Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łopotliwe,prace,budowlane

falparsil

Recommended Posts

Witam.

W budynku wielorodzinnym, w którym zakupiłem mieszkanie ciągle trwają prace związane z adaptacją poddasza. Przy moim oknie stoi winda którą robotnicy transportują materiały budowlane na poddasze. Nie ukrywam, że trochę mi to przeszkadza, a że właścicel większej części budynku (on adaptuje poddasze i od niego zakupiłem też mieszkanie) nie jest ugodowym człowiekiem więc już za wczasu chciałbym wiedzieć jak prawo reguluje taką sytuacjue.

Dodam, że winda stoi dosłownie pare centymetrów od mojego balkonu. Straszny syf leci na mój balkon z tego powodu, szyby cały czas usyfione no i pracownicy budowy zaglądają sobie swobodnie do mojego mieszkania...

Przy zakupie mieszkania w akcie notarialnym wyraziłęm zgodę na adaptowanie poddasza.

Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć - jak prawo reguluje taką kwestie?

Wejdz na forum prawne i tam kliknij pytanko. Są przepisy zabraniajace zasłaniania okien uniemozliwiające dostęp światła słonecznego co do zaglądania przez robotników w okna spróbuj załatwić to jako naruszenie miru domowego to że wyraziłeś zgodę na remont poddasza to nie znaczy że ma ci co chwilę jeździć winda za oknem powinna być ona ustawiona w miejscu gdzie nie ma okien lub zasłonięta od części mieszkanej Co do sypania na okna syfu umyj parapet i okno oczywiście z komórki sfilmuj to a następnie drugi filmik jak będzie nasyfione na pewno się przyda lub połóż na parapecie w mieszkaniu cokolwiec przy otwartym oknie (garnek z zupą) a nastęnie sfilmuj cały ten syf który będzie po niej pływał koszt zupy znikomy a filmik przydać się może do rozmów o zaprzestanie trolenia w okna przez firmę budowlaną. Powodzenia