admin1719498882 20.09.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Kochani, mamy dla Was kolejny konkurs. W dołączonym do Muratora wyd. 10/2010 jest płyta z programem dla budujących, urządzających dom oraz planujących ogród. Profesjonalne moduły i narzędzia do łatwego projektowania pozwolą stworzyć dom Waszych marzeń. Stwórzcie swój plan, narysujcie poszczególne elementy domu - fundamenty, dach, taras, elektryka, instalacje, kanalizacja, oświetlenie, zmiany we własnym projekcie, kreator szafek, edytor materiałów - ten program ma fantastyczne możliwośći. Opublikujcie stworzone przez siebie zdjęcia z własnymi obiektami na Forum Muratora. Najciekawszy sposób użycia programu i najciekawsze kreacje i wizualizacje (dom, wnętrze, ogród) nagrodzimy płytami DVD z ciekawym filmem "Zabójczy numer" (w rolach głównych: Bruce Willis, Morgan Freeman, Josh Hartnett, Lucy Liu, Stanley Tucci, Ben Kingsley) Uwaga! Nagrodzimy aż 50 osób. Płytę z programem Twoje Studio Projektowe można otrzymać bezpłatnie razem z miesięcznikiem Murator 10/2010 Wyniki konkursu opublikujemy 25 października. Regulamin konkursu dostępny na stronie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?166903-Regulamin-konkursu-„Twoje-Studio-Projektowe” Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 21.09.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 A na zachętę pierwszych 5 prac zdobywa nagrodę na pewno. No i zabawa może być przednia - zapraszamy do projektowania. Może z tego jakiś prawdziwy dom wyrośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 13.10.2010 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 Witam. Ledwo zdążyłem się załapać taki tu tłok, chyba z tym łatwym projektowaniem to lekka przesada. Troszkę się męczyłem, wyszło mi to co wyszło, znaczy prawie to co chciałem. http://lh4.ggpht.com/_RWKhEdg1GT8/TK7VFR4QOhI/AAAAAAAACEk/eU9sVqoc3RA/s576/an1.JPG http://lh3.ggpht.com/_RWKhEdg1GT8/TLYCfoUyrLI/AAAAAAAACe0/4do0OLXO0Rs/Bez%20nazwy.jpg muszę wytłumaczyć powyższe wypociny i opisać mój "projekt" Oczywiście płyta fundamentowa. Mogą być dwie osobne. Budowę można podzielić na dwa etapy. Strona mieszkalna w pierwszym etapie (prawie 80m2) przykryta dachem dwuspadowym. Drugi etap (około 70m2) z ogrodem zimowym i garażem przykrytymi płaskim dachem. Oczywista oczywistość to reku, i gwc. Tańsze i lepsze od kominów, które "zabierają cenne centymetry w tak dużym domu":p Kominek muszę mieć. Specjalnie dopasowany do tego domu, więc własnego projektu http://forum.budujemydom.pl/style_emoticons/default/icon_wink.gif Zapomniałem dodać że ma to być bardzo tani domek. Parterówka. I etap: Zacznę od dachu http://forum.budujemydom.pl/style_emoticons/default/icon_wink.gif ( wiem, wiem....dach robimy na końcu;)) Konstrukcja stropodachu to kratownice - wiązary deskowe 25mm. Miejsca na ocieplenie i wszelkie instalacje tzn. reku, dgp, pod dostatkiem - do 100 cm. Ściany - szkielet drewniany ale wykonany tak jak wiązary dachowe, aby zmieścić "tylko" 50cm ocieplenia (konstrukcja ścian i dachu to około trzech tyś zł na deski potrzebne w pierwszym etapie) Od gruntu około 70cm ocieplenia - pod i nad płytą fundamentową łącznie. Okna - czteroszybowe + rolety (kasety schowane w podbitce). 2 etap: Ściany ogrodu zimowego to belki drewniane łączone ze szkłem. Ściany garażu wykonane tak jak w pierwszym etapie budowy domu. Teoretycznie wyjdzie domek pasywny, a dzięki "innej" konstrukcji tańszy od "normalnego" normowego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cocco 14.10.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2010 Podchodziłam do tego programu parę razy bo miałam go już wcześniej , dla mnie jest zbyt skomplikowany, i chyba " najlepiej sprzedający się program " to lekka przesada mimo chęci udziału w konkursie odłozyłam go na półkę Korzystam z " Sam zaprojektuj dom, wnetrze , ogród ' gdzie projektowanie to czysta przyjemność a użytkowanie proste jak bułka z masłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 23.10.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 A jak mam prenumeratę Muratora w wersji elektronicznej to programu nie dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 25.10.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 OGŁOSZENIE WYNIKÓW: Ten jeden, ten wytrwały i pracowity Forumowicz an-bud otrzymuje pakiet nagród. Serdecznie gratulujemy! Prosimy o adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 25.10.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Mam pierwsze i ostatnie miejsce. Pomagała mi Gosia Anbudowa Bardziej chodziło mi o krytykę mojego "projektu" Dziękuję Redakcji za nagrodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hvar 27.10.2010 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2010 I 50 płyt z tym samym filmem dostanie? Jak taki trudny ten program do opanowania, to może za mało czasu było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prawdziwy.anika 31.10.2010 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 Jak taki trudny ten program do opanowania, to może za mało czasu było? mysle,ze raczej malo atrakcyjne nagrody w stosunku do pracy wlozonej w taki projekt i dlatego tloku brak..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 31.10.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 mysle,ze raczej malo atrakcyjne nagrody w stosunku do pracy wlozonej w taki projekt i dlatego tloku brak..... Tez tak mysle. Ja np zrobilam projekt, nie na potrzeby konkursu, ale wlasne. Mialam go tu wkleic, ale mi sie nie chcialo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 23.11.2010 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 OGŁOSZENIE WYNIKÓW: Ten jeden, ten wytrwały i pracowity Forumowicz an-bud otrzymuje pakiet nagród. Serdecznie gratulujemy! Prosimy o adres. Adres z dodatkowym pytaniem wysłałem 26.10.10 na pw. i 0 odzewu ... prawie miesiąc temu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 08.12.2010 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Dziękuję, wczoraj dowlokła się płyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.01.2011 00:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 (edytowane) Dziękuję, wczoraj dowlokła się płyta. Ta płyta = pakiet nagród? Oj to dobrze, że sie nie mordowałam, bo program wyjątkowo niewdzięczny w użytkowaniu. ps. To naprawde Twój wymarzony dom? Edytowane 9 Stycznia 2011 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 09.01.2011 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Ta płyta = pakiet nagród? Oj to dobrze, że sie nie mordowałam, bo program wyjątkowo niewdzięczny w użytkowaniu. ps. To naprawde Twój wymarzony dom? ps. naprawde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts