mrozek1 20.09.2010 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witajcie, Pytanko mam konkretne, krótkie i do praktyków. Zabieram się za obróbkę parapetów wewnętrznych i nie bardzo wiem czym je obrobić, by połączenie tynku gipsowego z obróbką nie pękało. Przestrzenie pod parapetem dość poważne: od 1 do 5 cm. Spróbowałem knauf mp-75 (taki akurat został po tynkowaniu), ale po pierwsze: bardzo powoli schnie, po drugie: w trakcie schnięcia zaczyna pękać (zwłaszcza połączenie z tynkiem). Być może zbyt rzadką masę przygotowałem? Sam nie wiem. Czy może podkuć kawałek istniejącego tynku i zatopić w to siatkę, czy to zbytek? Podpowiedzcie coś, proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.09.2010 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Użyj Goldbanda albo Rotbanda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mrozek1 21.09.2010 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Użyj Goldbanda albo Rotbanda. ok, tak spróbuję. Tym bardziej, że jakieś końcówki w workach są jednego i drugiego. Dzięki za kierunek. Wczoraj poćwiczyłem z gipsem budowlanym (zaklejenie większych dziur) + wykończenie gotową masą szpachlową (też coś z Knaufa). Niestety są 2 minusy: - robota na wyścigi, bo gips wysycha w kilka minut - deczko za gruba warstwa masy szpachlowej i też zaczyna pękać. Dam znać co wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts