Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynk silikonowy baranek 1mm?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

fighter,

Caparol teoretycznie taniej niż myślałem ale mimo wszystko trochę za dużo niż mogę sobie pozwolić...

Zależy mi na dobrej jakości ale muszę patrzeć na cenę. Myślę że Kabe czy Henkel to będzie dobry wybór...

Co byś z tej dwójki bardziej polecał? Cenowo taniej chyba Kabe wychodzi...

moja klasyfikacja jest taka:

1. Dryvit

2. STO

3. Caparol

długo długo nic

później cała rzesza: Bolix, Kabe, Henkel, Maxit, Basf itp.

później nic nic nic ..... Atlas, EOS i garażowcy

Ale ja nie jestem obiektywny

No widzisz, do takich klasyfikacji trzeba namiastki obiektywizmu chociaż.... Znasz kogoś, kto robił na EOSie? Miałeś w rękach ten klej lub chociaż jego dokumentację? Znasz wykonawców robiących klejem Caparol i EOS na zmianę? Nie wyśmiewaj, jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś "nie".

A jeśli wrzucasz skończonego w ociepleniach Bolixa do jednego worka z Ceresitem czy Kabe, to daruj...... Weber (Maxit) już trochę gorszy, ale Bolix sięgnął chyba dna.

No widzisz, do takich klasyfikacji trzeba namiastki obiektywizmu chociaż.... Znasz kogoś, kto robił na EOSie? Miałeś w rękach ten klej lub chociaż jego dokumentację? Znasz wykonawców robiących klejem Caparol i EOS na zmianę? Nie wyśmiewaj, jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś "nie".

Znam

Miałem (i jedno i drugie)

Wykonawców kórzy robia na zmiane nie znam, znam takich ktorzy robili 1 raz.... czesc z nich jeszcze nie moze sie pozbierac po tym wyborze nad czym bardzo ubolewam.

PÓŁ ROKU NA REKLAMACJI !!! masz pojecie?! PÓŁ ROKU, prawie codziennie na budowie !

Tytan - dobre pianki, niezly klej do styro w formie pianki do pistoletu i KONIEC... bledem tej firmy bylo wejscie w elewacje

Kazdemu kto żyw odradzam

W szczególy reklamacji wole sie nie wdawac, chociaz zainteresowanym moge opisac dokladnie jak to przebiegalo, czasami sni mi sie to po nocach jako koszmar najgorszy

Edytowane przez fighter1983

• 4 weeks później...
  • 2 years później...
  • 4 weeks później...
  • 3 months później...

I ja mam problem.

Zakupiłem dom z juz zrobionym ocieplenie. Z tego, co widze jest styro + siakta + szare wykonczenie. Nie mam pojecia jakiej marki. Chce dokonczyc elewacje i mam zamysl zrobienia jej gladkiej. Polozenie mam takie, ze budynek jest oswietlony od wschodu do zachodu - jedynie jedna sciana jest zacieniona. Jezeli mozecie, to doradzcie, co mam wybrac (gladkie, czy struktura). Dodam jeszcze, ze w odleglosci 10 m jest las. Bede wdzieczny za pomoc, bo czas mi niestety ucieka...

I ja mam problem.

Zakupiłem dom z juz zrobionym ocieplenie. Z tego, co widze jest styro + siakta + szare wykonczenie. Nie mam pojecia jakiej marki. Chce dokonczyc elewacje i mam zamysl zrobienia jej gladkiej. Polozenie mam takie, ze budynek jest oswietlony od wschodu do zachodu - jedynie jedna sciana jest zacieniona. Jezeli mozecie, to doradzcie, co mam wybrac (gladkie, czy struktura). Dodam jeszcze, ze w odleglosci 10 m jest las. Bede wdzieczny za pomoc, bo czas mi niestety ucieka...

to zly pomysl. rob strukture min 1,5mm

przejrzyj forum... masz wszystko napisane... nawet w tym watku dosc szybko i precyzyjnie zostalo okreslone dlaczego nie gladki lub 1.0mm baranek... wystarczy przeczytac....

nowi uzytkownicy i te same pytania... zawsze to samo :)

Edytowane przez fighter1983

• 6 years później...
Oferta Caparola ewoluowała jednak w kierunku tynków gładkich.

System Capatect CLASSIC B:

Zaprawa do zbrojenia siatki = Capatect ArmaReno 700

Siatka = Capatect 650/110

Podkład gruntujący = Putzgrund 610

Tynk nawierzchniowy = Capatect ArmaReno 700 !!!

no to rozwiazanie bylo juz dawno.

ale tam raczej jeszcze farba nawierzchniowa jakas.

ciekawe czy to sie sprawdzi :)

Caparol poszedl w stosunkowo drogie szpachlowki cementowe, natomiast konkurencja w ukladach na gladko opiera sie o 2 tynki.

Zastanawiam sie kiedy trafi nam sie realizacja w tym ukladzie Caparolowskim, wiem jedno - jezeli sie trafi wszystkie narozniczki, listwy, okapniki itp beda z Caparol-a w razie jakiejs reklamacji, bo akurat w Caparolu teraz w procesie reklamacyjnym nalezy spodziewac sie wszystkiego i czepialstwa o kazdy detalik nawet nie zwiazany z zagadnieniem i faktycznym problemem