fighter1983 24.09.2010 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Tytan EOS - Vivia no ja Cie prosze, o tyle o ile mozemy tu probowac porównywac Henkla i Kabe tak TYTAN EOS?!!!! To tak jak porównać silnik z M3 do silnika z Poloneza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mp_krk 24.09.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 fighter, Caparol teoretycznie taniej niż myślałem ale mimo wszystko trochę za dużo niż mogę sobie pozwolić... Zależy mi na dobrej jakości ale muszę patrzeć na cenę. Myślę że Kabe czy Henkel to będzie dobry wybór... Co byś z tej dwójki bardziej polecał? Cenowo taniej chyba Kabe wychodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barthelemy 24.09.2010 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Nawiazujac do tematu czy ktos moze wypowiedziec sie na temat produktu firmy Henkel Ceresit CT 34 ( biały, mineralny gładki tynk do systemów ociepleń ), ktory chcialbym zastosowac jako elewacje na budynek ocieplony styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.09.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 moja klasyfikacja jest taka:1. Dryvit2. STO3. Caparoldługo długo nicpóźniej cała rzesza: Bolix, Kabe, Henkel, Maxit, Basf itp.później nic nic nic ..... Atlas, EOS i garażowcy Ale ja nie jestem obiektywny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vivia 24.09.2010 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 No widzisz, do takich klasyfikacji trzeba namiastki obiektywizmu chociaż.... Znasz kogoś, kto robił na EOSie? Miałeś w rękach ten klej lub chociaż jego dokumentację? Znasz wykonawców robiących klejem Caparol i EOS na zmianę? Nie wyśmiewaj, jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś "nie".A jeśli wrzucasz skończonego w ociepleniach Bolixa do jednego worka z Ceresitem czy Kabe, to daruj...... Weber (Maxit) już trochę gorszy, ale Bolix sięgnął chyba dna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 24.09.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) No widzisz, do takich klasyfikacji trzeba namiastki obiektywizmu chociaż.... Znasz kogoś, kto robił na EOSie? Miałeś w rękach ten klej lub chociaż jego dokumentację? Znasz wykonawców robiących klejem Caparol i EOS na zmianę? Nie wyśmiewaj, jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś "nie". Znam Miałem (i jedno i drugie) Wykonawców kórzy robia na zmiane nie znam, znam takich ktorzy robili 1 raz.... czesc z nich jeszcze nie moze sie pozbierac po tym wyborze nad czym bardzo ubolewam. PÓŁ ROKU NA REKLAMACJI !!! masz pojecie?! PÓŁ ROKU, prawie codziennie na budowie ! Tytan - dobre pianki, niezly klej do styro w formie pianki do pistoletu i KONIEC... bledem tej firmy bylo wejscie w elewacje Kazdemu kto żyw odradzam W szczególy reklamacji wole sie nie wdawac, chociaz zainteresowanym moge opisac dokladnie jak to przebiegalo, czasami sni mi sie to po nocach jako koszmar najgorszy Edytowane 24 Września 2010 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anula05 20.10.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2010 Witam, jestem zdecydowana na tynk StoLotusan i mam pytanie - czy warto szukać wykonawcy, który specjalizuje się w tynkach silikonowych czy to jest tak, że każdy spec od tynków kładzie dowolny rodzaj tynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.04.2013 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 a tak podniose dyskusje... bo jakos dziwnie mam przeczucie ze ktos szuka informacji na ten temat obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 04.04.2013 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 szuka, szuka Właściwie, to już chyba decyzja podjęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 04.04.2013 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2013 bedzie problem? czy bedzie carbonspahtel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 05.04.2013 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2013 zostaje na 190, ale jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 29.04.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2013 No to pogadaliscie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 30.04.2013 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 No to pogadaliscie .... Ale o co cho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszlob 15.08.2013 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 I ja mam problem.Zakupiłem dom z juz zrobionym ocieplenie. Z tego, co widze jest styro + siakta + szare wykonczenie. Nie mam pojecia jakiej marki. Chce dokonczyc elewacje i mam zamysl zrobienia jej gladkiej. Polozenie mam takie, ze budynek jest oswietlony od wschodu do zachodu - jedynie jedna sciana jest zacieniona. Jezeli mozecie, to doradzcie, co mam wybrac (gladkie, czy struktura). Dodam jeszcze, ze w odleglosci 10 m jest las. Bede wdzieczny za pomoc, bo czas mi niestety ucieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.08.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 I ja mam problem. Zakupiłem dom z juz zrobionym ocieplenie. Z tego, co widze jest styro + siakta + szare wykonczenie. Nie mam pojecia jakiej marki. Chce dokonczyc elewacje i mam zamysl zrobienia jej gladkiej. Polozenie mam takie, ze budynek jest oswietlony od wschodu do zachodu - jedynie jedna sciana jest zacieniona. Jezeli mozecie, to doradzcie, co mam wybrac (gladkie, czy struktura). Dodam jeszcze, ze w odleglosci 10 m jest las. Bede wdzieczny za pomoc, bo czas mi niestety ucieka... to zly pomysl. rob strukture min 1,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszlob 15.08.2013 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 dzieki za szybka odpowiedz, ale nie ukrywam, ze potrzebuje + i -. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.08.2013 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 (edytowane) przejrzyj forum... masz wszystko napisane... nawet w tym watku dosc szybko i precyzyjnie zostalo okreslone dlaczego nie gladki lub 1.0mm baranek... wystarczy przeczytac.... nowi uzytkownicy i te same pytania... zawsze to samo Edytowane 15 Sierpnia 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gp69 23.05.2020 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Oferta Caparola ewoluowała jednak w kierunku tynków gładkich. System Capatect CLASSIC B:Zaprawa do zbrojenia siatki = Capatect ArmaReno 700Siatka = Capatect 650/110Podkład gruntujący = Putzgrund 610Tynk nawierzchniowy = Capatect ArmaReno 700 !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.05.2020 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 Oferta Caparola ewoluowała jednak w kierunku tynków gładkich. System Capatect CLASSIC B: Zaprawa do zbrojenia siatki = Capatect ArmaReno 700 Siatka = Capatect 650/110 Podkład gruntujący = Putzgrund 610 Tynk nawierzchniowy = Capatect ArmaReno 700 !!! no to rozwiazanie bylo juz dawno. ale tam raczej jeszcze farba nawierzchniowa jakas. ciekawe czy to sie sprawdzi Caparol poszedl w stosunkowo drogie szpachlowki cementowe, natomiast konkurencja w ukladach na gladko opiera sie o 2 tynki. Zastanawiam sie kiedy trafi nam sie realizacja w tym ukladzie Caparolowskim, wiem jedno - jezeli sie trafi wszystkie narozniczki, listwy, okapniki itp beda z Caparol-a w razie jakiejs reklamacji, bo akurat w Caparolu teraz w procesie reklamacyjnym nalezy spodziewac sie wszystkiego i czepialstwa o kazdy detalik nawet nie zwiazany z zagadnieniem i faktycznym problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gp69 23.05.2020 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2020 No tak, oczywiście farba. A jaki producent się nie "czepia" ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts