fleszarka 07.06.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 Witam wreszcie czas na wklejenie paru zdjęć trochę się pochwalę w przyszłym tygodniu będziemy mogli podziwiać dachówkę a na razie wygląda to tak:[ATTACH=CONFIG]59865[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59866[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59867[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59868[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59869[/ATTACH] A może jeszcze parę dorzucę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 07.06.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2011 A może jeszcze parę dorzucę :[ATTACH=CONFIG]59874[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59875[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59877[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59878[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]59880[/ATTACH] i może jeszcze: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 08.06.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Proszę o więcej zdjęć z wnętrza domku... Z góry dziękuję!!! Alexandra zapraszam do zobaczenia na żywo w końcu to nie jest daleko jak się nie mylę zamierzasz budować w świętokrzyskim. dodam pózniej parę zdjęć środka ale pamiętaj że zdjęcie nie odda wielkości pomieszczenia. Ja uważam że wszystko jest super jest dużo miejsca, jasno a no i ta kuchnia czytając fora obawiałam się że będzie mała ale wyszła w sam raz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 08.06.2011 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Fleszarka, a gdzie dokładnie budujecie? My budujemy pod Sędziszowem Małopolskim tj. jakieś 18 km od Rzeszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 08.06.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Proszę o więcej zdjęć z wnętrza domku... Z góry dziękuję!!! Alexandra mam tylko zdjęcie kuchni reszty muszę porobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monadmar 14.06.2011 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Fleszarka - zdjęcia fantastyczne, duży krok masz już za sobą. Ja będę to przechodziła w sieprniu. Mam pytanko, czy podnosiłaś ściankę ściankę kolankową? Zauważyłam, że zmieniłaś troszeczkę projekt, mianowicie zrezygnowałaś z okien w pokoju na górze kosztem jednego balkonu oraz drzwi od pomieszczenia gospodarczego przenisłaś na drugą ścianę. Czy powiększałaś salon, czy pomieszczenie gosp ma również większą przestrzeń przez przełożenie drzwi? Edytowane 14 Czerwca 2011 przez Monadmar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Porthos 19.06.2011 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 (edytowane) Witajcie Portoski dawno mnie tutaj nie było ... spieszę z opisem co u mnie 1. działka ogrodzona 2. przyłącza: wodne, kanalizacyjne i energetyczne (tutaj jeszcze czekam na odbiór) zrealizowane 3. jedyne ściany jakie udało się postawić do tej to dodatkowy garaż (na zgłoszenie 25m2) 4. pod koniec tego miesiąca lejemy fundamenty a w lipcu ruszamy z murami napiszcie jaką ceramikę (cegłę) wybraliście i jakie u Was ceny za szt. - podobno leier polski to jakaś porażka pęka w murach. Na garaż na próbę wziąłem słowackiego majster twierdzi że jest OK. Ile was wyniosły fundamenty? beton, stal, robocizna itd. i czy ocieplaliście ławy? a jeśli tak, to czy na całej głębokości? .. a i ktoś pytał ile bloczków fundamentowych potrzeba - to zależy od miesca w którym budujemy; u mnie majster wyliczył 1200szt :/ Edytowane 19 Czerwca 2011 przez Porthos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qzmaportos 19.06.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam... mam prośbę ... czy mógłby ktoś z Portosowiczów wysłać na emaila oryginalne zestawienie konstrukcji dachowej !Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Qzmaportos 19.06.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 19.06.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witajcie Portoski dawno mnie tutaj nie było ... spieszę z opisem co u mnie 1. działka ogrodzona 2. przyłącza: wodne, kanalizacyjne i energetyczne (tutaj jeszcze czekam na odbiór) zrealizowane 3. jedyne ściany jakie udało się postawić do tej to dodatkowy garaż (na zgłoszenie 25m2) [ATTACH]61884[/ATTACH] 4. pod koniec tego miesiąca lejemy fundamenty a w lipcu ruszamy z murami napiszcie jaką ceramikę (cegłę) wybraliście i jakie u Was ceny za szt. - podobno leier polski to jakaś porażka pęka w murach. Na garaż na próbę wziąłem słowackiego majster twierdzi że jest OK. Ile was wyniosły fundamenty? beton, stal, robocizna itd. i czy ocieplaliście ławy? a jeśli tak, to czy na całej głębokości? .. a i ktoś pytał ile bloczków fundamentowych potrzeba - to zależy od miesca w którym budujemy; u mnie majster wyliczył 1200szt :/ Witam, gratuluję początku prac (nie zapominaj o zdjęciach postępów). Ja polecam Edera (u mnie dostałem go po 4,60 zł). Teraz wiem że to był najlepszy wybór i warto dać trochę więcej bo zero odpadów (tnie się bardzo dobrze, nic nie pęka - polecam spojrzeć na wykusz u mnie), a poza tym jest bardzo równy (kto nie przyjechał na budowę to twierdził że jeszcze nie widział tak prostych ścian). Co do pytania o ocieplenie ławy to jeśli dobrze pamiętam to nie, była tylko izolacja pozioma przed murowaniem fundamentów, ocieplane tylko bloczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 19.06.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam wreszcie czas na wklejenie paru zdjęć trochę się pochwalę w przyszłym tygodniu będziemy mogli podziwiać dachówkę a na razie wygląda to tak Ogromne gratulację, widzę że ostro gonisz, jeszcze trochę i zostanę w tyle ale to nic, będę się miał wreszcie na kim wzorować A kiedy dachówka i okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Porthos 19.06.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Witam, gratuluję początku prac (nie zapominaj o zdjęciach postępów). Ja polecam Edera (u mnie dostałem go po 4,60 zł). Teraz wiem że to był najlepszy wybór i warto dać trochę więcej bo zero odpadów (tnie się bardzo dobrze, nic nie pęka - polecam spojrzeć na wykusz u mnie), a poza tym jest bardzo równy (kto nie przyjechał na budowę to twierdził że jeszcze nie widział tak prostych ścian). Co do pytania o ocieplenie ławy to jeśli dobrze pamiętam to nie, była tylko izolacja pozioma przed murowaniem fundamentów, ocieplane tylko bloczki.Dzięki mimix za odpowiedź. Zdjęcia i relacja oczywiście będzie na bieżąco . napisz mi proszę jeszcze braliście edera 25 P+W (25,0x37,2x23,? ile wam wyszło szt.? i napisz proszę ile wydłużyliście krokwie przy podniesieniu kolankowej o dwa edery? poszerzaliście kuchnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Porthos 19.06.2011 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 - kominek planujemy wbudować w ścianę przez co zaoszczędzimy trochę miejscato jest bardzo ciekawy pomysł; sam również myślę o takim rozwiązaniu z ładowaniem kominka z kotłowni - ale jak to zrobić? Za kominkiem jest komin. Rozmawialiście już z jakimś kominkowcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monadmar 19.06.2011 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2011 Z kominkowcem jeszcze nie rozmawiałam. Tak naprawdę to nie wiem co zrobić z tym kominkiem bo zajmuje dyżo miejsca w małym salonie. Kominek zajmuje ok. 75cm od ściany (wg opini kominkowca), chyba że ten w stylu angielskim - zajmuje około 30 cm od ściany. Ja myślałam aby kominek wbudować taj jak w stylu angielskim ale zamiast obramówki kominka wstawić ściankkę gipsową. Coś w podobie tego ale z miejscem w ścianie na drewno:http://www.kominki.intifada.com.pl/moda-na-kominkiCo do cegły to będziemy budować z Termotonu P+W+25http://www.owczary.pl/termoton25.htmlCeramika bardzo godna polecenia, dobrze wypalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 20.06.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Dzięki mimix za odpowiedź. Zdjęcia i relacja oczywiście będzie na bieżąco . napisz mi proszę jeszcze braliście edera 25 P+W (25,0x37,2x23,? ile wam wyszło szt.? i napisz proszę ile wydłużyliście krokwie przy podniesieniu kolankowej o dwa edery? poszerzaliście kuchnie? U mnie jest Eder 24 P+W 240 x 372 x 238. Nie mam teraz dostępu do faktur, więc nie będę w stanie podać dokładnej ilości. Wydaje mi się że było ok. 20 palet (72 szt. na palecie). Dach został wydłużony o jedną dachówkę czyli ok. 20 cm. Jeśli chodzi o poszerzenie kuchni to nie, wymiary domu (tj. długość i szerokość) są bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1719508023 21.06.2011 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Witam po długiej przerwie,stawiamy ten domek z klocków w Jordanowie koło sobotki,jesteśmy na etapie stropu ,budujemy z edera,postaram się wkleić parę zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1719508023 21.06.2011 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 A jeszcze kilka zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mimix 23.06.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Coraz bardziej się forum rozkręca ... i wreszcie dużo zdjęć i jest co oglądać A u mnie męczą dachówkę i skończyć nie mogą Jak będę miał już jakieś foty to się nimi oczywiście podzielę ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fleszarka 23.06.2011 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Coraz bardziej się forum rozkręca ... i wreszcie dużo zdjęć i jest co oglądać A u mnie męczą dachówkę i skończyć nie mogą Jak będę miał już jakieś foty to się nimi oczywiście podzielę ... Witam Rzeczywiście coraz nas więcej to bardzo cieszy. Mimix a u nas właśnie skończyli dachówkę więc wkleję parę zdjęć. Jeszcze jest przykurzona bo nie zdążył jaj spłukać deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanek84 14.07.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 WitamPlanujemy budować Portosa myślelismy o Atosie ale Portos ma większą łazienke na dole . I może ktoś ma wybudowany ten domek w okolicach województwa śląskiego lub okolice olkusza, chętnie byśmy zobaczyli na żywo jak to wygląda ( może być stan surowy)?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts