tosia125 21.09.2010 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Witam,w związku z tym, że musimy szybko podjąć decyzję, proszę o pomocna zewnątrz na tarasie będziemy mieli drewno i płytki... na górnym tarasie na pewno będzie drewno, na dole przy wyjściu (wykuszu) będą płytki, została nam kwestia kilku metrów na którym będzie stół i będziemy jesc posiłki...moim zdaniem lepiej tam zastosowac płyki (wiadomo dzem i innne takie lepiej wyczyscić...) ale uwielbiamy też drewno i się zastanawiamy jeszcze...ja jestem za wersją na dole łączoną (przy wykuszu płytki, "pod stołem" plytki a na srodku pod leżaczek drewno..ale rozwazamy też opcję całości płytek... czy ktoś ma takie połączenie? jak sie sparwdza?proszę o porady, kto juz mieszka i użytkuje? i co się sprawdza pod stołem drewno a jak płytki? prosze o poradpozdrawiam (nie znalazłam takiego tematu - dlatego nowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 21.09.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Architekci lubią u mnie zamawiać płyty granitowe na taras o wymiarach: 60x60x3cm lub 30x60x3cm. Duże płyty wyglądają bardzo ładnie, no i powierzchnia równa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 21.09.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 Jaka orientacyjna cena takich płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 21.09.2010 12:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 u mnie nie wchodzi to w grę niestety... zamierzamy przed wykuszem polozyc róże wiatrów (bo zeglarz w domu wiec plytki musza byc takie same jak bedzie ta roza ulozona... proszę o opinie co lepsze pod stołem? plytki czy drewno? dzieki ale jestem zaintersowana lupkiem granitowym, czy mozesz jakies zdjecia wkleic jak to wyglada, bo sie zastanawiamy nad nim na podjazd... i jak sie sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 21.09.2010 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2010 na stronie widze tylko jedno zdjecie, jak dysponujesz bardzo prosze o jakies inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baumanka 26.09.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 A może lepiej teak, jest bardziej przystosowany do zmiennej aury niż drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 26.09.2010 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 u mnie nie wchodzi to w grę niestety... zamierzamy przed wykuszem polozyc róże wiatrów (bo zeglarz w domu wiec plytki musza byc takie same jak bedzie ta roza ulozona... proszę o opinie co lepsze pod stołem? plytki czy drewno? dzieki ale jestem zaintersowana lupkiem granitowym, czy mozesz jakies zdjecia wkleic jak to wyglada, bo sie zastanawiamy nad nim na podjazd... i jak sie sprawdza? Łupek granitowy, dobrze ułożony i zafugowany suchym betonem dobrze spełnia swoją rolę. Ale jest przeznaczony tylko dla klientów lubiących oryginalne rozwiązania. Większość klientów jednak woli kostkę granitową, bo podobają im się regularne fugi w formie np. "łuski". Łupek daje nieregularną mozaikę. Łupek też robi wrażenie na oszczędnych inwestorach. Jest minimum 3 razy tańszy od kostki i bardzo wydajny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 28.09.2010 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 my właśnie ze względu na wygląd byśmy chcieli, bo lubimy naturalne rzeczy.. niestety mało osób go ma i zdjęć nie ma za dużo na necie, a lubie coś zobaczyc kilka razy zanim sie zdecyduje... dzieki za opinie wróćmy do tarasu... dzieki baumanka moze lepiej teak, ale jak z czyszczeniem tego? bo juz sama nie wiem czy plytki latwe w uzyciu czy cos naturalnego przyjemniejszego dla nog, ale chyba gorszego w czyszczeniu? co radzicie? co Wam sie sprawdza na tarasach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.09.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 To zależy, czego od tego tarasu oczekujesz... mnie się drewno bardzo sprawdza, mam modrzew, ale liczę się z tym, że po paru latach spatynuje, będzie widać rysy i uszkodzenia, itp. Jeśli chcesz, by taras był "jak nowy", to pewnie z drewnem to nie wyjdzie. Zwykłe plamy da się z tych desek wywabić, ale np. dżemu jeszcze nie testowałam. Ogólnie najlepiej sobie przemyśleć "priorytety", a decyzja podejmie się sama! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 28.09.