cinekjulia 28.09.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 witam też budujemy portosa zapraszamy na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 29.09.2010 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 (edytowane) Niestety nie widać nowych urzytkowników forum Edytowane 29 Września 2010 przez cinek@julia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 29.09.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 No nie widać nikogo nowego, a najgorsze, że nie widać też końca deszczu. Najpierw użeranie się z urzędami, a teraz wszystko opóźnia pogoda. Przed te ciągłe deszcze chyba nie uda nam się wystartować przed zimą. Miałem nadzieję że w tym roku uda się osiągnąć stan surowy, a tu wciąż schody. Najpierw 9 miesięcy formalności, a teraz pogoda dokłada swoje 3 grosze. Gdzie to słońce i polska złota jesień ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 29.09.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 cinek@julia a co u Was? Jak tak postępy? Dach już zaczęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 29.09.2010 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 No niestety deszcz nas nie oszczędza, my czekamy na drzewo i dekarze ruszają powinno być w tym tygodniu czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 29.09.2010 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 A na jakim etapie Twój portosik, może jakieś zdjęcia pooglądał bym innego portosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 29.09.2010 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 Niestety, ale my przez sprawy papierkowe dopiero teraz ruszamy. Wszystko tyle trwało, że już myślałem że pozwolenie na budowę w tym roku nie zobaczę. Teraz czekamy na pogodę i jak będę miał się czym pochwalić to zrobię to natychmiast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelz1984 03.10.2010 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam wszystkich !!My tez budujemy Portosa i jak na razie nasze prace przystanęły na etapie stropu ,czekamy tylko na pogode i ruszamy dalej.Co do z mian w praojekcie to budujemy bez zmian ,zastanawia nas tylko to drugie okno w kuchni ,chyba zostanie zlikwidowane bo nie bardzo nam pasuje.Mam tez pytanie czym będziecie kryć wasze Portosy dachówka czy blachodachówka,Ja juz zdecydowałem na blachodachówke .Przy okazji jak ktoś może ma przeliczenie więźby dachowej ,chodzi mi o grubości belek przy blachodachówce bo jak wiem przy dachówce belki są troszke grubsze.pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 03.10.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam nowego Portosowicza. Miło słyszeć że kolejna osoba buduje Portosa. Zapraszam do dodawania zdjęć. Co do dachu to my będziemy kryli dachówką ceramiczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 03.10.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Witam wszystkich !!My tez budujemy Portosa i jak na razie nasze prace przystanęły na etapie stropu ,czekamy tylko na pogode i ruszamy dalej.Co do z mian w praojekcie to budujemy bez zmian ,zastanawia nas tylko to drugie okno w kuchni ,chyba zostanie zlikwidowane bo nie bardzo nam pasuje.Mam tez pytanie czym będziecie kryć wasze Portosy dachówka czy blachodachówka,Ja juz zdecydowałem na blachodachówke .Przy okazji jak ktoś może ma przeliczenie więźby dachowej ,chodzi mi o grubości belek przy blachodachówce bo jak wiem przy dachówce belki są troszke grubsze.pozdrawiamy Witamy!!! Co do okien to my mamy narazie dwa w kuchni ale faktycznie kuchnia jest przez to 2 okno mniej ustawna (myślimy o zamurowaniu go) Też zdecydowaliśmy się na blachodachówke właśnie wczoraj przywieźli nam drzewo na więźby ale co do wymiarów to niestety ci nie pomoge nie mam teraz do tego dostępu wszystko mają wachowcy którzy będą robić dach ale jak bede dzwonił do nich to zapytam o te grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 03.10.2010 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2010 Jak masz to podzielcie się zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 04.10.2010 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Coś tu jakaś cisza ... pogoda popisuje to pewnie wszyscy łapią ostatnie ciepłe dni na budowie ... a ja wciąż czekam na możliwość wylania ławy - jak na razie tylko błoto, błoto i jeszcze raz błoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cinekjulia 04.10.2010 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 No u nas za tydzień rusza już akcja "dach" mam nadzieje że wszystko pujdzie sprawnie i bedziemy zadowoleni z efektu końcowego i co ważne że zdąrzymy przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelz1984 05.10.2010 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 No u nas za tydzień rusza już akcja "dach" mam nadzieje że wszystko pujdzie sprawnie i bedziemy zadowoleni z efektu końcowego i co ważne że zdąrzymy przed zimą Wita,!! cinek@julia a co z moja rozpiska na drzewo na dach rozmawiałes juz z fachowcami ??a co do zdjęc to mysle ze jak nie dzis to jutro cos wrzucimy.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 10.10.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2010 Coś tu taka cisza ... to może ja ją trochę zaburzę. Nie mam jeszcze konkretów ale zawsze coś Mam nadzieję że koło środy pojawi się już ława Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Porthos 17.10.2010 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Witam PORTOSOWICZÓW Razem z żoną jesteśmy coraz bliżej podjęcia ostatecznej decyzji co do zakupu właśnie tego projektu. W ogóle bardzo nam się podobają projekty Tomka Flaka i Marcina Abramowicza - naprawdę wszystkie te które znaleźliśmy w sieci i nam się podobały okazywały się ich autorstwa Bardzo podoba nam się ATOS, PORTOS, ARAMIS i KALIOPE. gdyby nie ta kotłownia w KALIOPE to projekt jet dla nas idealny ,,, lub inaczej można napisać - w PORTOSIE brakuje nam pokoju "hobby/biuro" na dole i spiżarni cała reszta jest idealna Nad wyborem projektu zastanawiamy się już wystarczająco długo i chyba czas podjąć decyzję - chyba odpuścimy ten pokój na dole i weźmiemy portosa ten domek jest piękny i w środku tez ma wszystko co trzeba no może poza tym pokojem ... możliwe że kiedyś będziemy żałować że nie zdecydowaliśmy się na projekt z takim właśnie pomieszczeniem... P.S. mimix czym robiłeś te wykopy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 18.10.2010 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Najpierw z wielką radością witam nowych portosowiczów Jestem przekonany ze nie będziecie żałować, że wybraliście właśnie PORTOSA Domek jest bardzo prosty a zarazem funkcjonalny. Poziom górny jest moim zdaniem idealny, a jeśli chodzi o dół to jeśli będzie Wam brakować pomieszczenia to można zaadaptować garaż. Ja osobiście cały czas rozważam takie rozwiązanie, tylko trzeba pamiętać ( bo w projekcie jest inaczej) żeby nadproże nad bramą garażową było na takiej samej wysokości co nadproże nad oknem w kuchni. Jeśli chodzi o wykopy to były robione koparka, ale wyrównywane już ręcznie przez budowlańców. Mam bardzo dokładnych i starannych fachowców, choć początki na to nie wskazywały ( ale tą kwestię wolę pominąć). Wszystkie starania miały na celu wylanie ławy bez szalunków, ale żeby nie było za dobrze pogoda wszystko popsuła. Wszystkie starania budowlańców poszły się ostatecznie je... bo wykopy wraz z deszczem popłynęły i ława została wylana w szalunkach, ale początkowy efekt był powalający - nawet zdjęcia tego nie oddają Jeszcze raz witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 18.10.2010 00:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dla porządku mój etap jest na poziomie kończenia fundamentów. Jeśli będę miał czym pochwalę się oczywiście postępami. Dla zainteresowanych, u mnie jeśli pogoda pozwoli mam w planach dalszą budowę, oczywiście tyle na ile warunki atmosferyczne pozwolą. P.S. Z niecierpliwością czekam na postępy reszty portosowiczów. Dzielcie się wrażeniami. Czekam(y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 19.10.2010 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2010 Po przygodach z deszczem i ciągłym błotem fundamenty zaczynają cieszyć oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 21.10.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2010 Co tu taka cisza ... gdzie są wszyscy ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts