Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Izolacja pozioma pod słupki czy jest konieczna

Recommended Posts

Gość Konto usunięte_12*
nie ma się co ciskać... nie masz racji i tyle.

To raczej ty się "ciskasz", bo uważasz siebie za Jedynego Głosiciela Prawdy Objawionej. Izolacja POZIOMA ma tylko wtedy sens, gdy nie będzie zakłócona zbrojeniem. A słupki bez zbrojenia na całej wysokości, to ... pewna KATASTROFA:(

Gość Konto usunięte_12*
:)

weź przeczytaj cały wątek od początku,

No właśnie - TY PRZECZYTAJ OD POCZĄTKU!. Nie byłem jedyny. Jeszcze raz przypomnę o wpisie robertsz. A poza tym myślałem, że już się pożegnaliśmy(?) Bo nie chce mi się już "klikać" z takimi "adwersarzami", jak ty i Lopesjus (to ta CAŁA większość;))

Edytowane przez Konto usunięte_12*

:)

weź przeczytaj cały wątek od początku,

No właśnie - TY PRZECZYTAJ OD POCZĄTKU!. Nie byłem jedyny. Jeszcze raz przypomnę o wpisie robertsz. A poza tym myślałem, że już się pożegnaliśmy(?) Bo nie chce mi się już "klikać" z takimi "adwersarzami", jak ty i Lopesjus (to ta CAŁA większość;))

Przeczytaj od początku. Potem jeszcze raz. Za trzecim razem spróbuj po cichu, ze zrozumieniem...

• 1 year później...
Jeżeli jednak na słupku wisi ciężka brama o długości skrzydła 2,5m to należy lepiej ją przezbroić prętami od dołu. 4 pręty wystające z fundamentu to chyba troszkę za mało. W górnej części to ok. 4 wystarczą a w dolnej wypuściłbym z 8 prętów. Takie jest bynajmniej moje zdanie.

Jeżeli jednak na słupku wisi ciężka brama o długości skrzydła 2,5m to należy lepiej ją przezbroić prętami od dołu. 4 pręty wystające z fundamentu to chyba troszkę za mało. W górnej części to ok. 4 wystarczą a w dolnej wypuściłbym z 8 prętów. Takie jest bynajmniej moje zdanie.

Wyobrażasz sobie siłę, która musiałaby wyrwać te 4 pręty z betonu?

Jeżeli ktoś boi się izolacji poziomej z folii, czy papy ze względu na to, że mu się góra nie przyklei to może użyć izolacji mineralnej, np. Sopro DSF 523. Nadaje się na izolację poziomą, przykleja się do podłoża, itp.

Nie wiem jak z trwałością po latach, ale ja tego używałem gdzieniegdzie.