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 Pozwolilem sobie tutaj wkleic watek coffee82, z ktora laczy nas taki sam dom. Ona juz ma taras wlasnie drewniany, a my bedziemy miec takowe dwa, rowniez w drzewie.Moze te pare fotek takiego tarasu, ktory wedlug mnie wyglada super pomoze podjac ci decyzje. http://forum.muratordom.pl/showthread.php?124892-Ma%C5%82y-Dworek-C80-CZYLI-JAK-ZBUDOWA%C4%86-I-NIE-ZWARIOWA%C4%86/page12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baumanka 28.09.2010 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2010 my właśnie ze względu na wygląd byśmy chcieli, bo lubimy naturalne rzeczy.. niestety mało osób go ma i zdjęć nie ma za dużo na necie, a lubie coś zobaczyc kilka razy zanim sie zdecyduje... dzieki za opinie wróćmy do tarasu... dzieki baumanka moze lepiej teak, ale jak z czyszczeniem tego? bo juz sama nie wiem czy plytki latwe w uzyciu czy cos naturalnego przyjemniejszego dla nog, ale chyba gorszego w czyszczeniu? co radzicie? co Wam sie sprawdza na tarasach? do czyszczenia teaku są specjalne płyny np. TEAK DECK CLEANER, Teak Cleaner - prawie wszystkie dostępne na allegro (albo innych sklepach internetowych) - za ok. 50 zł/l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 29.09.2010 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 dzięki za podpowiedzi, chociaż ja dalej nie jestem zdecydowana... drewno jest super, na pewno znajdzie się u nas na tarasie górnym - to jest pewne i wokół basenu - to tez pewne płytki będą na trzech balkonach i przed wejściem głównym - to też jest pewne natomiast taras od ogrodu chciałam połączyc pol na pol plytki i drewno, dlatego, że przed wykuszem zamarzyła nam się róża wiatów... i o to własnie teraz chodzi, że musimy wybrać, czy kawałek zrobić z płytek i reszte z drewna (i pod stołem docelowo drewno) czy tez wszystko w plytkach moze na dole... ot i całe zamieszanie.... wszystko przez rozetę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 29.09.2010 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2010 a teraz legenda a to na samochod wiec nie patrzymy na to b tu bedzie stol i bedziemy tu jadac c miejsce na lezaczek d iejsce pod wykuszem i to pomaranczowe to chciałabym tam rozetę no i jak tu połączyc to wszystko? jak pod wykuszem chce płytki, pod lezaczkiem najlepsze byłoby drewno, bo w nogi cieplo i przyjemnie, a pod stolem plytki bym widziala... moze ktos polaczenie takie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lifter 13.10.2010 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2010 u mnie znajomy ma takie połączenie - boczny taras to połączenie podestu drewnianego zadaszonego ( na którym jest grill, stół itp ) a dalsza część to właśnie płytki ale nie róża wiatrów, choć sam pomysł jest według mnie świetny... możesz np wybrać jakąś brązową, np: taką lub taką i jakieś ciemne drewno będzie idealnie pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baumanka 18.10.2010 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 strasznie to wszystko skomplikowane. A jesteś pewna, że chcesz mieszać wszystkie te materiały? może lepiej zdecydować się na jeden? Płytki albo drewno? do tej róży wiatrów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klient2002 22.10.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2010 Witam, w związku z tym, że musimy szybko podjąć decyzję, proszę o pomoc na zewnątrz na tarasie będziemy mieli drewno i płytki... na górnym tarasie na pewno będzie drewno, na dole przy wyjściu (wykuszu) będą płytki, została nam kwestia kilku metrów na którym będzie stół i będziemy jesc posiłki... moim zdaniem lepiej tam zastosowac płyki (wiadomo dzem i innne takie lepiej wyczyscić...) ale uwielbiamy też drewno i się zastanawiamy jeszcze... ja jestem za wersją na dole łączoną (przy wykuszu płytki, "pod stołem" plytki a na srodku pod leżaczek drewno.. ale rozwazamy też opcję całości płytek... czy ktoś ma takie połączenie? jak sie sparwdza? proszę o porady, kto juz mieszka i użytkuje? i co się sprawdza pod stołem drewno a jak płytki? prosze o porad pozdrawiam (nie znalazłam takiego tematu - dlatego nowy) Witam Proszę sobie określić priorytety, co dla Państwa jest ważniejsze, wygląd czy wygoda - praktyczność. Na pewno dużo przyjemniej jest leżeć na leżaczku i nogi trzymać na drewnie niż na płytkach. Drewno sie ładnie prezentuje. Ale płytki są praktyczne, łatwe w utrzymaniu czystości. Jeśli mają Państwo dzieci to polecam płytki. Mam płytki i jestem z nich zadowolona. Jeśli Państwu zależy na drewnie, to proszę przyjąć wariant łączony: pod stołem płytki, a reszta deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baumanka 31.10.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2010 ciekawy pomysł, z tym, że jeśli ktoś lubi siedzieć przy stole w cieniu - tak jak ja - to może lepiej będzie położyć tam drewno...no ale to tylko sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts