AsiaRM 11.10.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 WitamNa wiosnę planujęmy rozpocząć budowę Portosa w okolicach Krakowa. Poszukuję w związku z tym dobrej i niedrogiej ekipy budowlanej. Może kogoś jesteście w stanie z okolicy polecić i przybliżyć orientacyjny całościowy koszt budowy domu do przykrycia dachówką. Z góry dziękuję za pomoc [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 17.10.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) O ile pustaków podnosiliście 2 czy 3 bo na zdjęciu widać,że trzy ?! Edytowane 17 Października 2011 przez PortosG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiasia 18.10.2011 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam,jestem NOWY na forum, ale śledze je już od jakiegoś czasu i z tego co czytałem wcześniej w postch to podnoszone domy są o dwa pustaki, bo jeden jest w projekcie, więc w sumie otrzymujesz trzy.My kończymy sprawy związane z dokumentacją i ruszamy ostro na wiosnę.Czy jest ktoś może na forum z kujawsko-pomorskiego?POZDRAWiAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 18.10.2011 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Problem jest w tym,że prosiłem o podniesienie o dwa pustaki a podniósł o jeden i się kłóci,że w projekcie nie ma jednego pustaka,bo jest 34 cm. Czyli wg niego od razu wieniec. Ile płaciliście za podniesienie o dwa pustaki z materiałem i robocizną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 18.10.2011 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Mimix mam do ciebie kolejne pytanie. Jakiej firmy kupiłeś cegłę klinkierową i ile wyszło na dwa kominy cegieł. Czy jest to pełna cegła czy dziurawka ?Po ile wyszła jedna cegła i ile zapłaciłeś za robociznę. Wiem,że sporo pytań ale mój wykonawca ma zrobić wycenę i nie chce ponownie być nabity w butelkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 29.10.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Szkoda,że w sezonie budowlanym wielka cisza panuje na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 30.10.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2011 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/980c5c9644c93b41.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3f391472ef1f59b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/19b4da3a6005c9b7.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/744341e0a17e0650.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 31.10.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 Szkoda,że w sezonie budowlanym wielka cisza panuje na forum. Witam Rzeczywiście panuje na forum martwa cisza ale to chyba z braku czasu. PortosG my podnieśliśmy ściankę o 3 pustaki (a tak na marginesie w projekcie na pewno jest 1 pustak) czyli w sumie mamy 4. wyszło super jesteśmy zadowoleni ale wysuneliśmy krokwie maksymalnie i nie zmienialiśmy kąta dachu, dzięki czemu wygląda to dobrze jak zmienisz kąt dachu na mniejszy to dom będzie przypominał stodołę. Jest kilka zdjęć atosa z podniesioną ścianką i dachem z małym spadkiem co wygląda niezbyt dobrze. A u nas już wytynkowane i instalacje zrobione czekamy na ostatnie wylewki będą 2 listopada a 5- 6 ma być brama garażowa i drzwi do kotłowni. Pózniej postaram się wkleić parę zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 31.10.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2011 To ktoś chciał mnie oszukać. Szef ekipy budowlanej kłócił się ze mną,że w projekcie nie ma pustaka tylko jest wieniec. Na szczęście zorientowałem się w odpowiednim momencie i musiał wylać wieniec jeszcze raz by osiągnąć zamierzoną wysokość.Jakie okna dachowe wybraliście do swoich Portosów? Ja zastanawiam się nad Veluxem GZL 1059 bNiestety nie mam pomysłu jak wymiar zrobić okna włazowego i jakiej firmy. Następne pytanie dotyczy cegły klinkierowej. Mi proponują: cegła pełna Wega brązowa a zamiast drugiego komina : kominki wentylacyjne.Sporo czytałem o tych kominkach i podobno w wielu przypadkach woda dostaje się do środka. Jakim klinkierem zrobiliście kominy i jeśli można wiedzieć ile was kosztowała robocizna z materiałami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 01.11.2011 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 przedpokprzedpok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 01.11.2011 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Witam serdecznie gratulacje gnacie do przodu-super!Mam pytanie jaką bedziecie kładli podłogę? i czy na tym zdjęciu 1-wszym od góry z lewej co jest okno-to jest kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 02.11.2011 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Witam serdecznie gratulacje gnacie do przodu-super! Mam pytanie jaką bedziecie kładli podłogę? i czy na tym zdjęciu 1-wszym od góry z lewej co jest okno-to jest kuchnia? Witam tak to kuchnia okno powinno być na środku ale kuchnia została powiększona o 20 cm kosztem łazienki więc okno wyszło trochę przesunięte. A odnośnie podłóg to w salonie panele reszta płytki. W tym roku kończymy sezon budowlany na tym etapie który opisany jest wcześniej w zimie firma zrobi jeszcze kominek. Pozr. dodajcie zdjęcia ja postaram się kilka zrobić i jeszcze wkleić z bramą i drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna777 18.12.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Witam , u nas to tyle na ten rok. Drzewo juz zamowione, dachowka czeka na placu. Czekamy na wiosne Pozdrawiam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monadmar 05.01.2012 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Wtam, mam pytanie. Jakie wstawialiście okna? Z jakimi listwami prostymi czy zaokrąglonymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina-misiu 15.01.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2012 Witam planujemy na jesień budować portosa lecz mamy kilka pytań czy salon jest faktycznie taki mały? I czy ktoś buduje ten domek w opolskim lub we wrocławiu od strony oleśnicy gdyż chętnie zobacztyłabym w realu ten projekt. Pozdrawiamy......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 27.01.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 (edytowane) Dla mnie salon jest wystarczający.Jeśli nie zrobisz wnęki w salonie to będziesz miała powiększony salon. My tak zrobiliśmy i jesteśmy z tej decyzji zadowoleni. Edytowane 29 Stycznia 2012 przez PortosG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rodzynki 21.02.2012 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2012 Witam serdecznie! Wraz z mężem dołączamy do szczęśliwców budujących Portosa na chwilę obecną jesteśmy na etapie formalności, ehhhh trwa to bardzo długo... Czy jest ktoś z Podkarpacia, kto ma, buduje lub zamierza budować ten domek? Pozdrawiamy wszystkich i zazdrościmy tym, którzy już widzą domek nie tylko na papierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 23.02.2012 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Witam serdecznie! Wraz z mężem dołączamy do szczęśliwców budujących Portosa na chwilę obecną jesteśmy na etapie formalności, ehhhh trwa to bardzo długo... Czy jest ktoś z Podkarpacia, kto ma, buduje lub zamierza budować ten domek? Pozdrawiamy wszystkich i zazdrościmy tym, którzy już widzą domek nie tylko na papierze Witam! My budujemy na Podkarpaciu w zasadzie jesteśmy na etapie wykańczania Portosa... Gratuluję wyboru projektu. Pozdrawiam; Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiasia 11.04.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Witam, cisza straszna na forum, My przed świętami wymurowaliśmy fundament, a w tym tygodniu piach, hydraulik i chudziak. Od poniedziałku będą rosły mury, jak pogoda pozwoli. śledzę forum od jego początku praktycznie, ale nikt jeszcze nie proponował takiego wątku, mianowicie zastanawiam się nad jedną zmianą: wydłużenie dachu nad garażem, tak do krawędzi dachu nad kolumnami??? Coś ostatnio zaczął martwić mnie garaż w bryle budynku i myślę jak go wyróżnić lub oddzielić,,, Zastanawialiście się kiedyś nad taką zmianą??? Bardzo jestem ciekaw opinii portosowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiasia 12.04.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2012 _Alexandra właśnie odnalazłam cie na forum Atosa, super zdjęcia, my też będziemy mieli schody wylewane, czy poszerzaliście klatkę schodową? Wiesz może ile macie stopni? Jeszcze jedno pytanko, macie powiększone okno w kuchni?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts