w4 20.09.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Czy ściany zewnętrzne z silki trzeba zabezpieczyć przed zimą aby nie ulegały uszkodzeniom przez wodę opadową i mróz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuba Dąb 21.09.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 haah teorytycznie nie powinno im nic być, ale któż wie jak to będzie naprawdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terror 06.10.2010 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 haah teorytycznie nie powinno im nic być, ale któż wie jak to będzie naprawdę... A czy ktoś zimował może taką*ścianę? Ja włąsie z tego powodu rezygnuję z silki itp na rzecz ceramiki i DRYFIX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renalda 06.10.2010 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Rany, a co ma im być? Ja zimowałam taki dom. Ściany z silki + dach+okna zostały na zimę. To był przełom 2008/9 zima taka sobie, ale pamiętam, że koło Sylwestra zrobił się spory mróz. Ocieplenie dane było na wiosnę, żadnych ubytków w murze, dom wysechł bez problemu. Oczywiście to był jeden sezon, co do dłuższego czasu nie wypowiem się bo nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 06.10.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Ściany piwniczne i fundamentowe z silki powinno się zabezpieczyć przede wszystkim przed zawilgoceniem i przenikaniem wilgoci. Zabezpiecza się robiąc izolacjępionową oraz izolację poziomą w styku spodu ściany i wierzchu fundamentu. W razie konieczności stosuje się również odwodnienie gruntu przylegającego do ściany piwnicy. Tak zabezpieczona ściana powinna bez problemu przetrwać zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts