Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaką stację pogodową polecacie?

Cynamonka

Recommended Posts

• 2 years później...
  • 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 2 weeks później...
A ma ktoś stację z czujką wewnętrzną i zewnętrzną? Chciałbym, żeby mi pokazywało temp. w sypialni, pokoju syna i na dworze (a najlepiej jeszcze na strychu). Czujki zewnętrzne się słabo spisują wewnątrz (przynajmniej te co mam), wolno reagują, a stojąc obok bazy pokazują inną temperaturę...

A ma ktoś stację z czujką wewnętrzną i zewnętrzną? Chciałbym, żeby mi pokazywało temp. w sypialni, pokoju syna i na dworze (a najlepiej jeszcze na strychu). Czujki zewnętrzne się słabo spisują wewnątrz (przynajmniej te co mam), wolno reagują, a stojąc obok bazy pokazują inną temperaturę...

Ja posiadam coś takiego. W zestawie ma czujkę wewnętrzną i zewnętrzną, a opcjonalnie można dokupić jeszcze jedną czujkę wewnętrzną. Jest to urządzenie firmy Oregon i działa u mnie od 5 lat, więc nie wiem czy jeszcze jest dostępne w sprzedaży, ale jeśli tak to bardzo polecam, bo póki co baterie wymieniałem 2 razy. Z tego co pamiętam kosztowało ok 300zł, a dodatkowa czujka coś koło 100zł. Poniżej załączam zdjęcia jak to wygląda i jeszcze tylko dodam, że czujki wewnętrzne są z wyświetlaczem, więc świetnie sprawują się również jako miejscowy termometr i higrometr.

http://www.iv.pl/images/54592854884772983074.jpg

• 3 years później...
  • 6 months później...
Odświeżam temat, co polecacie w poziomie cen do ok. 200 PLN ?

Oregon, Meteo czy inny?

Szukaj stacji pogodowych z sensorami SHT3x, są bardzo dokładne. O tych sensorach więcej informacji znajdziesz na stacje-pogody.pl, a dokładnie tutaj:

https://stacje-pogody.pl/artykul_domowe_stacje_pogodowe_coraz_dokladniejsze_sensory_sht3x,88.html

Polecam też ten poradnik, bardzo pomocny w wyborze, stacje krótko opisane i pogrupowane w segmentach cenowych:

https://stacje-pogody.pl/artykul_pomysl_na_prezent_swiateczny_pod_choinke_stacja_pogodowa_cz_4,92.html

Edytowane przez Honorat

• 3 months później...
  • 2 years później...

A ja ze swojej strony mogę polecić Stację pogodową METEO SP89 Multistacja pogodowa 6 w 1 METEO SP89 Z MIERNIKIEM WIATRU

Ma więcej niż jest mi potrzebne, fakt, że cena ponad 4 stówki, ale mimo wszystko stacja pogodowa Meteo spełnia swoją role. Wcześniej używałem model SP98, ale ona była zbyt mało precyzyjna.