marcycha 20.09.2010 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam! Ogrzewania wątek dalszy, tym razem proszę o opinię tych forumowiczów, którzy zmienili piec gazowy dwufunkcyjny z otwartej na zamkniętą komorę spalania. Jakie to wam dało wymierne korzyści. Miałam rozmowę z przedstawicielem violanta, którego zdaniem nie ma wielkiej różnicy, między tymi dwoma rodzajami kotła, zupełnie inaczej niż w przypadku kondensatu (u mnie nie wchodzi w grę). Przypomnę, mam małe mieszkanie 52 m.kw. Szczytowe, nieocieplone, na parterze. rodzina trzyosobowa. Temperatura w mieszkaniu 18-20st. Dotychczasowy koszt ogrzewania gazem to ok. 500zł miesięcznie, w tym ciepła woda i gotowanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcyg 20.09.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2010 Witam.Tak jak pisałem między komorą otwartą a zamkniętą nie ma różnicy w sprawności. Z tego co pamiętam to fragment ścian ociepliłaś teraz musisz dobrze przeserwisować kocioł. Można jeszcze przewymiarować grzejniki i ustawić kocioł na mniejszą moc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts