Monadmar 19.07.2012 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 Cześć Robert790. Twój domek wygląda super. Mam pytanko. Widzę, że oprócz ogrzewania podłogowego zainstalowałeś również grzejniki. Czym się sugerowałeś? Mój hydraukik powiedział, że podłogówka w zupełności wystarczy. Teraz patrząc na twoje zdjęcia mam obawy. Widze również, że twoja kuchnia będzie miała inny wygląd niz w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert790 20.07.2012 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Cześć Robert790. Twój domek wygląda super. Mam pytanko. Widzę, że oprócz ogrzewania podłogowego zainstalowałeś również grzejniki. Czym się sugerowałeś? Mój hydraukik powiedział, że podłogówka w zupełności wystarczy. Teraz patrząc na twoje zdjęcia mam obawy. Widze również, że twoja kuchnia będzie miała inny wygląd niz w projekcie. Witaj Monadmar, Kuchnia jest tylko poszerzona o 20cm kosztem WC, oryginalna wydawała się za wąska . Co do ogrzewania to warto mieć podłogowe i grzejnikowe. U mnie pierwotnie miały być tylko grzejniki, ale postanowiłem dorzucić jeszcze podłogowe. Względem całej inwestycji jest to niewielki koszt, kwestia dokupienia około 300 mb rury PEX (około600zł), rozdzielacz 6-cio obwodowy (około 300zł), pompa wody (140zł) + trochę drobiazgów typu pex-folia, uchwyty itp. Mam znajomych, którzy taki system przetestowali i są z niego bardzo zadowoleni. Drudzy zaś mają tylko podłogówkę i narzekają raz, że w domu jest dziwny zapach ciepłego powietrza, które wydostaje się z "ziemi", a dwa nie wiem czy wiesz jak długo po powrocie np. z całodobowej lub dłuższej nieobecności w domu, w mroźny dzień trwa zagrzanie całego domu (kłaniają się farelki). Ci pierwsi przed planowaną dłuższą nieobecnością w domu nagrzewają cały dom włącznie z podłogówką. Po powrocie utrzymuje się jeszcze ciepło, ale po szybkim ponownym rozpaleniu w piecu i puszczeniu obiegu tylko na grzejniki, ciepełko mają już po kilkunastu minutkach. Tak samo robią na noc, w ciągu dnia podłogówka grzeje na pół gwizdka, wystarczy zamontować zwykłą czasówkę (około 100zł), która włącza co pewien czas pompę wody, a przed snem zanim wygaśnie w piecu nagrzewają podłogę, gdzie kilkanaście ton betonu przez całą noc oddaje ciepło aż miło. Rano powtórka szybkie nagrzanie grzejniczkami itd. Wydaje mi się, że to rozsądne rozwiązanie. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monadmar 22.07.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 A widzę, że kuchnia też ma grzejniczek. Planujesz inny rozstaw mebli? (bez blatu pod oknem na prawej ścianie) A moge prosić o więcej zdjęć? schody, góra, łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monadmar 22.07.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Hej Fleszarka, czy możesz wstawić obiecane zdjęcia? Czekamy na nie z utęknieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert790 24.07.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 A widzę, że kuchnia też ma grzejniczek. Planujesz inny rozstaw mebli? (bez blatu pod oknem na prawej ścianie) A moge prosić o więcej zdjęć? schody, góra, łazienki? Tak, układ mebli będzie nieco inny, tj. na lewej i środkowej ścianie, a pod oknem na prawej ścianie będzie stał mały stolik. Schodów jeszcze nie mam, będą wykonane w całości z drewna dopiero na jesieni. Ps. jak możesz to też wstaw trochę swoich zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Hej Fleszarka, czy możesz wstawić obiecane zdjęcia? Czekamy na nie z utęknieniem Oto mój obecny etap budowy wszystko zmierza ku końcowi. Czekamy jeszcze na schody i gaz teraz obiecane fotki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 25.07.2012 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 Dość dużo tych fotek ale myślę, że was nie znudzi oglądanie. Pozdrawiam portosowicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert790 28.07.2012 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 [ATTACH=CONFIG]127393[/ATTACH] Dość dużo tych fotek ale myślę, że was nie znudzi oglądanie. Pozdrawiam portosowicze. Wręcz przeciwnie Fleszarka, wielkie dzięki za zdjęcia. Właśnie o to chodzi by nie tylko oglądać czyjąś pracę , ale i pokazywać własną. Dzięki temu możemy wymieniać się doświadczeniami, a także inspirować innych własnymi inwencjami. Masz piękny dom, prawdopodobnie elewację będziemy robili w takiej samej kolorystyce co Ty, bo wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monadmar 04.08.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2012 Fleszarka, twój Portos jest prześliczny, DZIĘKUJEMY bardzo za zdjęcia. Poprzez twoje zdjęcia dałaś mi inspiracje do kontynuowania budowy mimo, że nie jest łatwo (ale sama z pewnością o tym wiesz). Kolorystyka i aranżacja jest prześliczna. Ponownie uświadomiłam sobie, że wybierając projekt Portosa dokonałam dobrego wyboru. Gratuluję dobrnięcia to tego etapu. Mam nadzieję, żde już niedługo usiądziesz na sofie, przed rozpalonym kominkiem (z lampką czerwonego wina) i wzdechniesz mówiąc: Home sweet home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 07.08.2012 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2012 Monadmar cieszy mnie bardzo że podoba Ci się nasz portos oczywiście - no i mam nadzieję że wreszcie będzie tak jak piszesz na końcu postu bardzo bym sobie tego życzyła. Pozdrawiam i wytrwałości w dążeniu do celu Fleszarka, twój Portos jest prześliczny, DZIĘKUJEMY bardzo za zdjęcia. Poprzez twoje zdjęcia dałaś mi inspiracje do kontynuowania budowy mimo, że nie jest łatwo (ale sama z pewnością o tym wiesz). Kolorystyka i aranżacja jest prześliczna. Ponownie uświadomiłam sobie, że wybierając projekt Portosa dokonałam dobrego wyboru. Gratuluję dobrnięcia to tego etapu. Mam nadzieję, żde już niedługo usiądziesz na sofie, przed rozpalonym kominkiem (z lampką czerwonego wina) i wzdechniesz mówiąc: Home sweet home Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PortosG 12.08.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2012 Mam pytanie odnośnie tynków.Podniosłem ściankę kolankową o 2 pustaki i wyszło mi 519m2 tynków. Jestem ciekaw ile wam wyszło metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matiasia 22.08.2012 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2012 Witam, oto kilka fotek z naszej budowy, na chwilę przed montażem okien i blachodachówki,,,Wydłużyliśmy dach(krokwie) nad garażem ciekawe jaki będzie efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts