz więcej złych opinii ,a twoja mi się podoba.Zdjęcia super i proszę o więcej szczególnie z poddasza:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 05.08.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Witam zaczynam budowę 16 sierpnia. Budowę zleciłem firmie,która będzie stawiała domek metodą porotherm dryfix. Mimix czy mógłbyś podać kwotę za ile nabyłeś te okna (jaki to rodzaj okien) i rolety wraz z montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 19.08.2011 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 [quote name=';4843483]Witaj ' date=' dziękuję za cenne wiadomości,ciekawa jestem czy jesteś zadowolony z jakosci dachówki,bo o siriuszu coraz więcej złych opinii ,a twoja mi się podoba.Zdjęcia super i proszę o więcej szczególnie z poddasza:D[/quote'] Witam, nie mam jak na razie żadnych ale do dachówki, cena lepsza i jakość (według hurtowników i dekarzy) niż np. roben. Jeśli chodzi o zdjęcia to jak się uporam z bałaganem to dodam więcej ( może będzie to już z tynkami ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1719508023 21.08.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Witam, nie mam jak na razie żadnych ale do dachówki, cena lepsza i jakość (według hurtowników i dekarzy) niż np. roben. Jeśli chodzi o zdjęcia to jak się uporam z bałaganem to dodam więcej ( może będzie to już z tynkami ) Witaj ,mam prośbę,czy byla by mozliwość obejrzenia Twojego portosa w 1-wszej połowoie września?Jesteśmy z Wrocławia ,więc to rzut beretem.Gdzie zamawiałeś dachówkę i w jakiej cenie?Jestem pod wrażeniem ,a jakby można było dotknąć i popatrzeć to już poezja.Gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Porthos 23.08.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 (edytowane) mimix jedziesz ostro napisz mi proszę mimix: czy jak podnosiłeś kolankową o 2 pustaki to podnosiłeś kalenice, czy tylko zmieniłeś kąt nachylenia dachu? i jak masz zrobione te rolety?? w nadprożach? Edytowane 23 Sierpnia 2011 przez Porthos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 23.08.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 [quote name=';4865421]Witaj ' date='mam prośbę,czy byla by mozliwość obejrzenia Twojego portosa w 1-wszej połowoie września?Jesteśmy z Wrocławia ,więc to rzut beretem.Gdzie zamawiałeś dachówkę i w jakiej cenie?Jestem pod wrażeniem ,a jakby można było dotknąć i popatrzeć to już poezja.Gratuluję[/quote'] Z obejrzeniem nie ma najmniejszego problemu - jak najbardziej. Co do dachówki to zamawiałem z Złotoryi, bo jedna hurtownia jest bezpośrednim sprzedawcą i cena wraz z dostawą wyszła tak samo jak w internetowych sklepach. Dokładną cenę napiszę następnym razem bo nie mam pod ręką faktury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 23.08.2011 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 mimix jedziesz ostro napisz mi proszę mimix: czy jak podnosiłeś kolankową o 2 pustaki to podnosiłeś kalenice, czy tylko zmieniłeś kąt nachylenia dachu? i jak masz zrobione te rolety?? w nadprożach? Podnosiłem kolankową ale nie zmieniałem kąta dachu, dzięki czemu jest większy strych i cały dom jest przez to wyższy niż w oryginale. Co do rolet są montowane nad oknem w podniesionym nadprożu do których rewizja jest od środka. Bo są jeszcze rolety montowane na zewnątrz w cofniętym nadprożu z rewizją na zewnątrz ale tych nie mam bo wyszły drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1719508023 25.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Z obejrzeniem nie ma najmniejszego problemu - jak najbardziej. Co do dachówki to zamawiałem z Złotoryi, bo jedna hurtownia jest bezpośrednim sprzedawcą i cena wraz z dostawą wyszła tak samo jak w internetowych sklepach. Dokładną cenę napiszę następnym razem bo nie mam pod ręką faktury. Witam,cieszę się ,że jest możliwość obejrzenia Portosa .Podam e-maila w celu określenia lokalizacji Pana budowy i uzgodnienia terminu, [email protected]JĘ I POZDRAWIAM:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Porthos 08.09.2011 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam cisza tu straszna co u Was drodzy Portosowicze słychać? u mnie rosną mury parteru - jeszcze dzień dwa i kładziemy terive wiem wiem już coraz bliżej do zimy - ale majster mnie pociesza że w październiku budynek będzie przykryty dachem - nie pozostaje mi nic innego jak mu zaufać i "siedzieć na plecach" jakiej firmy i jaki model dachówki planujecie zapodać lub zapodaliście na swoje domki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monadmar 19.09.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 Witam, A oto mój domek. Już niedługo będzie stał w całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 20.09.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2011 [ATTACH=CONFIG]75390[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]75391[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]75392[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]75394[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]75395[/ATTACH] Witam, A oto mój domek. Już niedługo będzie stał w całości Wygląda super już nie mogę się doczekać następnych zdjęć. A ja cały czas czekam na okna no ale żeby nie tracić czasu elektryk już pracuje no i mooooże uda się położyć tynki przed zimą. Zobaczymy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts